Name:
Email Address:
No. Telefon :
Anda Berminat Untuk? : Turun Berat Badan
Tambah Berat Badan
Improve Kesihatan
Improve Kulit Muka
Kecergasan & Tenaga
Healthy Breakfast
Extra Income
Lokasi Anda?
Pernah menjadi Herbalife Distributor / Ahli?:

This form powered by Freedback

Monday, March 19, 2012

Have You Had Your Shake Today? :)

Bismillah...

Alhamdulillah. terima kasih Allah sebab pinjamkan nikmat-nikmat yang hanya sementara di dunia ini. Terima Kasih sangat-sangat kat papa & mama yang selalu mengingatkan untuk tidak lupa kepada Allah especially bile kite tengah gembira mahupun sedih. Jom same-same bersyukur kat Allah untuk semua perkara sebelum sambung bace entry ni =)

Harini dah masuk hari ke- 5 aku start betul-betul FYP aku (gile kan??). Maka, nak tinggalkan sehari pun siakap-siakap aku ni, aku dah rase susah hati. Bukanlah sayang sangat..haha, tapi sebab aku taknak ikan aku mati lagi  >.<"
So far so Good. Thank u Sepul :) sebab tolong pasangkan sistem air running tuh.  Thank u Syamil, sebab selalu tolong saya susah senang. hewhew.  Nak masukkan gambar...TETAPI gambar sistem baru ade dalam Ipad je. Ipad pulak tertinggal kat Bangi. uhuk. Nak mintak org ambilkan, semuanya sibuk dengan kerja lain, takpelah, takde rezeki nak gune-gune minggu ini. hee =)

Eh, lupe..kenapa tajuk ckp pasal HYHYST? sebab weekend baru ni sempat balik KL 1malam. Ehem. balik sorang-sorang je setelah sekian lame tak balik sorang-sorang. Zaman tough aku mase 1st year dengan 2nd year(balik Bangi drive LPT+ Karak Hiway sorang-sorang) dah lapuk. Haha. Dulu tough, sekarang tough sikit-sikit. Muahahaha. =D

Balik KL semata-mata nak wrap MyVi!!!!! wuhuuuu =D


Ade rase cuak-cuak sikit nak keluar masuk gate UIA! Hahaha. Kalau kene sound, konfemmm ajak tukar kereta dengan mama. Hehe. Tapi, papa, mama, angah pun dah nak pinjam bawak jalan-jalan. wrap car for FREE. sape taknak? Aku NAK. Hehe. Im proud to be in Herbalife. Lepas ni, jumpe kete ni..lambai-lambai lah ye =)

So, Have You Had Your Shake Today?
 I've had my Vanilla Shake twice today! For Energy & Health fitness =)
 Alhamdulillah. I feel Good!!


Friday, March 9, 2012

My First Spectacular.

                                     
Bismiillah. 
Entry ni bertujuan nak share sepanjang Herbalife Spectacular :) So...enjoy reading it everyone!! 
Kepada yang berkenaan, if tak suke bace entry aku pasal herbalife, Sile la klik pangkah . keh keh keh.
Inilah spectacular pertama aku. oh yeah. Mase mule-mule join herbalife, spectacular dah sebulan berlalu. Sedar-sedar, orang semua tengah promote EXTRAVAGANZA!!!  


Qualified same-same dengan my Upline, which is MAMA. hehe

Hari pertama(pagi) : ACTIVE WORLD TEAM yang layak sahaja which is LEADERSHIP     
                                   TRAINING 
  • Alhamdulillah, byk cabaran nak qualified-kan diri untuk training ni. thanks pakyang =)
  • Speaker ialahhhhh Chairmans Club member, diorg ni..income sebulan lebih Rm500,000...      
  • Stephan Gratziani share ; think about 3 generation
  • if you QUIT in herbalife = ERROR in Herbalife 
  • it takes time to achive 'great things' and high level.
  • Stephan focus more to FUTURE 
  • Stephan Gratziani ajar macam mane nak handle business between men and women . comel sangat.hik
  • Women need reassurance" hakhak ;)
  • Stephan ajar tentang 'development' downline kite, start from kite sign up someone. which is start from Birth to Death =)
Hari pertama(petang) : SUPERVISOR TRAINING & NUTRITION CLUB TRAINING
  • Our General Manager; K.R Sridhar ajar tentang Herbalife Ethics 
  • Executive President Team Member ; Debra & Kendel Robinson share tentang Enhanced Marketing Plan 
  • Stephan pun ade share jugak hehe. jumpe Stephan lagi. hee. Stephan said :                                         " Your needs are my needs" (refer to downlines)
  • Jack Kavulich ...father of nutrition club.hehe. rugi sangat dekat sape yang miss. takpe, next time jangan miss k ;)
Hari pertama(malam) : Herbalife Lifestyle Day at Wellness Hotel
  • yeay!!! Qualified =) Alhamdulillah.....
  • makan banyak sangat...sume bakar-bakar..ketam bakar, udang bakar, potato bakar, adoiii lapaqqq hahaha. 



