Name:
Email Address:
No. Telefon :
Anda Berminat Untuk? : Turun Berat Badan
Tambah Berat Badan
Improve Kesihatan
Improve Kulit Muka
Kecergasan & Tenaga
Healthy Breakfast
Extra Income
Lokasi Anda?
Pernah menjadi Herbalife Distributor / Ahli?:

This form powered by Freedback

Tuesday, February 4, 2014

Formula 1 Herbalife


Bismillah... 
Untuk pengetahuan korang semua, Herbalife Malaysia ade lebih 40 produk di pasaran!! 
Antaranya Formula 3, Teamix lemon, Teamix peach, Omega3, Aloe concentrated, Calcium, Shampoo, Conditioner, Lip Refiner, Booster, dan banyak banyak lagiiiii. Dan produk yang paling utama dalam herbalife ialah FORMULA 1.... or selalunya kite panggil F1!!!

Sesuai dengan tema herbalife yang glamerrr tuu "Have You Had Your SHAKE Today?"  Kat mane-mane event herbalife mesti kite akan selalu dengar orang laung ayat ni.. heheh. Maksudnyee dorang tanye nak minum Formula 1 shake herbalife yang sedap tu ke belom?? :D

Apa itu Formula1 (F1) Herbalife?
OKey, kat sini aku akan explain berdasarkan pemahaman aku sepanjang dalam herbalife yee.. Aku bukanlah saintis atau doktor atau pakar nutrisi. heheh. F1 ni "meal replacement". Atau bahasa melayunye "makanan gantian" . Herbalife bukan supplement ye!  Maksudnye, kalau taknak makan nasi/mee goreng/sup tulang bolehla gantikan dengan minum F1 ni. Sebab F1 ni makanan nutrisi. Tapi, F1 Herbalife sangat special sebab penuh nutrisi, RENDAH KALORI (paling best). F1 ni jugaklah produk utama untuk Turun Berat atau Naik Berat atau Improve masalah kulit atau nak Improve masalah kesihatan. Sebab tu, kalau tengok pengguna herbalife ni...transformation mereka mesti jadi cantik lepas tuh.Turun Berat mesti sekali dengan pakej kulit makin glowing berseri cantik. perghhh BEST!! Kalau compare dengan orang yang diet sendiri mesti turun berat tak reshape sangat badan ade menggeleber sikit atau kulit makin gelap sikit.... Huhu.

Agak excited-kan wondering macam mane laa agaknye aku 10tahun lagi sepanjang mengamalkan herbalife sebagai healthy breakfast! wee...
Jom kite tengok testimoni-testimoni orang yang dah dapat hasil produk dengan herbalife. 








Siapa yang boleh minum F1?
Semua orang boleh!! Baby yang dalam perut ke ibu mengandung, sehinggalah nenek moyang cucu cicit boleh minum Formula1 herbalife. Wanita yang hamil boleh, Wanita yang menyusu pun boleh..orang sakit boleh, orang tak sakit pun boleh..ibu yang berpantang boleh, yang under medication pun boleh(with supervised), dan orang yang sihat mesti mesti boleh punye hehe.

