Name:
Email Address:
No. Telefon :
Anda Berminat Untuk? : Turun Berat Badan
Tambah Berat Badan
Improve Kesihatan
Improve Kulit Muka
Kecergasan & Tenaga
Healthy Breakfast
Extra Income
Lokasi Anda?
Pernah menjadi Herbalife Distributor / Ahli?:

This form powered by Freedback

Wednesday, April 3, 2013

Alhamdulillah. Hadiah paling best! :)

Bismillah..
Excited tak tajuk entry kali ni?

Aku pun rase excited nak buat entry ni. Bismillah, semoga Allah memberkati :') . 14 March, genap 25tahun umur aku beb! Rase dah tua kan? HAHA. Sebelum tu nak ucap tahniah kat kenalan kenalan kawan kawan yang dah mendirikan rumah tangga.. Cinta lebih bahagia kan? Heee

Firstly, thank you Allah atas rezekiMu.. Habis-habis belajar jee mungkin ade yang tertanya tanya kenapa kami terus buat Herbalife full time? Betulke menjamin? ok kee? Kalau nak tau, jom ikut kami ke Herbalife Gathering Ahad ni!! :D

ACADEMICS QUALIFICATION WILL MAKE YOUR LIFE EASIER BUT NOT BETTER

Alhamdulillah. Genap 2tahun dalam bisnes Herbalife, Alhamdulillah,kami tak pernah buat keputusan give-up bile orang reject product kami, kami tak pernah buat keputusan give-up bile orang reject bisnes kami, kami tak pernah buat keputusan give-up bile bisnes kami tak grow atau income tak naik. Kami stay and still datang event. Sebab event tempat untuk kami recharge energy dan semangat kami! Alhamdulillah.

      "Anything Worth Doing Isn't Easy, but that It What Makes It Worth Doing"  kan? kan? 

Okay. Actually yang cerita kat atas ni cuma introduction . hehe. Doakan kami yee.
Tibalah masanya untuk pergi ke main topic untuk entri kali ni. Alhamdulillah... I'm Pregnant =)

Hehe. Sebenarnye aku dah detect positive pregnancy ni 1-2 hari before birthday aku last month (14/3).  Masa first time cek UPT, satu pagi tu, bangun-bangun tidur, rase macam dapat 'hidayah' nak main test-test. Haha. BOleh tak giteww? So, aku pun test. Lepas tu, tak kluar ape-ape lagi. Basuh-basuh muka jap..Tengok sekali lagi, ade keluar 2line la! Samar-samar je. Huhu. Lepas tu, total test untuk hari tu, 3 UPT. Semua 2line. Dah mula was-was dengan UPT tu. Sebab UPT tu, murah je aku beli rm2.50 x 5. Sebab bulan yang lepas aku beli 2-3 yang mahal-mahal...Suami marah. hehe. 

Bila cerita dengan suami, "oh...dua line tu maksudnye ape?" ... 
    "Mungkin awak stress kot hari ni, hormon lari" ... 
    "Mungkin awak....Mungkin awak...."

Bila aku tnjuk UPT tu through Whatsapp kat kakak aku dengan kakak ipar. Diorg cakap TAHNIAH!
Heee :') Mengikut kajian, UPT tak tipu..99%-100% accurate. Esoknya dan esoknya aku test lagii memang sah bacaan menunjukkan adanya hormon hcg tu :p

Yay....Syukur Ya Allah..Tunggu kemunculan Syamil & Fiza junior this coming November 2013! Dah 6 bulan hidup berdua kann tibalah masanya untuk hidup bertiga. hehe. Maksudnye Allah memang dah qualifiedkan ktorang utk jadi parents :')

Antara symptoms yang aku lalui sepanjang pregnant ni :
  • setiap 2jam aku lapar . Normally shake 2-3scoops pagi-pagi, sekarang kene 5-6scoops :')
  • lapar tapi selalu takde selera makan..so makan benda2 remeh dengan kerapnya.. (takutnyee gemok) :D kalau bau org masak masak kat dapur boleh muntah :s
  • cepat penat, cepat mengah, badan selalu letih-letih dan emosional 
  • perut selalu cramp dan senang sangat nak masuk angin kalau lambat isi ...bila lambat isi mesti rase asyik nak muntahhhhh :o
Macam-macam kan symptoms? huhu..Alhamdulillah ade Herbalife..boleh minum shake dan teamix (sebab dalam bentuk air),  so minum shake dengan straw hehe...Insya'Allah baby dapat cukup nutrisi hehe. Aloe Vera + Teamix, aku kene minum setiap hari untuk elakkan ade rase mual-mual dan keep me energetic... kalau tak minum Aloe+Teamix, rase mcm lembik gilerrr. Huhu. Alhamdulillah, Allah bagi jumpe Herbalife. Feveret drink ever!!

Perasaan? Mestilah teruja, excited...kalau tanye suamiku, Sayang angguk-angguk excited jugak. hehe. Bersyukur sangat dengan kurniaan Allah. Sayang Allah..Alhamdulillah :')


" Ya Allah, peliharakanlah anakku selama ia berada di dalam rahimku,
dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhanMu,
penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit.

Ya Allah, rupakanlah dan bentukkanlah dia yang ada di dalam rahimku dengan rupa yang baik,
dan tetapkan ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu.