Name:
Email Address:
No. Telefon :
Anda Berminat Untuk? : Turun Berat Badan
Tambah Berat Badan
Improve Kesihatan
Improve Kulit Muka
Kecergasan & Tenaga
Healthy Breakfast
Extra Income
Lokasi Anda?
Pernah menjadi Herbalife Distributor / Ahli?:

This form powered by Freedback

Friday, December 13, 2013

[FAQ] : Kenapa berat susah atau lambat nak turun??!!

Bismillah..

Ramai tak kat luar sana mengeluh "kenapa berat aku ni tak turun-turun yee?" 
Lepasss tuu keep on mengadu, complain, merungut, mengeluh...~~


Dah diet, dah senaman....TAPI bile timbang..berat samee je!! tak turun mane pun. HURM. 
Ade beberapa sebab kenapa berat tak turun. ANTARANYA : 

1. AIR!!!!

Kalau BMI anda dikategori yang OBES, anda seharusnya minum LEBIH air! YEE, sekurang-kurangnya 6liter sehari. Boleh cuba macam ni, 3liter TEAMIX Herbalife + 3liter Air Kosong. Sebab badan kite pun perlukan air kosong jugak. Bila banyak minum Teamix, metabolisme badan pun tinggi, banyak minum air kosong lagi..lagi cepat lemak kite terbuang..Jadikan BUANG AIR KECIL itu habit BEST sebab setiap kali kite buang air kecil, kite buang lemak!! AIR = SPEED untuk LOSE WEIGHT =)

Lebih banyak penurunan BODY FAT, lebih banyak penurunan lemak bawah kulit anda. Simple ajee, minum air, body fat turun = Berat pun turun! wee :)

Ayat yang selalu kite dengar ;
"Saya dah minum banyak air, tapi berat tak turun pun"
Bile tanya balik "Berapa liter air awak minum?"
Orang tu jawab "Dah lebih 3liter dah, kekadang dapat 5liter"

OK, so harini aku belajar new things untuk orang yang still blur dia kene minum air berapa liter sehari untuk lajukan penurunan. Simple. Begini :

Berat anda sekarang DARAB dengan 0.07 = Jumlah liter air kene minum sehari 

Sekarang, boleh kira dan start minum konsisten selama 2minggu, nanti bolehla lihat hasilnya hehe. Bile timbang tak frust dah boleh lompat lompat gembira sebab ade penurunan yuhuuu ^__^

Nak EXTRA TIPS? Begini plak, bermula..
8-12thari    : mesti habiskan 2Liter Teamix
12-4thari : mesti habiskan 2Liter Teamix
4-8mlm   : mesti habiskan lagi 2liter air!!
TOTAL = 6Liter wehh! memang sesuai untuk orang yang 60kg and above

ALL THE BEST :D

2. SNACKING!!!

Snacking problem ni macam "silent killer" untuk orang yang lose weight ni! Sebab ape "silent killer"? sebab ianya berlaku tanpa kite sedari. Bahaya sangat hokeyy!! Habit..habit....tukar 360degree kalau nak KURUS hehe. 


Ade sumber yang saya tahu, kalau orang suke snacking ni dia memang kurang zat ye? haha. Same jugak dengan ibu mengandung yang mengidam, maksudnye kurang nutrisi? ye atau ye? :D
Snacking sangatlah bahaya...sedar-sedar anda dah terlajak pengambilan kalori anda untuk haritu, jadinye berat pun tak turun. Makanan ringan sangat sangat tinggi garam, lemak, gula. Haigooo!! memang kacaulaa body fat! Untuk mereka yang belum capai berat ideal, lagilaaa lagilaaa kene elakkan snacking. PENGORBANAN selalunya akan BERBALOI :') Pergh...berbaloi ok aku berkorban snacking untuk turunkan berat 20kg dulu.  wink wink *_^

Cara penyelesaian? 

TUKAR! UBAH! INI kalilah! Opsss :-)
Contohnye, Herbalife ade Chocolate Protein Bar yang sedap macam chocolate..nyum nyum. Bile lapar, kunyah-kunyah Chocolate protein bar tu. hehe. Sekali sekala bolehlaaa ngapp buah kee (epal, strawberries, oren, anggur) atau  Yogurts ke, kismis kee, kurmaa kee...but the best for me(husband ajarlaa) snacking GREEN APPLE!



3. KONSISTEN!!

HAAA, yang ni memang antara masalah besar..masalah besar..masalah serius untuk orang yang dalam program turun berat ni. Dalam setiap ape pun yang kite lakukan, kalau tak konsisten, memang takkan nampak hasil. Buat skali dua..lepas tu berharap turun sekilo dua kilo. memang TAKLAA!! Sangat penting untuk konsisten ni. Konsisten minum AIR, konsisten jaga makan, konsisten TAK SNACKING bukan-bukan. Kalau tak konsisten, takyah la nak mengadu kat "berat same jelaa.." "alaa, macam tak turun je" "kenapa ekk tak turun" "macam mane ye nak turun berat nii" 
Letihla dengar... Sendiri faham kalau diri sendiri tak dapat turunkan berat ni :)



Kalau kene minum air 6liter tuu, janganlaa harini dapat 6liter..esok 2liter( alasan : susahlaa sebab travel), pastuu esok lagi 4liter (alasan: terlupe nak minum air laa, tertido awal), esok lagi 3liter jee(alasan : suami cakap malulaa kendong botol air sane sini), luse plak dapat 5liter (alasan : alaa nak pecah perut, tak larat laa)....pastu bile timbang : "alaaa kenapa turun sikit jee" Bile tanye "konsisten tak 6liter sehari?"  "hehe, takkkkk" 
Nak seribu daya, TAKNAK seribu DALIH hehe. Pandai plak aku marah orang. hikk

4. EXERCISE!! SENAMAN BEB! SENAMAN!


Jommm belajar luangkan masa sehari 20minit untuk workout/senaman sekejapppppp je!! Kalau korang boleh spend tengok facebook/twitter/instagram selama 10-20minit, mesti korang boleh spend mase untuk exercise!! Banyak jenis exercise boleh buat, boleh google je kat youtube, download dari Apps kat henfon canggih korang !! Simple :-) Takde henfon canggih? buat senaman ringan kat rumah pun boleh tanpa kos. Jogging keliling rumah pun tanpa kos. heheh. Swimming best! Untuk aku, i will choose Swimming and Zumba! Mase aku diet dulu, aku pilih AEROBIK! Besttt!! Banyakk lagi jenis senaman boleh buat...

