Name:
Email Address:
No. Telefon :
Anda Berminat Untuk? : Turun Berat Badan
Tambah Berat Badan
Improve Kesihatan
Improve Kulit Muka
Kecergasan & Tenaga
Healthy Breakfast
Extra Income
Lokasi Anda?
Pernah menjadi Herbalife Distributor / Ahli?:

This form powered by Freedback

Thursday, September 27, 2012

How do I Improve My Skin?

Bismillah...

Entry ni di-request khas daripada suami tersayang. hehe. Sebelum ni, maybe aku selalu share testimoni aku tapi aku tak explain details how did herbalife can helps you to improve your skin complexity problem. =)
Kalau orang/kawan-kawan yang kenal aku rapat-rapat atau selalu meets up dengan aku, tentu korang realize improvement skin aku kan? hoho. Kalau korang tak realize, jom tengok semula gambar-gambar lame. huuu..


Kalau orang yang kenal aku sekarang, yerlah, sekarang dah cantik kan? haha. *puji diri sendiri* Alhamdulillah. Thank you  Herbalife :) 
Still Tak PERCAYA? aduyaii. aku rase ni gambar paling mantap sekali untuk dipertontonkan jerawat-jerawat ku ni. Dulu, aku malu sangat nak ambil gambar. Rasa low confident sangat. So, dont worry, if korang nak improve jerawat, and you need my coach, please contact me 013-2751047 Hafiza.
Jom tengok gambar lain pulak? tlg focus tgk jerawat kt muka aku tu je yee...HAHA. Gambar kat bawah ni mase dah 2-3bulan consume few products Herbalife seriously.Masa awal 2011.


Gambar yang bawah ni pulak nak menunjukkan tak suke orang curi curi amek gambar aku sebab tu muka masam je. Sebab aku tawu ade jerawat. Huhu :(

But, Alhamdulillah..with this amazing nutrition. Again, NUTRITION. Jerawat makin berkurangan, resdung dah sangat-sangat jarang, memang improve gile! Parut kat muka pun, slowly makin dissapear/menghilang. Happy :)

Kalau orang tanye aku, ape yang aku buat sampai kulit muka aku makin lame makin improve? "Ape yang ko pakai fiza?" Aku akan jawab, aku gune Herbalife! YES. Herbalife INNER Nutrition yang banyak membantu sebenarnye, bukannye OUTER Nutrition. Yang penting sekali, FORMULA 1 SHAKES, ALOE CONCENTRATED & OMEGA 3 FISH OIL mesti ade dalam senarai untuk improve kulit muka. hehe. 


Sebab Herbalife shakes is a complete nutrition. Takde minyak, takde lemak, takde kolestrol, takde bahan pengawet dan sbg. Herbalife shake cukup penuh dengan protein, vitamin, mineral, antioksidan, amino acids, phytonutrients. and kesimpulannye, its a complete nutrition. So, why not? you have a choice. Make a choice. Decide. You are what you eat! 

Untuk OUTER NUTRITION,  aku akan sedaya upaya untuk kekalkan 3 step penting ini : cleansing, toning and moisturizing. By following this steps, you can keep your skin glowing natural beauty all day every day! tak percaya tanyalah suami aku. bhahaha. *poyo* Herbalife punye skincare memang terbaik, walaupun kesan yang agak slow..tapi sgt berbaloi up to day! Akulah customer yang berpuas hati. Sebab, before this, ive spent a lot to skin care and facial and I just realize, kesihatan dalaman lagi penting daripada luaran. So, renung-renung balik ape yang kita makan tuu bolehke bagi kulit kita bersih? cantik? Air kita cukup tak setiap hari? Allow me to coach you if u need my help. Insya'Allah i will provide you the best. Tolongla terhegeh-hegeh contact aku. haha. Aku suke :D


Dah cukup 3steps above? Malam-malam rajin-rajinkan gune Herbalife punye Clarifying Mask & Moisturizing Mask. Kalau kulit berminyak + berjerawat, elakkan atau kurangkan penggunaan Moist. Mask ni.Tapi, Moist. Mask ni buat kulit muka lagi glowing and shining. hehe. Both are my Feveret! selalu ajak suami pakai sekali. HAHA. *_*

Yang seronoknya dalam herbalife ni, im not the only one who improve skin sorang-sorang. Ade ramai lagi yang improve skin sebab mereka ubah cara pemakanan mereka. Paling kurang, mesti mereka-mereka ni jarang sangat dah nak makan makanan yang tak sihat. Bukanlah 100% avoid. We are human..kadang-kadang nak makan kek, cheese. haha..etc. ;)










Bukan nak berlagak, just nak share, Maybe its time for you to gain your self confidence back?
Yes, I'm willingly to coach you babe! escpecially yang perempuan hehe :)

Wednesday, September 26, 2012

ke negeri China menuntut ilmu

Bismillah..


