Name:
Email Address:
No. Telefon :
Anda Berminat Untuk? : Turun Berat Badan
Tambah Berat Badan
Improve Kesihatan
Improve Kulit Muka
Kecergasan & Tenaga
Healthy Breakfast
Extra Income
Lokasi Anda?
Pernah menjadi Herbalife Distributor / Ahli?:

This form powered by Freedback

Thursday, March 21, 2013

Susah ke nak minum air?

Bismillah...

Hari ini nak berkongsi dengan semua pembaca.. macam mane nak minum sekurang-kurangnya 2liter sehari. Aku sendiri minum 4-6liter sehari. Suami minum 6-8liter sehari =) 
Siapa kat sini suke giler dengan plain water? Kalau pergi kedai makan, mesti nak order plain water? *angkat tangan* Okey tak ramai pun kan~


Kalau dulu, untuk aku habiskan segelas air kosong seperti di atas adalah sangat susah!! Minum air kosong macam atas ni hanya untuk makan ubat *maybe* atau masa tu, memang dah takde pilihan air lain! :D SUSAH giler nak minum air kosonggggggg~~~
TAPI, Alhamdulillah, Herbalife taught me about Healthy Lifestyle. Because of Herbalife, I learn to drink water 2-3liter a day. Sekarang, normal water intake aku 4-6liter. Kalau kurang daripada ini...aku akan ade symptom ini :
  • Pening Kepala
  • Badan letih
  • Asyik menguap
  • Tak bermaya
  • Sembelit
  • Rase usus kotor
Ok. Macam banyak plak kan? *over* Tapi semua aku rase...paling obvious asyik mengantuk jeeee, asyik menguap je....tak bermaya!!! Yang paling tak best, aku rase macam usus aku ewww...sebab makanan tak kene flush dengan air :( *stress*

Kalau korang semua ade rasa macam ni, boleh amalkan minum air yee. Susah? Ok, yang ini la, nak share ini, Tips-tips minum air banyak..

1. Botol air.
Macam aku, aku ade botol ajaib aku. Botol Herbalife 2liter warna hijau. Sangat-sangat membantu untuk minum air dengan kerap. Bukak je, sedut. Sambil-sambil drive kereta, bukak lagi..sedut . Sedar-sedar 2liter air dah habis dalam masa 4jam. 4jam lagi tambah lagi 2liter. Malam 1liter lagi. Total 5liter aku minum air, Seriously, kalau korang dah terbiasa minum air, memang akan biasa punya! Make it a Habit :D

*sorry. Not for Sale. Only for my Herbalife Customer! *

2. Tambah Lemon/Limau
WOW!! Yang ni tips paling berkesan! Sebab sesuai untuk aku. Kalau aku minum air kosong, memang slow walaupun ade Teamix herbalife. So, aku pun add Aloe Concentrated Herbalife. 

Maksud kat sini, aku add rasa-rasa yang masam. Sebab ini akan membuatkan seseorang tu lagi laju minum. Lemon ini sejenis buah yang masam dan sangat beralkali . Banyak kelebihan. Tapi aku lagi suke Aloe Herbalife!! Sebabbbbb aloe membantu aku clear kan jerawat-jeawat kat muka aku. Alhamdulillah. aku percaya, bile Inner kita bersih, Outer pun bersih. Aloe Herbalife ni macam "pencuci usus" kita la. =)

3. Senang nak dapat stok air :)
Haaa, maksud kat sini. Contohnya, kat rumah, kalau nak senang, boleh sediakan water filter. Bila-bila, senang je nak topup air kat dalam botol air kita.  Kalau macam aku, time belajar kat UIA, aku memang ade stok air . Either aku dapat dari water filter atau mesin air yang 10sen, 20sen tu, atau beli siap-siap stok botol air kat rumah/tempat kerja/dalam kereta. Contoh-contoh simple.  

4. Minum ikut waktu
Kalau aku ade customer makcik-makcik atau pun suri rumah, biasanya aku akan ajar minum air ikut waktu; contohnye ; Minum segelas air (300ml) SEBELUM Solat. Minum lagi segelas air (300ml) SELEPAS Solat. Kita solat 5waktu. Jadi, 600ml air x 5 waktu = 3000ml = 3Liter air! Perghh! NICE! Insya'Allah, orang yang rajin minum air kosong ni : 
-Badan maintain sejuk. Tak dehydrated :)
-Air bantu menghantarkan nutrisi ke seluruh badan
-Kulit makin halus + Glowing!
-Kurang risiko untuk mendapat penyakit-penyakit ;)

5. Attitude 
Bila kita amalkan minum air selalu, sampaikan kita boleh rasa...kalau aku tak minum air, aku sakit, aku rase macam sakit-sakit badan, aku rase usus aku kotor, aku rase macam "im so weakkkkkkkk today" . Rase macam bersalah gila! Haaa sampai macam tu sekali kan! :D

Okay. Hopefully sikit-sikit membantu untuk increase korang punya water intake! :)


HERBALIFE Personal Wellness Coach
013-2751047
Hafiza