Yoga, berbasikal, main badminton, naik turun tangga, buat kerja-kerja rumah~

Persoalannya...NAK atau TAKNAK buat je...so BUAT ajeeeee

5. JANGAN BERLAPAR!


Jangan skip sarapan atau breakfast. Ramai orang yang beranggapan tak makan, boleh kurus. Salah! Aaaa tidakk....customer aku kalau berlapar memang berat tak turun. hehe. PERCAYA atau tidak, adalah lebih baik kalau kite makan 6kali sehari daripada 2kali sehari, TAPI makan 6kali sehari dengan kuantiti yang sedikit, rendah kalori dan tak banyak...bukan sampai senak! haha. Contoh :  Menu TURUN BERAT 

7am : Herbalife Shake
10am : Snacking Yogurt
2pm : Lunch meal nyum nyum
4pm : snacking Herbalife protein bar
8pm : Herbalife Shake
10pm : Snacking a lot of green apple + oren 

6. DAPATKAN COACH

Lastly, dapatkan coach!! 
Anda dah ade JURULATIH untuk program turun berat badan anda? 
Kalau anda beli produk herbalife sesuke hati dengan harga yang lebih murah dari ditetapkan, anda kemungkinan tiada coach! Hehe. Sesungguhnya David Bekcham dengan Lionel Messi pun ade coach untuk berjaya, anda juga perlukan coach kalau nak TURUN BERAT! Hehe. 

Allow me to coach you now! 
013-2751047 atau 013-9468784

kringg kringg...tett tettt..SMS~




Tuesday, December 10, 2013

Pengalaman melahirkan anak pertama :)

Bismillah...

Have You Had Your Shake Today? =)

Alhamdulillah. Dah 23hari pun bersalinkan anak, dah 23 hari pantang!! 21days to go woott woott! Nama anak dah pun kami berikan, Addeena Saffiyah Binti Abdullah Syamil. Our herbalife baby. hehe.

Syukur. Syukur. Alhamdulillah. Addeena Saffiyah dah semakin sihat =) 
Disebabkan Addeena kerap sangat nak menyusunyee, mommy pun penat lah jadinye. hehe. So, entry ni aku mula taip dari hari ke-19 berpantang lagi haha.

Ohhh! Harini nak share story atau pengalaman bersalin ni. Sebelum aku terlupe detik-detik indah ni..hehe. 

Estimated Due Date aku 17Nov2013(40minggu). Tapi rasanya semua ibu ibu mengandung kalau dah lepas 36minggu tu, semua rase tak sabar je..up to 38minggu...aku dah mula stress sebab baby aku tak engaged lagi, dah doktor cakap lambat lagi bersalin. Huu. Setiap hari aku nak jalan-jalan... thank you Sayang sebab selalu bawak saya jalan-jalan..bersabarjee melayan kerenah isteri huhu. Makan pun kuat giler dah masa ni :D

14Nov2013:
Pagi tu turun nak buat shake, mase tengah-tengah buat shake...tetibe ade rase something mengalir...cepat-cepat pergi check kat toilet, tup tup nampak darah bercampur lendir. Perasaan mase tuh EXCITED (ha!! baby dah nak keluar ke? yayy!) + NERVOUS. haha. Bile bagi tawu mama, mama cakap dah dekat tuh.. Tapi aku insist taknak ke hospital sebab takde contraction pun. Aku punye "tanda" untuk ke hospital ialah bile 5-1-1. hehe. 5minutes contraction for 1hour maksudnye. Lagipun Hospital Pakar An-Nur tak jauh dari rumah..2-3minit je..hee.

15Nov2013:
Tanda darah tak banyak seperti hari sebelumnya..tapi ade keluar 2-3 kali bile aku buang air. Still boleh buat aktiviti herbalife. No contraction. 

16Nov2013:
Ade tanda darah jugak. Tak banyak.Still boleh buat aktiviti herbalife sana sini. hehe..No contraction. 

17Nov2013:
Ade tanda darah. Lebih kurang 6-7pagi tu contraction setiap 10minit untuk lebih sejam... Mama cadangkan pergi hospital. Siap-siap pergi hospital. Sampai hospital contraction hilang!! kat mesin tuh pun tunjuk takde bacaan contraction..Bile Midwife check, takde bukaan, tapi rahim dah lembut. Dia suruh balik rumah. Kalau dah sakit malam nanti datang hospital. Siap bagi last word kat aku : "Jumpe kat Labor Room malam ni"  Fuhh. sabar jerr la. 
Dah start stress sebab takde bukaan plak. Hubby sambung kerja. Mama plak bawak aku ronda ronda Jaya Grocer Bangi untuk cepatkan jalan bukak. Haha.. Mase ni perasaan aku memang frust la dengan Midwife tu sebab reject aku balik. Aku pun makan dengan banyak lagi..konon untuk tenaga semasa bersalin heheh. 

Nak dijadikan cerita, malam tu pukul 10mlm, Syamil dah tertido awal.. Aku plak rase macam tak boleh tido sebab kat bawah tutt rase sakitt kesan sebab Midwife tu check tadi. Huu. 
1045mlm; aku start rase contraction yang sakit giler..!! berlarutan setiap 5minit. Makin lama makin sakit. Tapi aku still taknak percaya. kot-kot False Alarm lagi ke..
Pukul 12tgh malam; contraction tak stop.. 

18Nov2013:
Pukul 2pagi; Syamil terjaga tengok aku menggeletar sakit. Dia tanye nak pergi hospital tak? Aku diam macam nak taknak. Syamil pun mandi-mandi siap. Ajak ke hospital. Aku cakap tunggu pagi sikit (sebab ingat nak rehat dulu sebelum bersalin) Lagipun, kesian kat Mama,Papa &  Syamil nanti risau pepagi. Haha. 
Pukul 3pagi ; Syamil tanye nak milo panas tak? aku cakap NAK, tapi takde plak. Dia siap keluar pergi 7E beli Milo 3in1. 
Pukul 430pagi; Syamil dah terlelap..tapi tangan dia genggam tangan aku..setiap kali sakit aku akan genggam kuat tangan dia sampai dia terjaga-jaga. Hehe.
445pagi : tetibe aku rase macam ade benda mengalir laju...PRAPPPP rase macam BOCORRRR!! aku terus jerit..."SAYANGGGG!! AIR KETUBAN PECAHH!!!" 

Mase ni memang dah nevess giler sebab tau detik detik bersalin dah nak tiba. Bile sampai hospital, nurse usher masuk Labor Room! YaAllah...Labor Room wehh..Labor Room wehh..baby dah nak keluar.. Bile Midwife check, dah buka 4cm..TAPI baby dah berak plak dalam perut. Wuu. Doktor pun datang cek, doktor cakap baru 3cm.. Baby dah berak so akan bahayakan baby. Diorang start check heartbeat baby. Alhamdulillah, lepas 30minit..baby in good condition. Diorang tengok lagi next 30mins, heartbeat baby still good :) So proceed normal birthing. 