Hai! I baru balik dari Hongkong-China-Macau menuntut lebih ilmu untuk menjadi coach yang lebihh baikk!
HAmekk kauuu..sampai ke negeri China ktorg menuntut ilmu. Kami memang suka ikut cakap orang tua-tua. hikkk ;p

I admit I have time, but I dont spend time to upload all the pictures. Haha. Sebab, Syamil dah upload most of the pictures kot. So anyone yang nak tengok-tengok gambar travelling kami, boleh lah tengok FB Abdullah Syamil Ahmad :) my beloved husband. Ngee :D

Waitttt!!

Tadi, aku pergi follow-up customer kat Tadika tempat beliau kerja.. Customer tuu nak lose weight.  Nama Kak Ju. And cuba teka kak Ju dah turun berape KG?? kak Ju tak Turun Berat badan pun! -.-"
So, no worries. We are coach. . As a coach, aku nasihatkan beliau and give few motivations as she mentioned REASONS kenape last 2weeks kak Ju tak dapat result!? 

       "Fiza, akak banyak sgt attend open house and banyak sgt makann..takutla nak
         timbang"

Lepas timbang2,terbukti!! Kak ju memang takde penurunan" haha...

       "Akak nak start semula, bagi akak shake and whey protein k...shake tropical " 

       "Akak kan, harituu tiap2 malam mesti nak minum white coffee and susu manis..
        ishh akak rase sebab tuh laa tak turun berat badan..huhu..ni pun akak minum soya
        plak ..soya ni akak buat sendiri taww"

Cubalah...korang bayangkan....Agak-agak if korang minum 1gelas air teh tarik/teh susu/teh ais jenis-kedai-buat..berapa banyak sudu gula yang dorang letak? banyak okey! at least-atleast 2SUDU BESAR! bagi kaww kaww manis punya pastu letak ais. Sedap? Nanti kalau jadi mcm gambar bawah ni? Huuu


DUA SUDU GULA ITU MENAKUTKAN SEBENARNYA! 
SATU SUDU SUDAH MENCUKUPI! KURANG ADALAH LEBIH BAIK! 

Kemudian, tabiat ini diamalkan hari-hari selama 5tahun..kalau berat tak naik 5kg paling kurang, atau tetibe ade diabetic or dah kene warn dengan doktor suruh turunkan berat badan atau kurangkan gula. Huishhh aku yang cuak. Sebab I have more than 5customer yang menyerah diri nak turunkan berat badan with Herbalife  just because "Doktor suruh TURUNKAN BERAT".  -.-"

Why NOT? Give a chance to yourself untuk kurangkan/elakkan pengambilan gula dalam hidangan harian..by REPLACING + ADDING our Herbalife Teamix in your plain water :) Heeee :)

Teamix ni memang terkenal dengan fungsi-fungsi LUAR BIASA nyeee...dahla ANTIOXIDANT, lepas tuu boleh BURN FAT, lagi pulak tuuu CLEANSING yangg perghh habis semua lemak tercair dan terkeluar..so cepatla kita nak lose weight, DETOX DETOX pun berlaku. DETOX yang paling selamat and the best okey..yang paling best u gain more ENERGY ! ^_^

To Lose Weight is not easy, even you have the best product, So, I can coach you by providing motivation and coaching for you! chill! 

Allow me to coach you. Janganla malu-malu...haha. :D




and yes! not to forget : 



Thursday, August 9, 2012

Catch my heart!


Bismillah...

EH! Tetibe je entry start dengan gambar papa dan mama. Tajuk CATCH MY HEART! =)
Yup, entry ni ditujukan khas buat kedua ibu bapaku..terutama buat ayahanda tercinta. Eh! Mama, I love you too ;) 

Me : "Papa, boleh tak nak pinjam RM4000? Nak buat bisnes Herbalife.."
Papa hanya berdiam sahaja. Mama cakap, kalau papa diam, tandanya setuju. 

