Name:
Email Address:
No. Telefon :
Anda Berminat Untuk? : Turun Berat Badan
Tambah Berat Badan
Improve Kesihatan
Improve Kulit Muka
Kecergasan & Tenaga
Healthy Breakfast
Extra Income
Lokasi Anda?
Pernah menjadi Herbalife Distributor / Ahli?:

This form powered by Freedback

Sunday, January 23, 2011

you are 57 years old :)


Selamat ulang tahun kelahiran yang ke-57 papa!
terima kasih sebab kahwin dengan mama.eheh :)
Nja doakan papa panjang umur, boleh tengok ja graduate..dan berjaya dalam hidup,
papa selalu cakap camtu kat nja...nja ingat selalu!

today is your birthday,
but what i remember the most is ur warm-hearted words to me in every message,
email..etc

"semoga nja peroleh kejayaan yang besar satu hari nanti"
"fokus kat study, dan graduate drpd UIA dengan segulung ijazah"
"belajar rajin-rajin.."
"i know u're a very good daughter and rajin belajar...."
"hope u will success in ur study, training, and career..insya'Allah"
"semoga Allah memeliharamu dan mencapai apa yang dicitakan.."
"jadilah anak yang baik dan sentiasa mengingati Allah..."
"rajin rajin belajar k..."
"pa doakan nja sihat..and belajar senang.."
"take care of ur health and concentrate in ur study..."
"kuatkan hati dan semangat utk study..dapatkan ijazah tu.."
"t.kasih sgt2 sbb sudi hntr email kat papa.."
"t.kasih sbb brtnya khabar papa..hilang sikit rase sunyi.."

I Love You So Much PAPA.
Thanx for everything that u've done to me..
Thanx for being the best father you can be to us..
hugsss and kissesss from me~


Sunday, January 16, 2011

Bukit Panorama, Sungai Lembing

Hari minggu tak sepatutnye digelar hari minggu yang bosan. setiap kali hari minggu, papa selalu berpesan untuk mengulang kaji pelajaran pada minggu itu, agar tidak ketinggalan, tapi apakan daya, anak perempuannya yang agak-agak pemalas nih..hanya tahu tidooo saje. Untuk tidak asyik tidooo aje, mari kite mendaki bukit memenatkan diri~ Bukit nih, terletak tak jauh dari Kuantan, lebih kurang tambah tolak takde darah atau bahagi selama 40minit perjalanan, tak tinggi sangat macam Farid Kamil, tak rendah sangat macam Tomok. Just Nice~ :)


::bukit nih curam, tapi sekejap je nak sampai puncak::
::matahari merajuk, taknak keluar...so, nak kene datang next time tengok sunrise::
::dah lame tak eksesais...hari tu cuti makan tido bercinta makan tido bercinta::
::stamina dah lemah, dah tak larat nak panjat-panjat nie..haha::
::mekaseh kat mr.kesayangan sebab bagi support kat saye..hee::
::lepas nih kene eksesais selalu, diet jugak! yeah, baru kuat ^__^::
::thnx jugak kat ayie sbb ajak join naik bukit skali~::


Wednesday, January 5, 2011

The Story of Teacher and Millie~

Let me share you a story of a teacher and young student called Millie~

TEACHER : Millie, give me a sentence starting with "I".
MILLIE : I is...
TEACHER: No, Millie..... . Always say, "I am."
MILLIE: All right... "I am the ninth letter of the alphabet."

Never interrupt a talk,
Though you know it inside out~

-the best time to speak is when others are eager to hear what we say! absolutely :)
-we should speak gently to others
-we should always watch the content of what we are saying
-we should talk only when people are eager to hear what we say
-must listen to others are talking and must never interrupt others even we feel we know better of what are they talking about~



p/s : ngantuk-ngantuk bace notes,,bacela buku "life is an open secret". entry ini dipetik daripada Secret about "Listen and It Pays"~yeahh, promote promote! belilah buku nih.berbaloi~

Monday, January 3, 2011

Life is an Open Secret~

Welcome January!!
terlambat la pulak wish~ latest update! bawak bffs jalan-jalan kat Ikea, The Curve...

(hasil shopping 2hari~)
happy sangat3 dapat spend time dengan diorg, escpecially Mar...tak boleh lupe lawak mar pasal bas Sani Ekspress. serius terkejut. agak-agak pakcik bas tuh terkejut jugak tak? haha~rindu zaman-zaman matrik dengan Mar & Zura, yang paling lawak+tak dapat dilupakan sekali:
  • tahan lapar kat hostel seharian sebab Sarah ckp nak bawak balik makanan best2 sebab hari tuh bday dia. but end up kelaparan until 11pm. so, ktorg decide order McD(delivery je lah). Tapi, bile McD tuh dah sampai, kene amek kat gate pulak, so turunlah dr kolej kediaman ktorg (Zainab College)~ dah sampai kat gate, sorang pun tak bawak duit. haha. pstuh jalan kaki same2 dgn abg delivery(dia tolak moto dia slow2~ hakhak). then, after dah kenyang, tibe2 Sarah muncul bawak roti nan 6-7keping dengan ayam tandoori satu polistren penuh. *pengsan kekenyangan* - mcm mane lah tak gemuk zaman matrik dlu~ :P
  • pukul 9pm, buat keje gile, tahan teksi.."pakcik, ktorg nak pegi Mid Valley". haha. pusing-pusing Mid Valley smpai kedai sume nak tutup..pastuh, tak sedar diri kedai dah tutup, siap boleh bergambar2 plak kat jeti luar Mid tu~ Then, amek tren nak balik rumah(ampang), overnyte kat rumah aku. Yang paling tak bleh blah skali..tibe-tibe ade pekerja tuh tegur ktorg yang melalut2 kat stesen LRT tuh.."dik, nak pegi mane? nih last tren~" fuh..naseb baekkk :D arrived home at 12.05AM, haha.
Time dekat MPH-The Curve, lepak-lepak tengok buku2 lame gak~ dah puas belek2...tergerak hati nak bace buku nih...sbb kat belakang buku tuh ade mention:
-if u want to find ways to become a better person, find them all here within the pages.
-if u hope to brighten up and change someone's life, then do read this book.
-if u think u r searching for a book, then u should buy this book (okey...tipu jee) XD
-and many more~
tajuk buku tuh : Life is an Open Secret - You, Me and We.
not bad, BEST ok!! baru bace chapter one~ sambung bace notes dulu~ :D

" ...if anyone fullfills his brother's needs, Allah will fullfill his needs; if one relieves a Muslim of his troubles, Allah will relieves his troubles on the Day of Resurrection..."

(errr! buku kat gambar bawah nih takde kene mengena! saje gedik! :P )