Aku memang tak boleh nak ingat semula berapa cm dah bukak sebelum bersalin. Sebab aku memang tengah sakit giler sebab nurse masukkan inducer kalau tak silap aku. Dah lame setiap 2jam, diorg increase kan mL yang masuk. So contraction jadi every 20-30seconds. Tak sempat nak rehat dari sakit. Mama dengan Syamil gilir-gilir temankan aku. Dah pukul 10pagi tu, kalau tak silap dah 7-8cm, dah makin sakit sangat sampai aku cakap kat Syamil, please stay dekat sisi aku. Aku genggam tangan dia mase menahan sakit sampai aku rase bersalah, aku pegang besi katil. T__T 

Syamil keep on berzikir sama-sama dengan aku. Ade 2-3 kali gakla mengeluh kat dia "Awak, dah tak tahan sangat" . Aku siap mintak nurse tuh.."Kak, saye nak gas..sakit sangat ni!"
"Kat sini takde gas..." Adoyaii...teruskan menahan sakit huhu. 
"Kak,boleh tak kurangkan sikit drip ni...sakit sangat ni!" 
Hehe. mengada-ngada kan..

Pukul 12tgh hari, aku suruh nurse check bukaan, Sister tuh cakap..dah 9cm..tapi kepala baby jauh lagi ni..tak engaged lagi. Ya Allah, mase tuhh aku cakap dalam hati..doktor, vakumm jelahh sedut je lah sampai keluar haha. Nurse tuh mintak aku teran..pastu dah teran-teran, dia cakap cube teran sambil mengiring plak..Aku follow je instructions dia. Tapi cara meneran aku salah! Dia cakap nanti baby tak keluar! Awak penat je. Akhirnya Syamil discover teknik meneran untuk aku. Hehe. Thank You Sayang! :-*

Pukul 1245tgh hari; aku cakap kat nurse.."Saye nak teran laa..macam nak teran ni.." Pastu bile dia check, rambut baby dah keluar. Hati dah berbunga-bunga! weee baby is coming!! Pastu sampai satu tahap tu..aku cakap kuat kuat "Saye tak tahan ni..saye nak teran baby keluar laa" Nurse tuh cakap..
"tunggu doktor japp...awak tarik nafasss hembus...tarik nafasss hembusss" 
"Mane boleh tunggu doktor!!..Ya Allah.."  "Awak tarik nafas...hembus..tarik nafas hembusss" Sabooo jelah!! Sambil tu dia siap-siapkan katil, letak alas, ikat kaki aku semua...fuhhh...!

Teran-teran banyak kali jugakla..sempat lagi respon kat doktor mintak hubby amekkan gambar baby keluar hehe. Dahla mase nak teran tu..sampaikan doa nabi Yunus pun aku lupe sebab kalut sangat nak teran time contraction datang..haha.."Laa..Laa..Laaa.." Nasib baik ade hubby kat sebelah tlg assist bantu aku istighfar semua. hehe. Alhamdulillah, pukul 113tengah hari, Addeena Saffiyah lahir ke dunia =) 
"Alhamdulillah3x....Baby girl!...Sayang...dia nangisssss" hik hik.  

We are now officially a parents :'D
Thank You Allah for this gift. Moga Addeena Saffiyah menjadi anak yang mukminah solehah yang memberi manfaat kepada Islam dan menjadi penarik kami ke Syurga. Aminnn.




my jewel of jannah :')
Addeena before-after botak! hehe

Addeena with Raisha! Nanti besar buat DMO herbalife same-same ye hehe



kasih Daddy :'D

Carrying baby Addeena Saffiyah for 40weeks is very meaningful and memorable but giving birth to her is priceless.  
-Mommy Addeena-

Monday, August 26, 2013

Raya-Raya, dengan musim KAHWIN pulak!!

Bismillah....

SELAMAT HARI RAYA SEMUA!!! 
MAAF ZAHIR DAN BATIN :))

Dah lebih 2minggu Hari Raya kan? Tapi masing masing Mood Raya tak hilang-hilang lagi. Open house pun berederet-deret jemputan. Perut nak penuhhhh aje. Bile la nak eat clean ni? HAHA. 
Kalau ade yang kat luar sana risau dengan perut terbeban dengan makanan berat dan rase usus mereka KOTOR, call me for solution k! Aku boleh tolong coach kan perut korang tu! Bhahaha :D

Sekarang ni kalau scroll Instagram & Facebook, penuh gambar Open House, gambar orang bertunang ( tak faham kenape tunang pun nak heboh-heboh), & gambar KAHWIN!! wewiitttt ;)

Seronok tengok kawan-kawan seronok bile dah di ijab qabulkan. Teringat kembali kenangan manis bila halal disatukan :) Kami Nikah waktu-waktu camni gak....selepas Raya. Tapi tahun lepas, 2012. 

Dah kenal 1tahun lebih, tapi nak bergambar pun segan. Malu *_*
25 August 2012
Happy Anniversary Sayang!! hehe

Lepas tuh, sambung musim convo pulak. Masa convo, ramai kawan-kawan belum mendirikan rumah tangga. Dulu pernah ade angan-angan, mase konvo nanti dah ade suami...tapi takdela serius pun, angan-angan je. Haha. But..its true.. kalau translate jadi bunyi "DREAMS" haha. SO. it is a DREAM comes True :)
Tunggang langgan kat UIA pun boleh convo jugak kan. kih kih, Alhamdulillah.....


Lepas Nikah, honeymoon pergi Hongkong-China-Macau in one trip. Pastu gedik-gedik spent time kat CH. Almaklumlah aku tak pernah sampai CH, alang-alang kahwin dengan orang Perak..bolehla singgah hihi....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Masa berlalu, Raya 2013 datang lagi... 

Kali ni giliran kami melihat kawan-kawan yang dah di ijab qabulkan pulak. Happy Moments. Tahniah buat sahabat-sahabat yang dah mendirikan rumah tangga. Bila dah kahwin, rase macam.........(ahh-haa describe sendiri) HAHA. Selamat bercinta sampai Syurga buat kawan-kawan. :D

Kalau nak listkan kat sini, macam berderet-deret sangat kawan-kawan punye majlis kahwin setiap hujung minggu. Pening-pening dengan suami nak plan perjalanan. Sebab, biasanya hujung minggu kami ade aktiviti Herbalife. 
Dengan ini, kami ingin memohon maaf sekiranya ade kenduri kenduri yang kami tak dapat hadirkan diri. *musim kahwin sangattt~* 
InsyaAllah try our best to attend most of the weddings day. 

Buat sahabat-sahabat yang belum sampai jodoh lagi, jangan sedih-sedih. Teruskan berdoa ye! =)



Coretan Hari Ini. Hehe. 
Buat kawan-kawan yang masing menunggu hari atau kate orang putih "Counting Days", sempat lagi nak shed few kilossss lemak kat badan!! 
And the best part I can promote you the 
  • BEST PROGRAMME, 
  • Turun lebih laju kaw-kaw 
  • plus RESHAPED! Heee. 


