Name:
Email Address:
No. Telefon :
Anda Berminat Untuk? : Turun Berat Badan
Tambah Berat Badan
Improve Kesihatan
Improve Kulit Muka
Kecergasan & Tenaga
Healthy Breakfast
Extra Income
Lokasi Anda?
Pernah menjadi Herbalife Distributor / Ahli?:

This form powered by Freedback

Tuesday, November 15, 2011

Outer Nutrition Herbalife! *PROMOTION*

Bismillah...

Ohhhhh ini entry sangat BEST~!

Kepada semua customer aku, dan bakal-bakal customer aku, kat sini nak annouce promotion! yay!
Herbalife Outer Nutrition. Bestttt sangatttt produk-produk Radiant C. Antara produk terawal yang masuk kat Malaysia dulu. heee =)


Herbalife ni memang complete nutrition lah..tak tau nak cakap camne dah...Nutrition for skin pun adeee wahh! =)
Kalau ade di antara anda yang inginkan kulit lebih glowing, brighter, cerahh dan pori-pori lebih tertutup....jangan ketinggalan untuk mendapatkan produk luaran herbalife nih! oh yeah!
Kepada kawan-kawan sekitar UIA,Kuantan...atau2 anda2 semua yang berada di Kuantan, boleh call-call/pm/msg/email untuk mendapatkan percubaan semua produk di atas secara percuma!!! I will wait okay! hee=)

JOM JOM kite tengok satu persatu produk kat atas ni..Nak dapatkan asing-asing pun boleyh hehe..

Radiant C Body Lotion!

Membantu melindungi kulit daripada cahaya matahari...ade SPF 15. which is good for daily use! 
Mengelakkan kulit rosak drpd terkena UVA/UVB rays =)
Dan best skali....boost antioxidant protection..so, kulit tak mudah tua atau mengedut.erkkk :)

Radiant C Daily Facial Scrub Cleanser
Oh ini sangat best bagi yang inginkan kulit seperti pengantin-pengantin pasangan herbalife di entry sebelum ni!!  Yang ni untuk orang yang palinng-paling malas nak basuh muka! haha.  sebab basuh skali perghhh semerbak..wangi bau orange menusuk hati. (hyperbola sungguh!) Okay! best =) tak tipu.  Sesuai untuk orang yang nak kulit bersih dan bebas daripada jerawat!. Sebab skrub dia lembut jeee tak musnahkan jerawat batu anda.(Nanti aku refer lain untuk kulit bejerawat k). Membantu mengelakkan kulit kite nampak tak bermaya..sebab ade vitamin C kan! wahh selamat dan jimat! Tak lupe, mengelakkan penuaan lalalala.Orang herbalife memang semua awet muda la...walaweh :)

Next!

Radiant C face Quencher


My best friend nih! Si dia pun suke ni jugak...em em..dia cakap ni wangi! haha. Lepas tuh, best giler, kalau ngantuk-ngantuk dalam kelas, dalam kereta, muke penat ke nak pegi jumpe customer...terus spray-spray face quencher ni kat muka...oh dear, it is soooo refreshing..wangi, dan bagi kite instant hydration kat muka taw3. It is a COOL face quencher babe..that give your skin COOL antioxidant burst! serius best =)) Untuk orang yang suke pakai make-up lagi untung..sebab, itset your make up for longer wear.. oh yeah! :D


Radiant C Daily Skin Booster

OK! yang ni gambar duk kat atas oren oren tuh...sekarang jugak rase nak pegi sapu kat muka bile tengok...
Booster nih lembut sangat bile pakai macam baldu!! SERIUS..Membantu mengurangkan kedut-kedut kat muka! Pastu, membantu menutup pori-pori kat muka...Lepas tuh, sekaligus IMPROVE skin texture!! TERBAEK! =) Name pun Radiant C, ade vitamin C...so takpayahla susah-susah nak cucuk2 vitamin c..ke hape bagailaa.! eeewww! huhu. Herbalife shake pun dah ade complete nutrition! kan3! :) Bonus, protect against free radical!! Ngeh3..terbaik3!!

