Name:
Email Address:
No. Telefon :
Anda Berminat Untuk? : Turun Berat Badan
Tambah Berat Badan
Improve Kesihatan
Improve Kulit Muka
Kecergasan & Tenaga
Healthy Breakfast
Extra Income
Lokasi Anda?
Pernah menjadi Herbalife Distributor / Ahli?:

This form powered by Freedback

Sunday, January 6, 2013

MISI 100KG!!!


Alhamdulillah, dengan HERBALIFE, our family total lost 94 kg...
Misi 100KG bakal bermula. Heee =)

Saturday, January 5, 2013

Twins Of Faith

Bismillah

                                 

Pernah tengok advertisement ni? atau pernah dengar tak Twins Of Faith(TOF)? I went to this amazing event last month. Thank you soo soooo much kat kenalan baru, Raihan Farhanah. Sebab let go 2 FREE tickets untuk aku dan suami. Alhamdulillah. hee. Yes. FREE :) *happy* memang rezeki sangatt :) *happy* lagi. 

Tapi, secara jujurnya, aku tak pergi every session kat TOF ni. Sebab, ktorg tengah pindah rumah dari Ampang ke Kajang. Rumah tu, malam-malam takde eletrik. Di hari siangnya, aku dan suami pergi TOF + rushing balik rumah and kemas2 rumah tu~  Tapi, dunia sekarang kan canggih, aku banyak baca sharing daripada kawan-kawan lain melalui Twitter at #tof2012 . yayy! :)

Contoh : 




Tema TOF kali ni "For the Love of God" . TOF ni provide banyak Session/Topic... 
What is Love?, 
What can you give for the Love of God?, 
Loving me Loving you, 
How the Prophet Loved Us, 
The Love Test, 
1% Now 99% to Come, 
A Day In the Paradise....

Haaa,..ni one out of two jee daripada topik yang disampaikan oleh amazing..inspiring lectures =) Topik Marriage Corner ( Sunnah Wedding, Marriage Facilitation...etc) , pasal Sunnah Diet....Artist Zone, Zone X, Kidz Zone semua ade la...Tapi, kalau pasal Marriage jeee...laju2 langkahkan kaki kat Conference Room kan? Haha. Yerla, baru kahwin...a lot of things to learn and explore lagi. :)



In simple words, TOF ni macam Herbalife events la. Haha. BEST! Inspiring! Buat kita rase nak kerja kuat lagi untuk mengejar Syurga. 40% daripada speakers2 kat TOF ni ialah new Muslims! Event TOF ni jugak diceriakan oleh few Entertainers..Omar Regan, Mu'adz Dzulkefly, Amir Sulaiman...Faisal Salah..perghh Faisal Salah ni..kalau nyanyi lagu, boleh buat aku menangis..hewhew. Boleh search kat YouTube "Faisal Salah- Remember Allah" . From Heart to Heart =') Tapi kat YouTube tak se-best kat TOF laa..hik :)

Nak quote few words yang dapat daripada TOF..bolehlaa cerita kat kawan-kawan yang lain..

"A day In Paradise"

"Food is a test in Dunya..but in Jannah, we dont need to worry about our weight anymore "
"Hijab is a test in Dunya, but in Jannah, there will be no Hijab"
"On every Friday in Paradise, you can meet everyone, even Rasulullah and his Sahabats"
"As you enter Jannah, all the angels(Malaikat) will give Salam and smile.The smile will cause massive lighting"
"Life is a test. The more test He gives on you, The more He loves you" Masya'Allah!!
"Constantly remind yourself about Akhirat"
"The ultimate reason Allah creates us is to be in Jannah with Him"
"Easiest way to Jannah : 1-Greet Salam, 2-Feed the Poor, 3-Preserve relationship, 4-Pray at night when people sleep "

Best kan? Jom muhasabah diri .

One more session, yang buat aku personally touched touching..Tajuk tentang How Prophet Loved Us...
Rasulullah SAW tak pernah lupe/gagal untuk doakan setiap umatnya, kita semua dalam setiap solat beliau. :') Rasulullah sanggup spend whole night to make dua for his Ummah...
Time aku dengar ni, terus meleleh air mata. Banyaknye dosa aku. :'( 
Rasulullah pray "Forgive my people O Allah, as they don't know..." - Rasulullah SAW.

Thank you TOF. Bila dah get out dari UIA, banyaklaaa ilmu2 yang aku tercicirkan kat tengah jalan. Hewhew. TOF bagi banyak pengisian kat aku dan suami. Alhamdulillah, semoga Allah memberkati semua orang yang hadir kat TOF dan pulang dengan banyak banyak kebaikan. Semoga jumpe lagi next TOF! 

May Allah bless us.


Friday, January 4, 2013

How I Met My Husband?

Bismillah...