Msg/Call me : 013-2751047 Fiza / 013-9468784 Syamil

Thursday, August 1, 2013

Pengalaman Mengandung :))

Bismillah....

Syukur Alhamdulillah dah 6 bulan pun Allah bagi aku peluang carry this little baby inside my womb. Istimewanya wanita ni Allah bagi rahim, satu rahim...tapi satu rahim ni lah yang menyambungkan zuriat kita :') 

Tiada sesiapa memahami sakit senggugut, kecuali Wanita.
Tiada sesiapa memahami sakit mengandung, kecuali Wanita.
Tiada sesiapa memahami sakit bersalin, samaada normal atau ceaser kecuali Wanita. 
Even dalam proses pecah dara pun, tiada siapa tahu sakitnya pecah dara, kecuali Wanita.

Rahim wanita pada asalnya hanya sebesar pear, 
Tapi boleh mengeluarkan seorang manusia? fuhhh.. takutkan. Hehe. Aku pun takut nak bersalin. 
Semoga Allah permudahkan perjalanan ni..Seawal kandungan berusia 4bulan aku dah study cara-cara bersalin hehehe. Over kann~

Bila tengok balik gambar baby scan..kadang-kadang rase macam biar betol dah jadi besar ni? Pastu tengok perut sendiri.... " huuu seriusla perut dah besar!!"
Masa baby baru 3bulan, aku siap sedih-sedih sampai menitiskan air mata...ingatkan baby tak membesar. HAHA. Sebab perut kecik ajee.. haih..hati seorang ibu kan~ haha. *oke poyo* Pastu Google la jadi mangsa aku untuk study pembesaran fetus dalam rahim plak. Agagaga~

Sekarang ni dah 6bulan, baru terasa betol-betol macam orang mengandung. Hihi. Antara pengalaman-pengalaman yang aku boleh share sepanjang pregnancy ;

5minggu ke atas :
-Dah start rase herbalife shake Tropical Fruit(feveret aku) tak sedap...mase tu, shake Chocolate jadi feveret, tapi demand nak kene blend dengan susu Strawberry laa. 
- Tak lalu makan sangat, tapi sebab lapar suke snacking Chipsmore, Chocolate, Roti canai, Nasi Ayam Penyet

8minggu ke atas :
- Tekak makin lama, makin loya, setiap seminggu mesti MUNTAH. Hillarious giler. 
-Pening-pening
- Perut asyik denyut denyut sakit
-Emosi lebih daripada biasa. Malam-malam nangis mintak Syamil peluk..kalau tangan dia dapat tindih sikit pun takpe.
-Nak tido awal, bangun lambat
-Pemalas agagagaga~
- symptom ni semua

12minggu keatas :
-masih muntah-muntah sampai minggu ke 16 pun aku muntah!!depan Klinik okey, before checkup! haha
 teruk kann..aigoo2..
-berat cume turun 1kg je hehehe mase First Trimester *BRAVO*
-Emotional

18minggu ke atas :
- saat-saat bahagia
-baby dah start kicking, boxing
-terase sihat jee sepanjang hari demi hari
- Happy :) 
-Emotional

24minggu :
- baby dah start lasak dalam perut...
-kalau petang-petang puasa tu macam tengah shuffle je dalam perut
-malam-malam nak tido, baby plak lambat nak tido -__-"
- Dah start sakit pinggang..sakit tumit bila banyak berdiri
- Sesak nafas fuhh fuhhh
-Emotional

Pejam celik pejam celik dah 6bulan kan!! Semua orang advise beli barang mase 7bulan.
"Sayang, SAYA SUDAH TIDAK SABAR NAK SHOPPING BARANG BABY!!!" 
Haritu dah pergi Mom&Baby Expo kat MidValley, tapi kami balik tangan kosong hewhew.  Pastu, boleh plak Sayang cakap "Nanti saye shopping sorang je..awak rehat kat rumah..." 
Amboi, jeles mummnyee!~ heheh

Well, walaupun bukan barang aku...tapi.....

 GIRLS LOVE SHOPPING!!! :D :D :D :D

Tak banyak pun yang dapat dikongsikan, tapi ni first time experience.. Semua pun aku teruja :) Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah.....


SubhanAllah. Amazingkan ciptaan Allah SWT. Setiap kali aku tengok macam tak percaya.. 
Dulu ukuran 'mm' sekarang ukuran dah 'inches' ...Mase  pergi buat Detailed Scan , bile Doc cakap semua sihat dan sempurna. rase macam Alhamdulillah LEGAAAAA gilerrr. Doakan doakan smeuanya selamat :)
*senyum sampai kat telinga sambil teruja dengan keajaiban Allah*

Doakan yee..lagi 3-4bulan lagi. Macam lame lagi..tapi mama, kawan-kawan cakap sekejap jeee tuu. Plus, Doakan saya dapat ke Bangkok mase kandungan 34minggu nanti. Bhahaha. Okey, baby kene faham... kita kene FINISH STRONG  untuk Active World team School! Dah kene didik awal-awal dari dalam perut mummy :') 

Kite doakan semua orang di luar sana Finish Strong Ramadhan ni, ambil peluang ni jadi orang yang lebih baik daripada yang dulu. Lagi seminggu nak raya.. mood raya dah ON ke? ohohoho.
Okey. Sekian saje nak share. K Bai! 

Thursday, May 23, 2013

WANTED! WANTED! JOM TURUN 'KG' MENANG RM1000

Bismillah...

Assalamualaikum semua :)

Bulan yang lalu, disebabkan permintaan beberapa orang downlines request untuk buat Weight Loss Challenge(WLC)  kat Bangi, jadi Syamil pun cakap kat aku "why not?" . Memandangkan group lain tak open untuk 'group lain'. Emmm..Sebelum ni kitorang pernah join WLC group Yana, tapi lepas Yana bersalin, Yana tak continue dah...agak sedih di situ. Hehe.

Dengan masalah tak cukup Coach, tak proper planning, Syamil teruskan jugak WLC bulan lepas. Alhamdulillah..contestant kami menang tempat kedua. Dapat RM500!! cashhh! woott woott....
Turun Berat dan Menang Duit Cash! Siapa taknak.... Dahla lemak hilang, badan makin reshaped, rasa makin sihat, yang paling best..bawak pulang cash! Alhamdulillah :-)

*semua muka happyyyyy dah loss weight + menang hadiah*

Gagal sekali tak bermakna gagal banyak kali. *ecewahhh* Syamil cakap kat aku nak buat season 2. Aku sentap kejap...macam kat bawah ni laa.. Sentap, tapi senyum. Syamil kan handsome. *okey sile muntah* 

HAHA. over gila bercerita.. So, lets focus next season Weight Loss Challenge nii!! Dengan ini, aku  ingin umumkan yang kami menjalankan Pertandingan Turun Berat Badan. Siapa yang berminat nak turun berat badan sambil ada kawan kawan yang support, dapat weight loss tips, dapat nutritional support, body analysis, meal plan provided....jom daftar untuk next season!! :)

Simple je syarat-syarat nak menyertai pertandingan ni. 