OH lupeeee....Sejak akhir-akhir ni, ramai jugak yang tegur muka aku nampak kurang berjerawat dan lebih bersih!! hehe.*thank you!*. haaaa..Nak tawu tips? PM/Call me. I appreciate it! Ni testimonial aku sendiri..Dulu-dulu kulit aku adalah teruk sebegini...erkk! *malu sungguh!*

BEFORE

AFTER

TESTIMONI Radiant C daripada kawan lelaki sendiri :


*Eyh nampak tak? boleh bace? hehe.
He mentioned that...sangat sesuai untuk kulit yang mudah sunburn =)

Anything to ask me..here my contact no ::
013-2751047(female) / 013-9468784(for male)
Facebook: HAFIZA HARIS

Monday, November 14, 2011

Herbalife Bride. Weee =)

Bismillah.


Adakah anda bakal  menjadi seorang isteri atau suami dalam mase terdekat nih? Kalau YA, sila baca sampai habis entry ni. =) Herbalife Bride ni untuk orang yang memang short in time, tapi seriously nak kurus + cantik on their Wedding Day! Semestinya, menggunakan Herbalife product all out! wowwww! Aku nak! Aku nak! (tetibe jeee)

Memandangkan mase kenduri akikah anak buah aku haritu, kawan sekolah lama aku Lina & Mirah datang menyinggah! And guess what? Dua-dua tunangan orang dan bakal berkahwin tak lame lagi!! Dua-dua risau pasal berat badan! ahahaha. So, to make it clear. Aku keluarkan entry khas ni untuk korang =)

Kat entry ni, aku nak share testimoni-testimoni pengguna Herbalife yang dah kahwin jugak! Boleh buat kesimpulan sendiri, tapi kesimpulan aku...mereka semua sangat cantik lagi-lagi dengan menggunakan Herbalife produk as daily consumption sekarang ni =)

RUDI & IKA 
24tahun
Start consume Herbalife sebelum kahwin lagi waktu belajar kt unisel mase umur 21tahun, Sekarang, dah lebih 3tahun gune Herbalife =)


IJAN & LIN
Start consume herblife product sebelum kahwin jgak. Now maintain sihat, slim, dan ceria =)




YANA & IMAN
23tahun
Yana dah gune herbalife lebih 5tahun. wowww...muka sangat gebu glowing! =) *jeles*



KAK AIN & ABG MUSAB
Same cantik same padan. Abg Musab lost more than 20kg in few months je sebab nak kahwin mase tu!
wowww =)



AMALINA & ABQARI
22tahun & 23tahun
Herbalife consumer dah lebih 3-5tahun. Menggunakan Herbalife as a nutrition during pregancy and breastfeeding also! Herbalife for ALL!!




 MARYAM & HAFIZ
Same cantik same padan!! wahhhhh =)



YUS & ATIE
Memang pengguna Herbalife sebelum kahwin..sekarang, Parents-to-be!! Still comsume Herbalife. takde ape-ape masalah =)



KAK NADIAH & ABG FIRDAUS
Gune Herbalife dah lebih 3tahun. Kulit muka glowing, badan maintain...even sekarang dah beranak dua jugak!! wahhhhh =)




NANI (bride-to-be)
22tahun- UIA Opto
p/s: makin nak kawen maken serious nak lose weight! hakhak




OKAY! Aku dah penat share testimonial kat sini. Herbalife sangat besttt. Mengubah kehidupan ramai. Dulu gemuk, sekarang kurus. Dulu keding, sekarang mantap!! Dulu berjerawat, sekarang glowing. Dulu tembam, sekarang comel. Dulu kene buli, sekarang orang cari . He He =)
Alhamdulillah.Alhamdulillah. Thank You ALLAH. Thank You Herbalife!!

Interested to know more about product
Boleh PM/call/mesej/email saye =)

Sunday, November 13, 2011

Nak kurus! Nak turun berat badan! Nak diet!

Bismillah..


Banyak sangat aku dengar orang sekeliling aku cakap-cakap camnih. Well, Herbalife adelah pilihan yang terbaik untuk korang! Percayalah! from womb to tomb. Everyone CAN use it! Sebelum aku consume Herbalife, aku dah cuba macam2 produk kat pasaran tuu..mak aku pun same. But end up,duit habis, badan tak kurus! rugi sangat-sangat. Aku pernah nak masuk slimming centre pun ade..Aku ingat lagi time matrik, phewwww nasib baik tak kuruskan badan kat situ. Mesti duit habis, badan tak kurus jugak! =(

kenape HERBALIFE?
Fakta terbaru Herbalife....dah ade 70 million SATISFIED  clients!! wowwwww

The Best Doctor yang mendapat anugerah doktor terbaik di Amerika pun join Herbalife!! WOWWW lagi!