Hari kedua : General Training open to ALL Distributors :)

K.R Sridhar ;

  • work MORE, talk MORE
  • confidence level UP, Leadership experience UP!! ;)
  • doubled up the activity, doubled up the consumption
  • Training => CONSISTENT!! HOM-STS-MEGA HOM-SUPER HOM
  • Focus on REGIONALIZATION, focus on ETHICS!!
  • DOUBLE the activity, DOUBLE the consumption. hehe
  • DOUBLE!!
Stephan Gratziani ;
  • Dont ever never QUIT the business 
  • ATTITUDE ---> give big IMPACT on your life 
  • become PRODUCT of the PRODUCT 
  • healthy, beauty- more confidence!-people will ATTRACT to you! 
  • you are the BRAND!
  • Life is about CHALLENGES and CHALLENGES is OPPORTUNITY to GROW!!! and you will become BETTER =)
  • Be grateful to everyone who shared about Herbalife ;)
wahhhh banyaknye nak share! tak larat nak taip. hehe. Next time, if aku rajin, aku sambung cerita k. lagipun, kawan-kawan semua mesti lagi banyak belajar daripada aku! hehe..
So, kat bawah-bawah ni aku share gambar-gambar k . hik

Malam tuh, ade Spectacular Party . ALhamdulillah, qualified lagi. Maka, MAKANNNNNN lagi!!!
Ni gambar dengan qualifier daripada group kami...yang pakai baju petak-petak tuh. New World Team member, Fakhrul . Congratulations!

                                   
 Kawan-kawan, ade yang ingat beliau tak? Mdm Mahiran yang lembut tapi strict tuh. hehe. Mdm pesan "ajakla kawan-kawan minum herbalife..herbalife memang bagus untuk student, balanced meal, badan kite kurang penat, tak mengantuk, bagi energy..ajak kawan-kawan ye..."




Alhamdulillah, ni mama & papa punye team =) ONE team, ONE dream! yeayyy
Mulut sume ternganga sebab mase ni tengah jerit EXTRAVAGANZAAAAAAAAA!!!!! hikk :D

Alhamdulillah sangat-sangat. Genap setahun dalam Herbalife. Thank you Allah, now all the family member 
is in Herbalife company...Thank you mama, Thank you to my bisnes partner ;) *wink*

From left : Lizana, me, Atif, and Mimi.


"In every difficulties, 
the size of DIFFICULTIES determine the size of OUTCOME"

See you in 
EXTRAVAGANZA


Thursday, March 8, 2012

I am Final Year Student

Bismillah, 


Nak jugak aku luangkan menulis blog ni. hik hik. Alhamdulillah. Sekarang, dah final sem pun dekat UIA, Kuantan. Dan, kehidupan aku kat sini tinggal beberapa bulan je lagi..Mase aku sangat-sangatlah limited edition punye, dan terbatas. Kenapa? Sebab final year project(fyp) aku lokasinye bukan lah di UIA KUANTAN ni. Lokasinya dekat Cherok Paloh,Pekan sane..Penat sangat ulang - alik...Naseb baik ade Herbalife Tea Mix. Bantu aku boost energy hari-hari. hehe
Well, korang tawu..berapa minit nak kesane tu? Hampir 40minit perjalanan dalam kereta. Itu tak termasuk persiapan pagi-pagi nak kesane. Bangun, solat..basuh-basuh bla bla bla, follow up customer, breakfast..alhamdulillah, aku ade Herbalife Shake...cepat je nak siapkan breakfast..takdel kene bancuh milo, cari biskut, roti segala.takpun, nak berhenti makan kat luar la ..hahaha. shake nak buat tak sampai 2minit. Then boleh minum sambil-sambil dlm kereta. Simple kan? =) tq Allah, tq Herbalife!
Lepas tuh, aku punye FYP aku nih kene bermain dengan benda hidup. Kena belai, kene jage, kene bg makan, kene show kasih sayang...mcm jage new distributor(infant) hahaha. bak kate Stephan Gratziani ;)
Tak mudah ye. Total anak ikan yang aku dah bunuh ialah hampir 200ekor. harap maaf.  T__T
Aku sedar  aku tak bagi komitmen sepenuhnya. Bukan. Bukan. Aku bagi komitmen. Tapi, aku tak expect, aku gune filter bodoh tuh, ikan aku mati dengan cepat if aku tak ganti air ikan tuh hari -hari   O_O
So, kalau korang rase sendiri, korang rase problem aku besar tak? FYP aku complicated tak? Tak complicated and tak besar mane pun problem...hahaha..problem yg besar sekarang, the time is constraint!! dan aku tak start research lagi!! HELP HELP HELP . So, if sesape kat sini rase diorg free, bagi tawula aku, aku nak mintak tolong tengokkan ikan-ikan aku bile aku tiada/tiada mase. Nanti aku upah? hehehe. 


Aku plak part-time herbalife. eh salah. Full-time herbalife , part-time student. :D shhhh ;)
Memang aku tak faham kenape orang yang takde komitmen sangat, event herbalife pun susah nak datang ;) Kadang-kadang semua tuh alasan je. Orang yang bagi alasan, memang takkan move la. Sebab aku perasan, bile aku keep on bagi alasan tentang FYP aku, FYP aku memang tak jalan. Bile aku stop bagi alasan, FYP aku 'bergerak' . same goes to your herbalife business =)

Bila aku fikir-fikir balik, waktu final year ni lah, kita boleh kenal mane satu kawan yang betul-betul ikhlas nak tolong kita, dan mane satu kawan yang tak ikhlas nak tolong kita. hewhew. Aku cakap betul betul ni. hehehe. Alhamdulillah, tak semua kawan aku mcm tuh ;)  Aku dah boleh nampak. Eh? kamu terase ke? *Sorry* hehehe.
Thank you sangat-sangat kat 5yS yang banyak membantu hehe. =D
Jom buat thesis =D