Pertandingan bernilai RM500, dan dengan pakej RM500 ini anda akan mendapat :
  1. Personal Coaching / Personal Mentoring (untuk PASTIKAN anda turun berat )
  2. Meal Plan (bergantung laju mana nak turun dan kesanggupan)
  3. Analisa Badan PERCUMA setiap 2minggu
  4. Produk Herbalife ( 2F1 + 1Tea 50g dan FREE GIFT)
  5. Celebration Fiesta with variety of foods...FUN!
  6. Banyak lagiiiiiiiii that will surprising you hehe
Dan yang paling BESTTTTT sekali untuk diumumkan  :


Haaa, ape tunggu lagi? Cepat-cepat hubungi nombor tertera di atas untuk kemasukan hehe.. Yang bestnya, WLC ni kita boleh tengok orang jadi sangat happy sebab yang dulunya berlebihan berat badan, kurang konfiden dengan diri, menjadi lebih yakin sebab ade peluang untuk memenagi pertandingan ni :) Pertandingan ni cuma berlangsung selama 4minggu. Give yourself a chance to change ...WHY NOT? 

 Season WLC tahun lalu menampilkan Kakak Ipar sebagai pemenang Tempat Pertama hehe. Tempat kedua dimenangi oleh kakak 'respon flyers' =)

 Antara pemenang-pemenang Weight Loss Challenge :)





Ammar Asri, kawan kami kat UIAM Kuantan dulu pun memenangi juara WLC. Hiksss ;)

*terms and conditions applied*

CONTACT US!
013-2751047 HAFIZA
013-9468784 SYAMIL

Tuesday, May 21, 2013

Puasa bersama baby-in-the-making :)

Bismillah...


Haaaaa....Aku rase aku sendiri nak tergelak tengok tajuk entry ni. "baby in the making" youuu :-) Alhamdulillah, syukur kandungan dah melepasi trimester pertama. Trimester kedua ni muntah-muntah alahan semua dah berkurangan. Tapi, aku kuat pening...migrain gitu, asyik rasa nak pitam je. Kalau seharian keluar rumah, memang boleh pengsan/pitam. Syukur, setakat ni takde berlaku. Hehe. Thank you suamiku yang selalu bersama sepanjang masa. Hihihi. 

Rejab dah pun merangkak beberapa hari, sentap kejap...cepatnyee masa berlalu, tak lama lagi Ramadhan. Maksudnya, daripada sekarang dah kene latih diri nak berpuasa semasa hamil. Soooo, tempat pertama yang aku akan bertanyakan ialah : Mr.Google. Hehe . Banyakkan research semua. Sepanjang hamil ni, boleh kira sebarang pertanyaan akan diajukan kepada Mr.Google lahhh. Banyak jugak feveret website hehehehe.. Sayang selalu gelakkan aku. Hehe. Sebab aku akan end-up.....

"Sayang..Sayang...orang ni cakap kan.......
"Sayang, Sayang....ni ha saye search dorang cakap kalau....." macam tu la antara dialog aku. Takpun...
"Sayang..Sayang..dengar ni jap boleh...tettt tett tetttttt...." Tabah jee Syamil layan kerenah aku:-) 



Tapi, sebenarnye nak cerita puasa bersama Herbalife. Tapi..tapi....kalau letak tajuk tu macam tak suspen. Haha......Insya'Allah, bulan Ramadhan akan datang ni akan menjadi kali ketiga Ramadhan bersama Herbalife. Alhamdulillah.. Tapi, kali ni pregnant. So, jom start praktis di bulan Rejab lagi. Bukan ibu mengandung jee yang kene start puasa dari sekarang... kita-kita semua k..kita-kita semua ;-) *wink*

Tapi, yang special kat sini, nak share dengan semua jom! ayuh! inikalilah! kita berpuasa bersama Herbalife..sebab aku ade kempen best untuk korang semua :

"SIHAT BERTENAGA DI BULAN PUASA, LANGSING BERGAYA DI HARI RAYA"

Bulan puasa adalah bulan paling terbaik nak 'format' badan. Bulan puasa adalah bulan paling senang nak TURUN BERAT badan jugak :-) Ruginye kalau taknak ambil peluang ni HeHeHe. Sebab aku turun 3kg and RESHAPE giler mase bulan puasa tahun lepas. Well, time tu lepas seminggu raya kiteeee kawennn! :D


INI Serius okey. Kenapa aku galakkan berpuasa bersama Herbalife?
  1. 10 HARI PERTAMA, 10% sel-sel badan jadi lebih sihat. 
  2. 10 HARI KEDUA, 40% sel-sel badan jadi lebih sihat.
  3. 10 HARI KETIGA , 60% sel-sel badan jadi lebih sihat.
Waktu ini lah kita nak bagi peluang kat badan kita jadi lebih sihat. Sel badan kita diperbaharui..and yang paling BEST, Herbalife ni memang Cellular Nutrition :-) Sangatlahhh rugi untuk orang yang rasa RUGI beli Herbalife . Bulan puasa boleh jimatkan duit belanja berbuka juga dengan Herbalife. Cube perhatikan orang-orang yang ke Bazaar Ramadhan tuu, mesti dua tangan kan juadah berbuka? HAHA....

EH korang jangan risau, Insya'Allah aku dan Baby-in-the-making  tak turun berat badan time puasa sebab untuk ibu mengandung ade MEAL PLAN lain pulak! . Haruslah bersahur like a KING dan berbuka like a QUEEN. Hihi. JOMM tengok bagaimana berpuasa bersama herbalife kat  bawah ni : 


Bonusnya, masa kita Solat Tarawih, perut kita tak terlalu kedepan, tak terlalu penuh..dan lebih selesa untuk beribadah. Alhamdulillah. Belum cuba belum tahu. Mudah sangat disediakan 1-2-3 je kite semua panggil ni! Haihh...rugilaa sape taknak cuba..tak tahu nak cakap camne...Serius best and lebih bertenaga! Dengan Izin Allah... 

Ni dah Rejab, ape lagi jangan terlewat decide nak nampak lebih sihat, lebih awet muda, lebih kurus di Hari Raya nanti. Hehe. Aku taknakla ade yang tengok tengok gambar Raya nanti...berkomen : 
"wehh tembamnye pipi aku.."  Mesti kita semua nakk..
"Wehh nampak muda la ko dalam gambar open hse raya tuu"
 Fiwitttt Hehe....

Ayuh...jom Sihat Bertenaga Di Bulan Puasa , Langsing Bergaya Di Hari Raya! 