Lepas tu, dipendekkan cerita, aku dan mama pun jadi SUPERVISOR! yes. to start Herbalife Business, the best position is SUPERVISOR!. kene jadi SUPERVISOR! Masa ni, yang support bisnes Herbalife kami,  cuma my sister Kakyung dan Syamil je. Orang lain dalam rumah semua musuh ketat. (kecuali pembantu rumah). Walaupun papa bagi pinjamkan Modal untuk start the business, tak bermaksud papa suka Herbalife. So, bile ade downline yang mengadu masalah-masalah pasal herbalife bisnes/produk, aku cuba untuk mendengar dan bagi sharing yang aku mampu je. Sebab, setiap orang akan ada story sendiri HOW they start the business... =) Jangan rase down bile parents TAK NAK start produk...sebab dulu..papa pun camtu. HAHA. 

Me : "Papa, minumla shake ni...bukan untuk turun berat badan, untuk kesihatan jugak taw!" =)
Papa : "Hishhhh...ape bagi papa minum chemical-chemical ni...papa taknak."

>_<"

(Dont Give Up! Dont Quit! Dont Give up! Dont Quit!) 

Tapi siapa sangka, Papa never miss his Shake nowadays! ALhamdulillah. TQ Allah =')



*entry ni belum habis citer lagi....arghhh! POST jer lah! *_* Sebenarnye nak cakap......PAPA & MAMA tetap dihatiku. Thank You Pa, Thank you Ma...you helped me a lot to achieve one of  my DreamList . kihkih. *kish*

Tuesday, July 10, 2012

SUCCESS STORIES

Bismillah..
Semalam mase aku type-type entry ni, tibe-tibe laptop aku hang....so pagi ni, bile aku cek balik..rupenye entry tuu tak di-save kan oleh Blogspot ni. okey, sedih. *mengadu*

Dah lebih setahun aku coach orang turun berat badan, naik berat badan, improve kesihatan dan improve skin!! *like me* *clap!clap!clap!* Alhamdulillah, thank you Allah, thank you Herbalife for this amazing NUTRITION!! In Herbalife, kita boleh jumpa dengan ramai orang yang sememangnye HAPPY dengan mereka punye SUCCESS STORIES. Alhamdulillah. Alhamdulillah... Aku bukan lah nak berlagak, tapi excited sebenarnye escpecially dengan family sendiri punye TESTIMONIAL. hehe =)

Dulu, cik Hafiza ni gemok...2007 start diet with herbalife and part time exercise/aerobic...Alhamdulillah, selepas 8bulan total lost 20kg! Dah maintain berat badan almost 4tahun. yeay!! TERBUKTI Herbalife berkesan menurunkan berat badan secara ideal dan kekal. UNLESS kau start makan macam 'gajah' semula, memangla berat badan naik semula macam Gajah jugak. So, jaga-jagalah pengambilan pemakanan di usia muda ni. Eh...TUNGGUUUU nanti keluar testimoni bersama Suami pulak. hehe :D




Mase 2011, kulit muka aku getting worse sebab duduk Kuantan macam stress gila dengan panas and tertekan dengan perasaan buruk diri sendiri iaitu Malas Belajar. hoho. So, kulit muka non stop tumbuh jerawat dan parut muka bertambah, Dah cuba bermacam-macam produk kulit. Alhamdulillah, konsisten jage makan and consume ALOE, TEA, SHAKE, OMEGA3, SOOTHING GEL, and other Herbalife Products Skin care yang lain...tadaaaa!! thank u Allah. thank you herbalife! HERBALIFE my choice. hehehe



Haaa...Ni Puan Hardiana, kakak aku yang paling understanding and matured sangat. Love her so much. Love her kids too! Tengoklah, hasil daripada 2orang anak, badan beliau membesar seperti belon. Tapi, dengan nutrisi Herbalife yang luar biasa ni, cume gantikan breakfast dan dinner dengan Shake yang lazat, 

HARDIANA TURUN 16KG DALAM PANTANG. 