Siapa yang digalakkan ambil F1? Dan kenapa perlukan F1?
  • Yang nak turun berat badan ATAU reshape : Formula 1 ni meal replacement/makanan gantian yang sangat rendah kalori, cukup nutrisi, 55jenis nutrien dan mengandungi herba terpilih. Kalau 2 scoop F1  mix dengan 400ml plain water(cold/ice) baru 90kalori. nyumm nyumm.  Orang yang nak turun berat badan ni kena kawal calorie intake. Kalau boleh kurangkan kalori setiap hari, lemak pun akan berkurangan mengikut masa. F1 shake memang the BEST. Kalau compare dengan minuman 3in1, nasi lemak ke roti canai ke. Semua TINGGI kalori. So, untuk orang yang TURUN BERAT, jangan lupe order Formula1 okay!
  • Yang nak naik berat badan atau RESHAPE : Formula 1 ni kan makanan gantian yang tinggi nutrisi sebab tu penting sangat untuk orang yang `repair` berat badan. Orang yang nak tambah berat jangan tambah berat lemak okay. nanti badan jadi menggeleber hehe. Kita nak naikkan otot badan.  So tambah berat badan secara sihat baru lah best! 
  • Ibu mengandung : Kalau korang membaca pasal 'how to maintain health during pregnancy' ataupun 'how to eat clean during pregnancy' kee atau yang berkaitan pemakanan sihat semasa mengandung, supplement bla3, Herbalife FORMULA 1 memang pilihan tepat bagi saya :) Sebab F1 merangkumi semua nutrisi yang diperlukan oleh badan. Masa aku mengandung, F1 ni memang makanan ruji setiap hari bukannye Nasi. Alhamdulillah, baby membesar dengan sihat dalam perut. 
  • Ibu berpantang dan menyusu badan : Semasa kita berpantang, kita kene tumpukan perhatian untuk pulihkan badan kita yang dah 10bulan mengandung, sembuhkan luka kita baru lepas bersalin dan buang angin dan perbetulkan urat-urat. Formula 1 sangat penting kan kalau nak turun berat sebab rendah kalori cukup nutrisi dan kita mudah untuk turun berat badan sebab tak berminyaak, tak berlemak. Pilihan yang sangat mudah! ade 5jenis perisa pulak tu. wahahaha memang best la nak turun berat masa pantang. Dan saye sudah turun 14kg selama 46hari!! Lepas tu, kita kan nak menyusu anak, tentulah kita nak provide anak kita dengan nutrisi yang cukup, kalau makan sembarangan nanti anak naik rashes la, anak angin laa, kembung la...memang Formula1 makanan gantian paling selamat mase tuh :)) Malah, susu ibu akan menjadi lebih pekat dan baby pun kenyang insyaAllah. 
  • Nak improve kesihatan dan tahap tenaga : Lagi sekali Herbalife Formula 1 ni makanan seimbang yang insyaAllah cukup nutrisi yang diperlukan badan,, makanan yang baik. Secara logiknya, kalau kita bekalkan makanan yang baik dan seimbang kat badan kita, badan kita pun akan bertindak secara baik dan tak terbeban dengan lemak. Secara amnya, 70% masalah kesihatan memang berpunca daripada lemak! urghhh T__T. Minum Shake Formula 1 ni macam kita dah makan 7jenis warna sayur dan 7jenis warna buah. Amazing kan! Herbalife dah dikaji oleh saintis - saintis pakar, siapa kita nak persoalkan? uhuk. I love herbalife Formula 1 so much :D
  • Sarapan Sihat & Nak improve skin : Wahhhh lagi sekali  mention k, shake F1 ni kan makanan yang seimbang dan cukup nutrisi. Mase aku betul betul nak improve skin memang aku kurangkan makanan berminyak dan berlemak. Aku amalkan Herbalife shake sebagai healthy breakfast aku setiap hari. BONUS : kulit makin glowing dan improve Alhamdulillah. Makanan yang tinggi gula, karbo, kalori yang kita makan setiap pagi boleh menyumbang kepada kencing manis dan diabetis akan datang. Hati hati dengan makanan yang tinggi Glycemix Index. Nanti aku akan ceritakan lagi pasal Healthy Breakfast ni :)
Well, Herbalife Formula1 memang the best! Sedap, 5perisa. Mudah disediakan. 
Mungkin ade yang bertanya, ''Herbalife Formula1 ni susu ke?'' :

Herbalife Shake ni SHAKE yang berperisa...cappucino, chocolate, tropical fruit, strawberry atau Vanilla. yummmliciouss hehe. Boleh mix mix dengan yang anda suka . Contohnye susu ke, soya ke, buah ke, jus ke cordial ke..Best giler Formula1 ni. Pastu nak blend dengan ais pun boleh. Tapi untuk orang yang nak sediakan secara mudah boleh masukkan 2scoop Formula 1 + 400ml air sejuk . Lepas tu goncang je dalam shaker cup. Siapp!! 

Secara rumusannye ; Formula 1 ialah 
  • makanan gantian
  • rendah kalori
  • senang disediakan dan selamat diminum
  • boleh Turun berat, Tambah berat, Maintain berat, Sarapan sihat, Improve health/skin
  • dan untuk SEMUA ORANG =) Setiap HARI :D