Need a Herbalife Coach ?
FB/Twitter/Whatsapp/SMS/Call/Wechat

Hafiza 013-2751047
Syamil 013-9468784



Wednesday, April 3, 2013

Alhamdulillah. Hadiah paling best! :)

Bismillah..
Excited tak tajuk entry kali ni?

Aku pun rase excited nak buat entry ni. Bismillah, semoga Allah memberkati :') . 14 March, genap 25tahun umur aku beb! Rase dah tua kan? HAHA. Sebelum tu nak ucap tahniah kat kenalan kenalan kawan kawan yang dah mendirikan rumah tangga.. Cinta lebih bahagia kan? Heee

Firstly, thank you Allah atas rezekiMu.. Habis-habis belajar jee mungkin ade yang tertanya tanya kenapa kami terus buat Herbalife full time? Betulke menjamin? ok kee? Kalau nak tau, jom ikut kami ke Herbalife Gathering Ahad ni!! :D

ACADEMICS QUALIFICATION WILL MAKE YOUR LIFE EASIER BUT NOT BETTER

Alhamdulillah. Genap 2tahun dalam bisnes Herbalife, Alhamdulillah,kami tak pernah buat keputusan give-up bile orang reject product kami, kami tak pernah buat keputusan give-up bile orang reject bisnes kami, kami tak pernah buat keputusan give-up bile bisnes kami tak grow atau income tak naik. Kami stay and still datang event. Sebab event tempat untuk kami recharge energy dan semangat kami! Alhamdulillah.

      "Anything Worth Doing Isn't Easy, but that It What Makes It Worth Doing"  kan? kan? 

Okay. Actually yang cerita kat atas ni cuma introduction . hehe. Doakan kami yee.
Tibalah masanya untuk pergi ke main topic untuk entri kali ni. Alhamdulillah... I'm Pregnant =)

Hehe. Sebenarnye aku dah detect positive pregnancy ni 1-2 hari before birthday aku last month (14/3).  Masa first time cek UPT, satu pagi tu, bangun-bangun tidur, rase macam dapat 'hidayah' nak main test-test. Haha. BOleh tak giteww? So, aku pun test. Lepas tu, tak kluar ape-ape lagi. Basuh-basuh muka jap..Tengok sekali lagi, ade keluar 2line la! Samar-samar je. Huhu. Lepas tu, total test untuk hari tu, 3 UPT. Semua 2line. Dah mula was-was dengan UPT tu. Sebab UPT tu, murah je aku beli rm2.50 x 5. Sebab bulan yang lepas aku beli 2-3 yang mahal-mahal...Suami marah. hehe. 

Bila cerita dengan suami, "oh...dua line tu maksudnye ape?" ... 
    "Mungkin awak stress kot hari ni, hormon lari" ... 
    "Mungkin awak....Mungkin awak...."

Bila aku tnjuk UPT tu through Whatsapp kat kakak aku dengan kakak ipar. Diorg cakap TAHNIAH!
Heee :') Mengikut kajian, UPT tak tipu..99%-100% accurate. Esoknya dan esoknya aku test lagii memang sah bacaan menunjukkan adanya hormon hcg tu :p

Yay....Syukur Ya Allah..Tunggu kemunculan Syamil & Fiza junior this coming November 2013! Dah 6 bulan hidup berdua kann tibalah masanya untuk hidup bertiga. hehe. Maksudnye Allah memang dah qualifiedkan ktorang utk jadi parents :')

Antara symptoms yang aku lalui sepanjang pregnant ni :
  • setiap 2jam aku lapar . Normally shake 2-3scoops pagi-pagi, sekarang kene 5-6scoops :')
  • lapar tapi selalu takde selera makan..so makan benda2 remeh dengan kerapnya.. (takutnyee gemok) :D kalau bau org masak masak kat dapur boleh muntah :s
  • cepat penat, cepat mengah, badan selalu letih-letih dan emosional 
  • perut selalu cramp dan senang sangat nak masuk angin kalau lambat isi ...bila lambat isi mesti rase asyik nak muntahhhhh :o
Macam-macam kan symptoms? huhu..Alhamdulillah ade Herbalife..boleh minum shake dan teamix (sebab dalam bentuk air),  so minum shake dengan straw hehe...Insya'Allah baby dapat cukup nutrisi hehe. Aloe Vera + Teamix, aku kene minum setiap hari untuk elakkan ade rase mual-mual dan keep me energetic... kalau tak minum Aloe+Teamix, rase mcm lembik gilerrr. Huhu. Alhamdulillah, Allah bagi jumpe Herbalife. Feveret drink ever!!

Perasaan? Mestilah teruja, excited...kalau tanye suamiku, Sayang angguk-angguk excited jugak. hehe. Bersyukur sangat dengan kurniaan Allah. Sayang Allah..Alhamdulillah :')


" Ya Allah, peliharakanlah anakku selama ia berada di dalam rahimku,
dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhanMu,
penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit.

Ya Allah, rupakanlah dan bentukkanlah dia yang ada di dalam rahimku dengan rupa yang baik,
dan tetapkan ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu.


Thursday, March 21, 2013

Susah ke nak minum air?

Bismillah...

Hari ini nak berkongsi dengan semua pembaca.. macam mane nak minum sekurang-kurangnya 2liter sehari. Aku sendiri minum 4-6liter sehari. Suami minum 6-8liter sehari =) 
Siapa kat sini suke giler dengan plain water? Kalau pergi kedai makan, mesti nak order plain water? *angkat tangan* Okey tak ramai pun kan~


Kalau dulu, untuk aku habiskan segelas air kosong seperti di atas adalah sangat susah!! Minum air kosong macam atas ni hanya untuk makan ubat *maybe* atau masa tu, memang dah takde pilihan air lain! :D SUSAH giler nak minum air kosonggggggg~~~
TAPI, Alhamdulillah, Herbalife taught me about Healthy Lifestyle. Because of Herbalife, I learn to drink water 2-3liter a day. Sekarang, normal water intake aku 4-6liter. Kalau kurang daripada ini...aku akan ade symptom ini :
  • Pening Kepala
  • Badan letih
  • Asyik menguap
  • Tak bermaya
  • Sembelit
  • Rase usus kotor
Ok. Macam banyak plak kan? *over* Tapi semua aku rase...paling obvious asyik mengantuk jeeee, asyik menguap je....tak bermaya!!! Yang paling tak best, aku rase macam usus aku ewww...sebab makanan tak kene flush dengan air :( *stress*

Kalau korang semua ade rasa macam ni, boleh amalkan minum air yee. Susah? Ok, yang ini la, nak share ini, Tips-tips minum air banyak..

