Name:
Email Address:
No. Telefon :
Anda Berminat Untuk? : Turun Berat Badan
Tambah Berat Badan
Improve Kesihatan
Improve Kulit Muka
Kecergasan & Tenaga
Healthy Breakfast
Extra Income
Lokasi Anda?
Pernah menjadi Herbalife Distributor / Ahli?:

This form powered by Freedback

Tuesday, October 4, 2011

ATTITUDE

Bismillah,
errr start May harituh, aku telah secara tak sengaja involve dalah Herbalife business, and I just fall in love in that business. Alhamdulillah. =) Well, you ol know, Herbalife bukan company biasa, Herbalife juga MLM. but its fine with me! ngeh3 :)

Lepas balik korea harituh, banyak yang aku kene improvekan diri. Di saat momentum tengah tahap maksimum, tup tup tup tap, balik korea, kelas semua berderet, field trip segala. So, berlaku gangguan emosi bagai ape semua sebab nak fokus target bisnes lagi, fieldtrip lagi, FYP lagi, bla3. Dan,mase tuh jugak, aku start berfikir secara rasional. ekeke. Bile korang dilanda masalah, bersyukurlah, Allah menguji kamu :)) 

Kalau cakap pasal diri, mestilahhh most yang berkaitan ialah ATTITUDE kan? :) ha'ah, dalam entry ni nak cakap pasal attitude. Mase mule2 aku buat bisnes, aku ade tanye soalan bodo dekat upline aku:
   "aunty..aunty..camne care nak cepat buat cmni cmtuh? takde care lain yee?"

Upline(Aunt Rahimah) geleng kepale je, dan fokuskan kat Marketing Plan yang dia dah terapkan kat aku before tu. Makanya, habis je diskusi, aku pun hulur buku kat dia..
    "aunty, nak kata2 semangat...hehe"

Korang tau tak beliau tulis ape?

 "To be successful in Herbalife, you only require 2% SKILL but 98% ATTITUDE...Have the  
 ATTITUDE of an "Athelete", focus on the final line. However, take one level at a time. But, how  
 short or long in a time is determine by your own imagination & hard work"

TADAAAA!!!------> ATTITUDE :)

Next, semalam, kitorang budak Marine Biotech ade field trip pegi Pekan,Kuantan. Kitorg pergi melawat private fish farm + prawn farm. best gilerrr. okey, tuh bukan point utama. Excited tengok telur ikan siakap, udang segala tak payah cakap la...soalan berderet2 nak tanye..lepas tuh, sampai kat satu soalan..aku pun tanye pakcik tuan punye ladang...

  "Tuan, dari segi skill and knowledge, pekerja2 tuan dapat atau belajar dari mane? tuan pun dapat     
   dari mane?"

korang tau tak pakcik tu reply ape kat kami semua?

 "emm, kami semua takde skill atau ilmu macam korang semua. saya pun banyak belajar daripada    
  En.Shukri(staff INOCEM)..(gelak2)...SKILL, ktorg TRY & ERROR jee..Sebenarnye, kalau kamu 
  semua tengok, pekerja2 bangla kat sini pun takde skill/knowledge,,,ape yang penting, ATTITUDE 
  kite. ATTITUDE yang mendorong kite melakukan kerja2 nih..kalau nak lihat, anak2 muda zaman  
  sekarang, dorang tak minat kerja2 luar nih..etc"

Haaa haaamekkk kau! pekerja Bangla pun tau ATTITUDE penting. hehe. (tetibe teringat kat Dr.Mustafizur Rahman) kan? Baiknyeee dia! *sobs*

OK, tuh je nak describe pasal ATTITUDE. kalau student2 yang tuntut ilmu dengan Prof K, mesti Prof K ade tekankan pasal ATITUDE kan mase FIRST classsss beliau! hehe. 

Jom same-same perbaiki diri. Insya'Allah :)
Tribute to : 
Herbalife-sebab buat aku sentiasa renungkan diri yang kurenggg ni :P
Lynn & Cik Oppo -sebab sudi bertukar kata + berkongsi masa sem ni. i luv u *hugs* 


notes:
Dr Mustafizur Rahman - asal Bangladesh
INOCEM - Institute of Oceanography and Maritime Studies