 Produk Herbalife yang simply amazing.... A PROVEN WAY TO BETTER WEIGHT MANAGEMENT!~

BASIC NEED :  shake Formula 1 yang kanan skali tu. perghhh! terbaekk =))

 HOW to USE? Simple je....macam jadual kat atas ni! =)


BUT, the most important thing..kene IKUT cakap COACH anda. For sure, u will get the best result for yourself...and LAGI BEST, Herbalife bukan saje untuk LOSE weight, tapi GAIN weight, MAINTAIN weight...Improve skin cimplexion, Healthy Lifestyle....sebab Herbalife is a NUTRITION for a better life!

Hasilnya,
Aku sendiri dah turun 20kg!
Mama dah turun 14kg, masalah darah tinggi+migrain berkurangan.LEBIH BERTENAGA!
Papa is enjoying NW Formula for his health!
Kakak aku dah turun lebih 10kg waktu pantang dengan Herbalife tanpa menganggu breastfeeding even though tengah diet....

Just ask me HOW :)
p/s: haippppp don't delay your success. This is the time! ;)

Saturday, November 12, 2011

'Eid-ul-Adha & Mid Sem Break

Bismillah..

HAI! Im back..Mesti dah lame giler korang tak dengar cerita aku daripada blog kan? Agak-agak bosan dah aku tengok blog ni. Bahaha. So, nak start aktif balik. Semuanya daripada nasihat kakak aku ; kakyung @  diana : Sekarang beliau aktif giler update her blog >.<"

So, jom start dengan cuti mid sem yang sekaligussss dengan cuti raya haji ;)
Cuti nih, Alhamdulillah....wishlist aku tercapai...Contohnye :
  • Nak buat Apam Polka Dot (tick!)
  • Nak bawak my new qualified SUPERVISOR, Nurul Damia jumpe dengan our up-upline Puan Rahimah (tick!)
  • Nak buy new tyres for WRV (tick!)
  • Nak servis kereta (tick!)
  • Nak study (untick!)
KAH KAH KAH! Nak study ade jugak tu?!....Mase aku nak bawak balik notes harituh, aku berazam giler nak study...tapi dlm hati (pernahke aku study kalau cuti kat rumah?? erkkkk! aku akan study, aku akan study...kemain lagiiii...tp adela jugak notes aku bace ;pppp )

11.11.11. Istimewa sangat ke hari tuh? aku bertunang? TAK. aku bernikah? LAGILA TAKKK. ade orang merisik? *berangan2*
Semua TAK! Hari ni rumah kami buat Majlis Akikah untuk baby Hana Arissa & baby Khalish Naufal ;)
Sedappp sedappp korang tawu lauk pauk Tn Hj Rahman ni masak. (mama dah bg hint2 nak tempah untukk....erkkk) ekekeke. ;p Aku makan banyakkk gilerr..sambil promote2..
    "sedap weh masak...sedapp wehh..tambah la lagi...ma,,sedap giler weh...pa..sedap!!,,,,kakyung    
     ..lauk ni sedappp"
Makanya, cuba korang bayangkan perut./usus korang byk daging kambing..lepas tuh korang biar kan je...lepas tuh minum air sirap..air teh o susu? EWWWW. busuknye perut aku kalau aku biarkan macam tu je sampai pagi esok?! TAKNAK. I sayang badan I. Jangan jage luar badan je taw kawan-kawan, tapi dalaman tak jage...hoho. EWW. busuk, ktor, jangan biasakan. BUT, aku ade solution. Herbalife produk memang sangat luar biasa! Bukan untuk kurus saje, but untuk HEALTHY LIFESTYLE jugak :)) 

Then, pergi dapur...terus grab NW Formula + Tea Mix + Aloe Drink. Campur terus. Seriussss sedap giler! melelehhhhh air liur mengidam kalau rase perut tak sihat..papa's FAV : NW Formula =)) 
alasan? sebab maniss_sedap...hahahaha.