1. Botol air.
Macam aku, aku ade botol ajaib aku. Botol Herbalife 2liter warna hijau. Sangat-sangat membantu untuk minum air dengan kerap. Bukak je, sedut. Sambil-sambil drive kereta, bukak lagi..sedut . Sedar-sedar 2liter air dah habis dalam masa 4jam. 4jam lagi tambah lagi 2liter. Malam 1liter lagi. Total 5liter aku minum air, Seriously, kalau korang dah terbiasa minum air, memang akan biasa punya! Make it a Habit :D

*sorry. Not for Sale. Only for my Herbalife Customer! *

2. Tambah Lemon/Limau
WOW!! Yang ni tips paling berkesan! Sebab sesuai untuk aku. Kalau aku minum air kosong, memang slow walaupun ade Teamix herbalife. So, aku pun add Aloe Concentrated Herbalife. 

Maksud kat sini, aku add rasa-rasa yang masam. Sebab ini akan membuatkan seseorang tu lagi laju minum. Lemon ini sejenis buah yang masam dan sangat beralkali . Banyak kelebihan. Tapi aku lagi suke Aloe Herbalife!! Sebabbbbb aloe membantu aku clear kan jerawat-jeawat kat muka aku. Alhamdulillah. aku percaya, bile Inner kita bersih, Outer pun bersih. Aloe Herbalife ni macam "pencuci usus" kita la. =)

3. Senang nak dapat stok air :)
Haaa, maksud kat sini. Contohnya, kat rumah, kalau nak senang, boleh sediakan water filter. Bila-bila, senang je nak topup air kat dalam botol air kita.  Kalau macam aku, time belajar kat UIA, aku memang ade stok air . Either aku dapat dari water filter atau mesin air yang 10sen, 20sen tu, atau beli siap-siap stok botol air kat rumah/tempat kerja/dalam kereta. Contoh-contoh simple.  

4. Minum ikut waktu
Kalau aku ade customer makcik-makcik atau pun suri rumah, biasanya aku akan ajar minum air ikut waktu; contohnye ; Minum segelas air (300ml) SEBELUM Solat. Minum lagi segelas air (300ml) SELEPAS Solat. Kita solat 5waktu. Jadi, 600ml air x 5 waktu = 3000ml = 3Liter air! Perghh! NICE! Insya'Allah, orang yang rajin minum air kosong ni : 
-Badan maintain sejuk. Tak dehydrated :)
-Air bantu menghantarkan nutrisi ke seluruh badan
-Kulit makin halus + Glowing!
-Kurang risiko untuk mendapat penyakit-penyakit ;)

5. Attitude 
Bila kita amalkan minum air selalu, sampaikan kita boleh rasa...kalau aku tak minum air, aku sakit, aku rase macam sakit-sakit badan, aku rase usus aku kotor, aku rase macam "im so weakkkkkkkk today" . Rase macam bersalah gila! Haaa sampai macam tu sekali kan! :D

Okay. Hopefully sikit-sikit membantu untuk increase korang punya water intake! :)


HERBALIFE Personal Wellness Coach
013-2751047
Hafiza


Thursday, February 7, 2013

syndrome kulit muka

Bismillah..

HAVE YOU HAD YOUR SHAKE TODAY?

Aku baru je design testimoni maru untuk kulit muka. Kadang-kadang tak sedar yang kulit muka sebenarnye banyak improved. Alhamdulillah.

Alhamdulillah. Thank you Allah for this amazing product. Herbalife :)
Dulu, masa zaman sekolah menengah, resdung sangatlah teruk. Sampaikan gatal-gatal tu terasa ke telinga, mata. Nak belajar memang susah giler. Pernah suatu masa parents aku pernah hantar ubat resdung kat Pak Guard SMKAKA :p
Hehe. Manjakan?. ok. *muntah* Masa masuk Matrikulasi, kulit aku licin je sebab aku konsisten gune toner muka yang claim kulit akan cantik anjal comel lotey. Once masuk UIA Kuantan...aku stop. Kulit aku, akhirnya bertukar jadi buruk giler :o Pelik kan? macam mane la suami boleh crush dengan aku. Bhahaha. 

Finally, found that Herbalife bukan je bantu turun berat badan rupenye...Bile serius buat bisnes, and attend more trainings...Herbalife is NUTRITION. Dengar cakap coach, and apply kan segala ilmu tentang acne skin treatment by using Herbalife products. Alhamdulillah. I'm a happy kid now! heee. Sekarang ni, kalau muka pakai bedak, tak selesa sangat. Husband pun mcm tengok tak senang sebab ade bedak la, blusher la. Tapi, biasala wanita kan..suke sgt terpengaruh. =)

So, anyone ade skin problem? acne problem?
One more thing, aku sangat-sangat teruja tengok testimoni seorang sister ni...Alhamdulillah, herbalife mengubah kehidupan beliau sekarang..


Terkesima tak?

Allow me to help you :)



Sunday, January 6, 2013

MISI 100KG!!!


Alhamdulillah, dengan HERBALIFE, our family total lost 94 kg...
Misi 100KG bakal bermula. Heee =)

Saturday, January 5, 2013

Twins Of Faith

Bismillah

                                 

Pernah tengok advertisement ni? atau pernah dengar tak Twins Of Faith(TOF)? I went to this amazing event last month. Thank you soo soooo much kat kenalan baru, Raihan Farhanah. Sebab let go 2 FREE tickets untuk aku dan suami. Alhamdulillah. hee. Yes. FREE :) *happy* memang rezeki sangatt :) *happy* lagi. 

Tapi, secara jujurnya, aku tak pergi every session kat TOF ni. Sebab, ktorg tengah pindah rumah dari Ampang ke Kajang. Rumah tu, malam-malam takde eletrik. Di hari siangnya, aku dan suami pergi TOF + rushing balik rumah and kemas2 rumah tu~  Tapi, dunia sekarang kan canggih, aku banyak baca sharing daripada kawan-kawan lain melalui Twitter at #tof2012 . yayy! :)

Contoh : 




Tema TOF kali ni "For the Love of God" . TOF ni provide banyak Session/Topic... 
What is Love?, 
What can you give for the Love of God?, 
Loving me Loving you, 
How the Prophet Loved Us, 
The Love Test, 
1% Now 99% to Come, 
A Day In the Paradise....

Haaa,..ni one out of two jee daripada topik yang disampaikan oleh amazing..inspiring lectures =) Topik Marriage Corner ( Sunnah Wedding, Marriage Facilitation...etc) , pasal Sunnah Diet....Artist Zone, Zone X, Kidz Zone semua ade la...Tapi, kalau pasal Marriage jeee...laju2 langkahkan kaki kat Conference Room kan? Haha. Yerla, baru kahwin...a lot of things to learn and explore lagi. :)



In simple words, TOF ni macam Herbalife events la. Haha. BEST! Inspiring! Buat kita rase nak kerja kuat lagi untuk mengejar Syurga. 40% daripada speakers2 kat TOF ni ialah new Muslims! Event TOF ni jugak diceriakan oleh few Entertainers..Omar Regan, Mu'adz Dzulkefly, Amir Sulaiman...Faisal Salah..perghh Faisal Salah ni..kalau nyanyi lagu, boleh buat aku menangis..hewhew. Boleh search kat YouTube "Faisal Salah- Remember Allah" . From Heart to Heart =') Tapi kat YouTube tak se-best kat TOF laa..hik :)

Nak quote few words yang dapat daripada TOF..bolehlaa cerita kat kawan-kawan yang lain..