Yang best sekali kalau korang tengok gambar yang dekat atas ni, HARDI ni lepas turun berat badan, tendency untuk terlelap semasa memandu kereta dahh takde lagi! . Alhamdulillah. Badan rase lebih ringan, segar, Lemak dah berkurangan, Energy bertambah. Ape yang beliau buat? SAME JE macam orang lain buat. Dengan program turun berat badan bersama HERBALIFE, cuma gantikan sarapan pagi dan makan malam dengan herbalife shake. Simple kan? Sedapppppp pulak tuh! hehe


Ini kakak ipar saya. Muka beliau sangat sweet. Dulu, mase beliau kawen dengan abang Hardi saya, beliau kurus je. Tapi, lepas kawen, ikut GAYA PEMAKANAN abang aku tu, kak Fizah jadi seperti dalam gambar bertudung pink sebelah kiri. hoho. Tapi, selepas konsisten minum Herbalife selama 2bulan, kak Fizah turun 9kg!! pergh. sekarang kaki kecil, pinggan kecil, body RESHAPE gila. Yang plaing MANTAP sekali, Khalish anak kak Fizah pun minum shake macam Dad and Mummy dia. SHAKE STRAWBERRY yang menjadi pilihan hati pulak tuh. haha. =)

Gambar kat atas ni gambar paling HOT! Umur baru 55tahun. hehe. Alhamdulillah, selepas berjaya dipujuk oleh Upline beliau sendiri, Puan Rahimah...mama pun start program sihat dan bertenaga dengan herbalife. Happy dan bersyukur, mama papa lebih sihat dengan gaya pemakanan diorg sekarang. Alhamdulillah. 
*Cube perhatikan gambar tengah-tengah (atas dan bawah)...fokus kepada perut mereka. hehe. 
Walaupun, mereka ni tak turun berat badan banyak-banyak, tapi mereka merasa badan LEBIH SIHAT dah cukup gembira buat hati anak-anak.  


Insya'Allah, bulan Ramadhan yang akan tiba ni, kami sekeluarga akan bersahur dengan SHAKE Herbalife. Anda dan keluarga bagaimana? BERMINAT untuk menyebarkan nutrisi Herbalife kepada ahli keluarga anda dan sanak saudara? 

"SIHAT dan BERTENAGA di BULAN PUASA, 
CANTIK dan BERGAYA di HARI RAYA"


HUBUNGI :
Fiza 013-2751047
Syamil 013-9468784 


Monday, March 19, 2012

Have You Had Your Shake Today? :)

Bismillah...

Alhamdulillah. terima kasih Allah sebab pinjamkan nikmat-nikmat yang hanya sementara di dunia ini. Terima Kasih sangat-sangat kat papa & mama yang selalu mengingatkan untuk tidak lupa kepada Allah especially bile kite tengah gembira mahupun sedih. Jom same-same bersyukur kat Allah untuk semua perkara sebelum sambung bace entry ni =)

Harini dah masuk hari ke- 5 aku start betul-betul FYP aku (gile kan??). Maka, nak tinggalkan sehari pun siakap-siakap aku ni, aku dah rase susah hati. Bukanlah sayang sangat..haha, tapi sebab aku taknak ikan aku mati lagi  >.<"
So far so Good. Thank u Sepul :) sebab tolong pasangkan sistem air running tuh.  Thank u Syamil, sebab selalu tolong saya susah senang. hewhew.  Nak masukkan gambar...TETAPI gambar sistem baru ade dalam Ipad je. Ipad pulak tertinggal kat Bangi. uhuk. Nak mintak org ambilkan, semuanya sibuk dengan kerja lain, takpelah, takde rezeki nak gune-gune minggu ini. hee =)

Eh, lupe..kenapa tajuk ckp pasal HYHYST? sebab weekend baru ni sempat balik KL 1malam. Ehem. balik sorang-sorang je setelah sekian lame tak balik sorang-sorang. Zaman tough aku mase 1st year dengan 2nd year(balik Bangi drive LPT+ Karak Hiway sorang-sorang) dah lapuk. Haha. Dulu tough, sekarang tough sikit-sikit. Muahahaha. =D

Balik KL semata-mata nak wrap MyVi!!!!! wuhuuuu =D


Ade rase cuak-cuak sikit nak keluar masuk gate UIA! Hahaha. Kalau kene sound, konfemmm ajak tukar kereta dengan mama. Hehe. Tapi, papa, mama, angah pun dah nak pinjam bawak jalan-jalan. wrap car for FREE. sape taknak? Aku NAK. Hehe. Im proud to be in Herbalife. Lepas ni, jumpe kete ni..lambai-lambai lah ye =)

So, Have You Had Your Shake Today?
 I've had my Vanilla Shake twice today! For Energy & Health fitness =)
 Alhamdulillah. I feel Good!!


