Name:
Email Address:
No. Telefon :
Anda Berminat Untuk? : Turun Berat Badan
Tambah Berat Badan
Improve Kesihatan
Improve Kulit Muka
Kecergasan & Tenaga
Healthy Breakfast
Extra Income
Lokasi Anda?
Pernah menjadi Herbalife Distributor / Ahli?:

This form powered by Freedback

Wednesday, May 7, 2014

Herbalife Mom & Babywearing

Bismillah....

Seperti biasa, antara ayat terawal dalam blog ialah...haiii dah lame tak updet blog. Kekeke :p
Entri kali ni ditujukan khas buat Herbalife Mom. Macam aku.

Mase awal-awal aku buat Herbalife, aku selalu suke tengok Herbalife Moms yang bawak baby/kid pergi event. Diorang ni struggle sungguh bawak anak demi menuntut ilmu. Lagi kagum dengan mak-mak yang bawak anak ber-aktiviti Herbalife sama-sama. Bukan senang.  So, bile aku pregnant last year..aku dah start berangan. OK antara list barang baby kene beli mestilah stroller. Tanpa berfikir panjang, aku just randomly picked je stroller yang orang herbalife jadikan pilihan. brand Combi. Ringan dan mudah lipat. Best! Satu tangan pun mampu tapi kene ade skill jugak. Haha. 

Inilah stroller yang kitaorg beli. RM1300. Harga boleh tahan okay! *nangis* 
Ececeh...bajet mak mak sangat bile posing macam ni kan. Combi brand semua ringan ringan...sesuailaa dengan herbalife parents yang banyak gune stroller nak travel sana sini kononnya.

November 18, baby pun keluar. Habis pantang je, dah mula nak start ber-aktiviti herbalife semula. Excited beli stroller nak letak anak. Tapi, after few times used...aku perasan anak aku tak suke duduk stroller. Kalau dapat tido pun...5-10minit lepas tu nangis! fuh penatla macam ni. Sejak tu la, terjebak dengan Babywearing ni.
Boleh refer entry ni : Terjebak dalam aktiviti Babywearing.
Addeena betul betul start aku pakai mase umur Addeena belum pun 2bulan. 54hari lebih macam tu. Dalam pantang ade gak aku babywear Addeena, tapi tak sekerap sekarang =) 

Kenapa Babywearing sesuai untuk Herbalife Mom?

Babywearing sangat sesuai untuk mommies yang takde bibik disampingnye. So possibility nak gerak ke mana mana berseorangan tu taklah sesusah yang disangkakan. Contohnye ; nak keluar masuk kereta ke : Bank, Pejabat Office, Petrol Pam, beli groceries or etc. Sebab boleh handsfree. Kalau gune stroller, tangan dah kene tolak stroller pulak. kan ke susah tu :p

Antara kelebihan babywearing untuk herbalife mommies ni :

Bile mana kite nak beraktiviti atau nak buat DMO....
Contohnye : Dalam gambar kat bawah ni...ade contoh-contoh aku ber-babywearing Addeena sambil bagi flyers, sambil bukak booth pun hadeee, sambil walk and talk dengan husband. ecehhh :D


OK, selain tu..kelebihan babywearing ni aku gune kat event Herbalife pulak (STS/Training). Muzik kuat-kuat kan... So bile baby ni tidur, asyik terkejot jeee...tidur pun dapatla dalam 5-10minit. Huhu. Kalau Addeena tidur dalam wrap/ssc...Selagi tak kejot, tak bangun :)


OK, boleh jugak korang gune mase dekat Nutrition CLub korang. Lain baby lain ragam ye. Kalau Addeena...aku tinggalkan sorang-sorang...few minutes nanti konfem jerit-jerit. So, nak senang...aku memang babywearing. 


Lain mama lain style atau gaya pulak. Ade roang tak suke wrap/kendong anak.. Tapi yang pasti, babywearing memang buat hidup mommy macam aku lebih mudah. Yelah, aku takde pembantu atau bibik...tapi ade anak kecik dan aku jugak bukan Stay-At-Home Mom. 

Malah, aku gune wrap/ssc ni kemane-mane.Contoh lagi....
  • Jalan-jalan dengan suami.. Groceries shopping ke, cari barang etc..

  • Groceries shopping. Sebab nak hold barang, so, Addeena aku kendong gune wrap @ SSC




  • Pergi kenduri pun aku babywearing. Sebab rasanye lebih mudah hehe.


BURP...kenyang!! 

Ok..Nanti mesti ade yang tertanya mane nak dapatkan babywearing gears ni? Dulu, aku macam orang kat luar sane..gelojoh jugak nak membeli. So, kat sini...aku sangat galakkan korang try join dulu group kat Facebook : Malaysian Babywearers. Boleh click kat bahagian Files. Mostly semua Frequently Asked Question ade kat situ. InsyaAllah....
Ataupun join dulu mane-mane gathering kat area tempat korang tinggal. Macam aku, tinggal kat Bangi. So, memang suke tengok-tengok babywearing gears ni... Event terdekat di area Bangi :

As for me, ceitt tetibe speaking kann.haha.. Kalau pergi gathering, susah sikit nak blaja blaja ni...So..kalau korang rase tak reti jugak...Haa, bolehlaa join kelas-kelas yang dianjurkan oleh Babywearing by BabyUltra ni. Besttt sebab consultant dia ala-ala cikgu. Hehe. Penjelasan yang jelas dan puas hati. OK, semua ni promo untuk mommies yang duduk area Bangi/Kajang/Putrajaya or Serdang ke Seri Kembangan ke. Hehe.


Kalau tanye aku, aku recommend korang attend gathering/class atau bertanya kat orang yang lebih berpengalaman. If tanye aku, bolehla aku tolong sikit-sikit. InsyaAllah...Tapi, aku bukan lah babywearing consultant, aku hanyalah Herbalife Consultant. Hehehe. 

Sekian saja dari Mommy Addeena. TQ