"A day In Paradise"

"Food is a test in Dunya..but in Jannah, we dont need to worry about our weight anymore "
"Hijab is a test in Dunya, but in Jannah, there will be no Hijab"
"On every Friday in Paradise, you can meet everyone, even Rasulullah and his Sahabats"
"As you enter Jannah, all the angels(Malaikat) will give Salam and smile.The smile will cause massive lighting"
"Life is a test. The more test He gives on you, The more He loves you" Masya'Allah!!
"Constantly remind yourself about Akhirat"
"The ultimate reason Allah creates us is to be in Jannah with Him"
"Easiest way to Jannah : 1-Greet Salam, 2-Feed the Poor, 3-Preserve relationship, 4-Pray at night when people sleep "

Best kan? Jom muhasabah diri .

One more session, yang buat aku personally touched touching..Tajuk tentang How Prophet Loved Us...
Rasulullah SAW tak pernah lupe/gagal untuk doakan setiap umatnya, kita semua dalam setiap solat beliau. :') Rasulullah sanggup spend whole night to make dua for his Ummah...
Time aku dengar ni, terus meleleh air mata. Banyaknye dosa aku. :'( 
Rasulullah pray "Forgive my people O Allah, as they don't know..." - Rasulullah SAW.

Thank you TOF. Bila dah get out dari UIA, banyaklaaa ilmu2 yang aku tercicirkan kat tengah jalan. Hewhew. TOF bagi banyak pengisian kat aku dan suami. Alhamdulillah, semoga Allah memberkati semua orang yang hadir kat TOF dan pulang dengan banyak banyak kebaikan. Semoga jumpe lagi next TOF! 

May Allah bless us.


Friday, January 4, 2013

How I Met My Husband?

Bismillah...


Lame tak update blog. Serius rase nak tampar diri sendiri. Malas giler nak subscribe broadband baru.. huhu! Last 2months, Laptop ASUS aku + Maxis Broadband hilang kat Pullman Hotel, Putrajaya mase aku dan suami jadi MC for STS Putrajaya. Antara aset yang paling aku sayang, my laptop ='(  

Its never too late to wish all of you especially my reader, WELCOME 2013! =) 
Entry ni hanya nak warm-up untuk update blog. Nak warm-up tapi tajuk pasal Suami la plak kan?! Overnyee Haha! Sekarang kan musim kawen, so, nak feeling-feeling Pengantin Baru lagi XD 

Aku dan Syamil belajar same-same kat UIA. Tapi tahun pertama, aku tak kenal mane pun beliau. Tahun kedua dah start kenal orang kot.. Tahun ketiga dah mula gatal-gatal la plak kan! bahahaha. Yelaaa, dah 23 tahun, pastu rase macam EH! umur dah meningkat tapi calon takde yang sesuai...semua parents aku tak berapa nak berkenan :) 

Mase tuh, aku ni agak heavy user la jugak dengan Internet. Facebook & Yahoo! Messenger menjadi tempat permulaan cerita-cerita kami. Cerita pertama kami ialah "weh apsal ko delete aku daripada Facebook frens list ko?" Heee ;) Start from that, our relationship makin rapat. Haha. Aku pun kerap-kerap tolong spread news about class, assignments etc dekat beliau...BUT semuanya thru YM je =)

Korang rase segan tak kalau kat alam maya borak sakan, tapi jumpa kat realiti borak pun tak? OK itu ape yang kitorang rase. Haha. Tapi, kawan-kawan rapat (Liz, Zura, 'Aliah) yang tau aku dan Syamil selalu berkomunikasi di alam maya mengusik-usik jugakla hee. Aku start rase Syamil selesa dengan aku punnn bila aku cakap aku lapar time musim exam , beliau dnegan baik hatinya belikan aku..............emm...emmmm....
ROTI CANAI & CENDOL! 

 makan 3orang...still tak habis -___-"

Tapi, logikla kalau Syamil nak bagi aku cendol dengan roti canaikan? Sebab ade satu masa event Hari raya "Biotech Riang Raya" untuk batch ktorang, aku tanpa segan silu, meng-hadiahkan sepotong kek Secret Recipe untuk Syamil. Haha. Lepas tuh, yang menjadi-jadi lagi malam tuu bila kawan aku pergi passing sekuntum bunga  kat Syamil cakap aku yang bagi! Bhahaha MALU giler ok... XD
Maka, berputikla bunga tuu hingga sekarang....(okey muntah geli) heeeuuuu~


Apa khabar korangg? ;)

Kalau dah bercinta, mestila nak kahwin kan? Early in 2011, Allah pertemukan aku dengan jiran, Puan Rahimah Sulaiman. Makyang ajak mama kebetulan masa tu Presiden Wanita Puncak Bangi, mama...consume herbalife for health and lose weight + buat bisnes jugak. Mama menolak and terlepas cakap aku memang dah ade product result with Herbalife. Makyang pun ajak pergi event and I got inspired! to do HERBALIFE :) heee! Syamil la customer aku. Syamil jugakla business partner aku. Thank you Sayang =) 

Mase awal tahun 2012, memang ade plan nak bernikah sekurang-kurangnya before Extravaganza Herbalife bulan Mei, tapi tak berjaya. Haha. So, doa lagi..usaha lagi...decide bulan Jun? Alhamdulillah, kitorang bertunang bulan Jun. JUN adalah bulan paling sibuk mase tuh sebab due date Final Year Project presentation + Thesis. Aku rase berape kerat je yang tawu ktorg bertunang. Ktorang bertunang masa semua orang tengah sibuk submit thesis +presentation. Hakhak :D Sehari selepas bertunang, drive ke Kuantan submit Thesis tanpa dapat signature DEAN + SUPERVISOR okeyyy!! Sebab tak kena masa~
Alhamdulillah, Allah permudahkan semuanya :) thank u Allah, thank u Allah =)))

24 Jun 2012
Engagement Day

25 Ogos 2012
Solemnization Day

7 Oktober 2012
Convocation Day 

2 Bulan Kemudian, We Tie The Knot! Alhamdulillah :) 2 BULAN KEMUDIAN ok! Haha. Memang macam berita yang mengejutkan untuk sedara mara dan kawan-kawan juga kenalan laaa...Bila orang cakap..."waaa nak kahwin ni, lagi 2Bulan.....peningnya kepala banyak benda tak setel" Aku mesti akan imbas kembali  How My Family and me handle that 2Months =') Thank You MAMA sebab menjadi SUPER MOM mase tuuu. Love you so much :')

OKEYYY BYE BYE! Jom Spectacular :D