(from left: Aloe Concentrate, Tea Mix, NW Formula)

Kalau korang tertanya-tanya...ape yang bestnye, dan ape BENEFIT kalau kite minum NW, Tea Mix dengan Aloe drink nih...BAGUS sangattt . Rugi la amat kalau korang takde kat rumah @ hostel. huhu. Meh scroll2 kat bawah ni :) Bcoz for me, everyone need Herbalife =') Jommm cekidauttt kat bawah key benefit :::;

Herbal Aloe Concentrate :
  • Soothes the stomach
  • Release occasional indigestion
  • Enhance intestinal health
  • Improves nutrient absorption
Tea Mix :
  • Energizing, alternative to coffee and tea
  • Speed Up calories & FAT BURNING
  • Great for Concentration
  • Antioxidants, botanical, & flush out toxins
  • Reduce the risk for heart disease, cancer and ulcer. 
NW Formula :

  • Enhance blood flow to the heart
  • Keep blood vessel toned, flexible, & youthful for improved circulation
  • Support healthy blood pressure levels within a normal range.
Seriously laaa aku cakap through my experience, ketiga-tiga kat atas nih....TERBAEKKK!!
Semua nye feveret!! Aloe Drink buat muka aku kurang sgt naik jerawat...suke3, Tea Mix sangat membantu aku kekalkan berat badan ideal + energy!! NW formula buat tido aku setiap hari nyenyak macam baby...bile bangun tido, rase FRESHH gilerrr!! 

Need the products? for you? or for someone that you love?
NEED my coach? no problem...013-2751047/013-9468784 =)


Tuesday, October 4, 2011

ATTITUDE

Bismillah,
errr start May harituh, aku telah secara tak sengaja involve dalah Herbalife business, and I just fall in love in that business. Alhamdulillah. =) Well, you ol know, Herbalife bukan company biasa, Herbalife juga MLM. but its fine with me! ngeh3 :)

Lepas balik korea harituh, banyak yang aku kene improvekan diri. Di saat momentum tengah tahap maksimum, tup tup tup tap, balik korea, kelas semua berderet, field trip segala. So, berlaku gangguan emosi bagai ape semua sebab nak fokus target bisnes lagi, fieldtrip lagi, FYP lagi, bla3. Dan,mase tuh jugak, aku start berfikir secara rasional. ekeke. Bile korang dilanda masalah, bersyukurlah, Allah menguji kamu :)) 

Kalau cakap pasal diri, mestilahhh most yang berkaitan ialah ATTITUDE kan? :) ha'ah, dalam entry ni nak cakap pasal attitude. Mase mule2 aku buat bisnes, aku ade tanye soalan bodo dekat upline aku:
   "aunty..aunty..camne care nak cepat buat cmni cmtuh? takde care lain yee?"

Upline(Aunt Rahimah) geleng kepale je, dan fokuskan kat Marketing Plan yang dia dah terapkan kat aku before tu. Makanya, habis je diskusi, aku pun hulur buku kat dia..
    "aunty, nak kata2 semangat...hehe"

Korang tau tak beliau tulis ape?

 "To be successful in Herbalife, you only require 2% SKILL but 98% ATTITUDE...Have the  
 ATTITUDE of an "Athelete", focus on the final line. However, take one level at a time. But, how  
 short or long in a time is determine by your own imagination & hard work"

TADAAAA!!!------> ATTITUDE :)

Next, semalam, kitorang budak Marine Biotech ade field trip pegi Pekan,Kuantan. Kitorg pergi melawat private fish farm + prawn farm. best gilerrr. okey, tuh bukan point utama. Excited tengok telur ikan siakap, udang segala tak payah cakap la...soalan berderet2 nak tanye..lepas tuh, sampai kat satu soalan..aku pun tanye pakcik tuan punye ladang...

  "Tuan, dari segi skill and knowledge, pekerja2 tuan dapat atau belajar dari mane? tuan pun dapat     
   dari mane?"

korang tau tak pakcik tu reply ape kat kami semua?