Friday, March 9, 2012

My First Spectacular.

                                     
Bismiillah. 
Entry ni bertujuan nak share sepanjang Herbalife Spectacular :) So...enjoy reading it everyone!! 
Kepada yang berkenaan, if tak suke bace entry aku pasal herbalife, Sile la klik pangkah . keh keh keh.
Inilah spectacular pertama aku. oh yeah. Mase mule-mule join herbalife, spectacular dah sebulan berlalu. Sedar-sedar, orang semua tengah promote EXTRAVAGANZA!!!  


Qualified same-same dengan my Upline, which is MAMA. hehe

Hari pertama(pagi) : ACTIVE WORLD TEAM yang layak sahaja which is LEADERSHIP     
                                   TRAINING 
  • Alhamdulillah, byk cabaran nak qualified-kan diri untuk training ni. thanks pakyang =)
  • Speaker ialahhhhh Chairmans Club member, diorg ni..income sebulan lebih Rm500,000...      
  • Stephan Gratziani share ; think about 3 generation
  • if you QUIT in herbalife = ERROR in Herbalife 
  • it takes time to achive 'great things' and high level.
  • Stephan focus more to FUTURE 
  • Stephan Gratziani ajar macam mane nak handle business between men and women . comel sangat.hik
  • Women need reassurance" hakhak ;)
  • Stephan ajar tentang 'development' downline kite, start from kite sign up someone. which is start from Birth to Death =)
Hari pertama(petang) : SUPERVISOR TRAINING & NUTRITION CLUB TRAINING
  • Our General Manager; K.R Sridhar ajar tentang Herbalife Ethics 
  • Executive President Team Member ; Debra & Kendel Robinson share tentang Enhanced Marketing Plan 
  • Stephan pun ade share jugak hehe. jumpe Stephan lagi. hee. Stephan said :                                         " Your needs are my needs" (refer to downlines)
  • Jack Kavulich ...father of nutrition club.hehe. rugi sangat dekat sape yang miss. takpe, next time jangan miss k ;)
Hari pertama(malam) : Herbalife Lifestyle Day at Wellness Hotel
  • yeay!!! Qualified =) Alhamdulillah.....
  • makan banyak sangat...sume bakar-bakar..ketam bakar, udang bakar, potato bakar, adoiii lapaqqq hahaha. 



Hari kedua : General Training open to ALL Distributors :)

K.R Sridhar ;

  • work MORE, talk MORE
  • confidence level UP, Leadership experience UP!! ;)
  • doubled up the activity, doubled up the consumption
  • Training => CONSISTENT!! HOM-STS-MEGA HOM-SUPER HOM
  • Focus on REGIONALIZATION, focus on ETHICS!!
  • DOUBLE the activity, DOUBLE the consumption. hehe
  • DOUBLE!!
Stephan Gratziani ;
  • Dont ever never QUIT the business 
  • ATTITUDE ---> give big IMPACT on your life 
  • become PRODUCT of the PRODUCT 
  • healthy, beauty- more confidence!-people will ATTRACT to you! 
  • you are the BRAND!
  • Life is about CHALLENGES and CHALLENGES is OPPORTUNITY to GROW!!! and you will become BETTER =)
  • Be grateful to everyone who shared about Herbalife ;)
wahhhh banyaknye nak share! tak larat nak taip. hehe. Next time, if aku rajin, aku sambung cerita k. lagipun, kawan-kawan semua mesti lagi banyak belajar daripada aku! hehe..
So, kat bawah-bawah ni aku share gambar-gambar k . hik

Malam tuh, ade Spectacular Party . ALhamdulillah, qualified lagi. Maka, MAKANNNNNN lagi!!!
Ni gambar dengan qualifier daripada group kami...yang pakai baju petak-petak tuh. New World Team member, Fakhrul . Congratulations!

                                   
 Kawan-kawan, ade yang ingat beliau tak? Mdm Mahiran yang lembut tapi strict tuh. hehe. Mdm pesan "ajakla kawan-kawan minum herbalife..herbalife memang bagus untuk student, balanced meal, badan kite kurang penat, tak mengantuk, bagi energy..ajak kawan-kawan ye..."