Lame tak update blog. Serius rase nak tampar diri sendiri. Malas giler nak subscribe broadband baru.. huhu! Last 2months, Laptop ASUS aku + Maxis Broadband hilang kat Pullman Hotel, Putrajaya mase aku dan suami jadi MC for STS Putrajaya. Antara aset yang paling aku sayang, my laptop ='(  

Its never too late to wish all of you especially my reader, WELCOME 2013! =) 
Entry ni hanya nak warm-up untuk update blog. Nak warm-up tapi tajuk pasal Suami la plak kan?! Overnyee Haha! Sekarang kan musim kawen, so, nak feeling-feeling Pengantin Baru lagi XD 

Aku dan Syamil belajar same-same kat UIA. Tapi tahun pertama, aku tak kenal mane pun beliau. Tahun kedua dah start kenal orang kot.. Tahun ketiga dah mula gatal-gatal la plak kan! bahahaha. Yelaaa, dah 23 tahun, pastu rase macam EH! umur dah meningkat tapi calon takde yang sesuai...semua parents aku tak berapa nak berkenan :) 

Mase tuh, aku ni agak heavy user la jugak dengan Internet. Facebook & Yahoo! Messenger menjadi tempat permulaan cerita-cerita kami. Cerita pertama kami ialah "weh apsal ko delete aku daripada Facebook frens list ko?" Heee ;) Start from that, our relationship makin rapat. Haha. Aku pun kerap-kerap tolong spread news about class, assignments etc dekat beliau...BUT semuanya thru YM je =)

Korang rase segan tak kalau kat alam maya borak sakan, tapi jumpa kat realiti borak pun tak? OK itu ape yang kitorang rase. Haha. Tapi, kawan-kawan rapat (Liz, Zura, 'Aliah) yang tau aku dan Syamil selalu berkomunikasi di alam maya mengusik-usik jugakla hee. Aku start rase Syamil selesa dengan aku punnn bila aku cakap aku lapar time musim exam , beliau dnegan baik hatinya belikan aku..............emm...emmmm....
ROTI CANAI & CENDOL! 

 makan 3orang...still tak habis -___-"

Tapi, logikla kalau Syamil nak bagi aku cendol dengan roti canaikan? Sebab ade satu masa event Hari raya "Biotech Riang Raya" untuk batch ktorang, aku tanpa segan silu, meng-hadiahkan sepotong kek Secret Recipe untuk Syamil. Haha. Lepas tuh, yang menjadi-jadi lagi malam tuu bila kawan aku pergi passing sekuntum bunga  kat Syamil cakap aku yang bagi! Bhahaha MALU giler ok... XD
Maka, berputikla bunga tuu hingga sekarang....(okey muntah geli) heeeuuuu~


Apa khabar korangg? ;)

Kalau dah bercinta, mestila nak kahwin kan? Early in 2011, Allah pertemukan aku dengan jiran, Puan Rahimah Sulaiman. Makyang ajak mama kebetulan masa tu Presiden Wanita Puncak Bangi, mama...consume herbalife for health and lose weight + buat bisnes jugak. Mama menolak and terlepas cakap aku memang dah ade product result with Herbalife. Makyang pun ajak pergi event and I got inspired! to do HERBALIFE :) heee! Syamil la customer aku. Syamil jugakla business partner aku. Thank you Sayang =) 

Mase awal tahun 2012, memang ade plan nak bernikah sekurang-kurangnya before Extravaganza Herbalife bulan Mei, tapi tak berjaya. Haha. So, doa lagi..usaha lagi...decide bulan Jun? Alhamdulillah, kitorang bertunang bulan Jun. JUN adalah bulan paling sibuk mase tuh sebab due date Final Year Project presentation + Thesis. Aku rase berape kerat je yang tawu ktorg bertunang. Ktorang bertunang masa semua orang tengah sibuk submit thesis +presentation. Hakhak :D Sehari selepas bertunang, drive ke Kuantan submit Thesis tanpa dapat signature DEAN + SUPERVISOR okeyyy!! Sebab tak kena masa~
Alhamdulillah, Allah permudahkan semuanya :) thank u Allah, thank u Allah =)))

24 Jun 2012
Engagement Day

25 Ogos 2012
Solemnization Day

7 Oktober 2012
Convocation Day 

2 Bulan Kemudian, We Tie The Knot! Alhamdulillah :) 2 BULAN KEMUDIAN ok! Haha. Memang macam berita yang mengejutkan untuk sedara mara dan kawan-kawan juga kenalan laaa...Bila orang cakap..."waaa nak kahwin ni, lagi 2Bulan.....peningnya kepala banyak benda tak setel" Aku mesti akan imbas kembali  How My Family and me handle that 2Months =') Thank You MAMA sebab menjadi SUPER MOM mase tuuu. Love you so much :')

OKEYYY BYE BYE! Jom Spectacular :D