Alhamdulillah, ni mama & papa punye team =) ONE team, ONE dream! yeayyy
Mulut sume ternganga sebab mase ni tengah jerit EXTRAVAGANZAAAAAAAAA!!!!! hikk :D

Alhamdulillah sangat-sangat. Genap setahun dalam Herbalife. Thank you Allah, now all the family member 
is in Herbalife company...Thank you mama, Thank you to my bisnes partner ;) *wink*

From left : Lizana, me, Atif, and Mimi.


"In every difficulties, 
the size of DIFFICULTIES determine the size of OUTCOME"

See you in 
EXTRAVAGANZA


Thursday, March 8, 2012

I am Final Year Student

Bismillah, 


Nak jugak aku luangkan menulis blog ni. hik hik. Alhamdulillah. Sekarang, dah final sem pun dekat UIA, Kuantan. Dan, kehidupan aku kat sini tinggal beberapa bulan je lagi..Mase aku sangat-sangatlah limited edition punye, dan terbatas. Kenapa? Sebab final year project(fyp) aku lokasinye bukan lah di UIA KUANTAN ni. Lokasinya dekat Cherok Paloh,Pekan sane..Penat sangat ulang - alik...Naseb baik ade Herbalife Tea Mix. Bantu aku boost energy hari-hari. hehe
Well, korang tawu..berapa minit nak kesane tu? Hampir 40minit perjalanan dalam kereta. Itu tak termasuk persiapan pagi-pagi nak kesane. Bangun, solat..basuh-basuh bla bla bla, follow up customer, breakfast..alhamdulillah, aku ade Herbalife Shake...cepat je nak siapkan breakfast..takdel kene bancuh milo, cari biskut, roti segala.takpun, nak berhenti makan kat luar la ..hahaha. shake nak buat tak sampai 2minit. Then boleh minum sambil-sambil dlm kereta. Simple kan? =) tq Allah, tq Herbalife!
Lepas tuh, aku punye FYP aku nih kene bermain dengan benda hidup. Kena belai, kene jage, kene bg makan, kene show kasih sayang...mcm jage new distributor(infant) hahaha. bak kate Stephan Gratziani ;)
Tak mudah ye. Total anak ikan yang aku dah bunuh ialah hampir 200ekor. harap maaf.  T__T
Aku sedar  aku tak bagi komitmen sepenuhnya. Bukan. Bukan. Aku bagi komitmen. Tapi, aku tak expect, aku gune filter bodoh tuh, ikan aku mati dengan cepat if aku tak ganti air ikan tuh hari -hari   O_O
So, kalau korang rase sendiri, korang rase problem aku besar tak? FYP aku complicated tak? Tak complicated and tak besar mane pun problem...hahaha..problem yg besar sekarang, the time is constraint!! dan aku tak start research lagi!! HELP HELP HELP . So, if sesape kat sini rase diorg free, bagi tawula aku, aku nak mintak tolong tengokkan ikan-ikan aku bile aku tiada/tiada mase. Nanti aku upah? hehehe. 


Aku plak part-time herbalife. eh salah. Full-time herbalife , part-time student. :D shhhh ;)
Memang aku tak faham kenape orang yang takde komitmen sangat, event herbalife pun susah nak datang ;) Kadang-kadang semua tuh alasan je. Orang yang bagi alasan, memang takkan move la. Sebab aku perasan, bile aku keep on bagi alasan tentang FYP aku, FYP aku memang tak jalan. Bile aku stop bagi alasan, FYP aku 'bergerak' . same goes to your herbalife business =)

Bila aku fikir-fikir balik, waktu final year ni lah, kita boleh kenal mane satu kawan yang betul-betul ikhlas nak tolong kita, dan mane satu kawan yang tak ikhlas nak tolong kita. hewhew. Aku cakap betul betul ni. hehehe. Alhamdulillah, tak semua kawan aku mcm tuh ;)  Aku dah boleh nampak. Eh? kamu terase ke? *Sorry* hehehe.
Thank you sangat-sangat kat 5yS yang banyak membantu hehe. =D
Jom buat thesis =D




Monday, February 6, 2012

GO GO SPECTACULAR!!

Bismillah....

Terkejut tengok blog sendiri....dah lebih 2bulan rupenye tak updet blog. huhu. Agak kecewa dengan diri sendiri. Sebab, kakyung pernah bgtawuu..."jangan MALAS!, nanti REZEKI pun MALAS datang"

Alhamdulillah, welcome February! New Semester..and Insya'Allah will be the last Semester for me. Doakan yang terbaik =')
 
Alhamdulillah. Alhamdulillah. bulan depan genap lah setahun aku dalam bisnes Herbalife. AMAZINGGG JOURNEY!! Kami berpeluang ke Bangkok, Korea, Singapore, dah merasa FREE VACATION from Herbalife..naik ROYAL CARRIBEAN CRUISE....sangat-sangat amazing. The best part is..Papa, Kakyung, Angah dan adikku Iji adalah bersama-sama kami!! dalam bisnes herbalife nih. Alhamdulillah. JOMM orang Melayu, sama-samalah kite jadikan BISNES punca rezeki di atas muka bumi ini. Kenapa BISNES yang aku pilih? Ini sendiri diakui oleh Rasulullah SAW sendiri. Bisnes merangkumi 9/10 punca rezeki. 
Event Herbalife yang paling semua orang tengah tunggu tunggu sekarang....ialah....
SPECTACULAR 2012!! 
If anda serius nak buat bisnes Herbalife nih, WAJIB untuk anda hadir ke Spectacular....and Spectacular nih cume ade sekali setahun je. kalau anda tak pergi, anda melewatkan kejayaan anda selama setahun!! Bukan aku cakap, ni orang-orang yang dah berjaya dalam herbalife yang cakap. So, nak berjaya? kene ikut cakap orang yang dah berjaya!! SAY YESSSSSS to SPECTACULAR!!! (tiket Early Bird dah pun SOLD OUT!! but no problem..selagi anda mahu!! tiket Angryy bird lak sekarang. hehe. boleh tanye Upline mcm mane nak beli)

 


GUEST SPEAKER plak? CHAIRMAN'S CLUB MEMBER!! Chairman's Club member nih ade 5 Presiden's team (first line) yang setiap orang income at least RM100k sebulan..banyaknyeee T__T Tak salah pun nak jadi kaya, sebab bile kite kaya, kite boleh bantuuuu ramai orangg...and give back to communities..  Income Chairman's Club member ni.. RM500k paling kurang.. fuhhh fuhhh..fuhh...Luar Biasa...Income Executive Pres Team pun dah RM200k sebulan...apetah lagi beliau ni. tapi sangatttt humble. aku pernah pergi training beliau kat Hotel Istana,KL....tak sabar sangat2 nak dengar training daripada beliau lagi!! 


Alhamdulillah sekali lagi...sebab kami dah pun berjaya tukar pin daripada World Team to Active World Team!! and the best parttt kami dah qualifyy Party with tema ala-ala 70-an, dah qualify LEADERSHIP training kat SPECTACULAR!, dah qualify HERBALIFE LIFESTYLE DAY jugak!!!  

Kenapa ktorg nak sangat2 qualify LEADERSHIP TRAINING? Sebab aku nak sangat-sangat improve diri aku...yang aku tawuuuu...I HAVE TO QUALIFY FOR HIGHER LEVEL TRAINING!! I HAVE TO! MUST!! sebab Puan Rahimah(upline kami) selalu cakap...."dekat Higher Level Training nih...dorng akan ajar mcm mane nak build attitude, more to self development...and banyak lagi yang dorg akan ajar untuk menjadi seorang leader .." YESSS!! that is what Im looking for! semoga Allah berkati kami semua..ameennnn...ALHAMDULILLAH =') Thank You Allah. Dah qualify pon...rase macam nak masuk exam plakk tunggu Spectacular nih..phewww phewww.

And, not-to-forget, aku harap semua downline aku...team aku..semua pergi Spectacular ni, dan dapat manfaat & kebaikan daripada event ini...grab as many as you can!! Dedicated escpecially to :
-Awatif
-Mimi
-Mus
-Fakhrul
-Jamil
-Mak fakhrul,
-Makcik-makcik fakhrul
-Sepupu sepupu fakhrul
-Angah dan Kak fizah
-Abg min dan Kak Yati
-Nurul Damia
-Lizana
-Meng
-Daus
dan..insya'Allah more WILL come!!! =)

SO again, ARE YOU LOOKING FOR SOMETHING THAT CAN CHANGE YOUR LIFE?
Please allow me to HELP you...Insya'Allah....