 "emm, kami semua takde skill atau ilmu macam korang semua. saya pun banyak belajar daripada    
  En.Shukri(staff INOCEM)..(gelak2)...SKILL, ktorg TRY & ERROR jee..Sebenarnye, kalau kamu 
  semua tengok, pekerja2 bangla kat sini pun takde skill/knowledge,,,ape yang penting, ATTITUDE 
  kite. ATTITUDE yang mendorong kite melakukan kerja2 nih..kalau nak lihat, anak2 muda zaman  
  sekarang, dorang tak minat kerja2 luar nih..etc"

Haaa haaamekkk kau! pekerja Bangla pun tau ATTITUDE penting. hehe. (tetibe teringat kat Dr.Mustafizur Rahman) kan? Baiknyeee dia! *sobs*

OK, tuh je nak describe pasal ATTITUDE. kalau student2 yang tuntut ilmu dengan Prof K, mesti Prof K ade tekankan pasal ATITUDE kan mase FIRST classsss beliau! hehe. 

Jom same-same perbaiki diri. Insya'Allah :)
Tribute to : 
Herbalife-sebab buat aku sentiasa renungkan diri yang kurenggg ni :P
Lynn & Cik Oppo -sebab sudi bertukar kata + berkongsi masa sem ni. i luv u *hugs* 


notes:
Dr Mustafizur Rahman - asal Bangladesh
INOCEM - Institute of Oceanography and Maritime Studies

Tuesday, September 13, 2011

New World! welcome to 'World Team' member :)


I'm going to Korea this Thursday!!! for Herbalife University ...nevesss sgt! because I believe this is a life changing event! coz back from Bangkok few months ago, I had change my pin from Supervisor to World Team! Hopefully everythings gonna be alrite. Doa kat Allah byk2. Insya'Allah. yeahhh! See u in KOREAAAA!!! :))
p/s: first time qualified party! wehuuu. next time kne qualify VIP :D

PERGH..nak disampaikan cerita.sem nih memang bakal mencabar keimanan fizikal mental dan ketabahan hati aku. Ya Allah, aku berdoa kepada Mu, kau permudahkanlah urusan ku. Kau berikanlah ku jalan yang terbaik. Insya'Allah. ameeennn

Sem nih kene belajar sungguh2(nak grad..nak grad)...dah tahu tak pandai, tak payahla mimpi nak keje tinggi2 gaji tinggi2, because I believe Herbalife provide me a better life. BERTAHAN, just keep on BERTAHAN!! Insya'Allah, berkat doa papa mama juga. tq. =')
eh, Btw..SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR DAN BATIN =)



Sunday, August 28, 2011

ramadhan terakhir sebagai bujang

Alhamdulillah, ramadhan bakal melabuhkan tirainya...semoga kita semua menggunakan sepenuhnya peluang yang diberi oleh Allah SWT ni :)

Since, my beloved papa ade kat rumah!!! im sooo excited :D hihi.even busy2 dgn bisnes Herbalife pun...he's still politely respect me n my business. Alhamdulillah. Thank You Allah. nak dijadikan cerita berkenaan tajuk..

Alkisah.

me: "mama papa, ni maybe ramadhan terakhir ja sebagai bujang..."
mama : terkedu..lalu berkata.."ameeennnn"
papa: "em...tak boleh.."
me: " eh..kenape??"
papa: " nanti ja tinggalkan papa sorang2"


 I LOVE YOU SO MUCH PAPA & MAMA. YOU still my hero papa :))

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 
MAAF ZAHIR BATIN
buat semua yang mengenali diri ini!- Hafiza Haris


p/s: Lose weight after raya? cepat2 roger 013-2751047. I provide best coaching :)

Wednesday, August 17, 2011

Soy Protein

Good Morning! Sudahkah anda bersahur?  Aku sudah :)


   400am : turun ke dapur, amek pinggan, letak nasi, ayam percik, kicap, serta black pepper
   415am : rehat2..do some little small whatever eksesais
             : minum tea mix + aloe ; 1liter
   445am : minum shake Tropical Fruit + Cookies n Cream with WHEY SOY PROTEIN Herbalife :)

WAHHH. Do u guys ade minum protein soy tak everyday? Aku ade! =)

"...Data mengesyorkan pengambilan pemakanan yang kaya dalam produk sayuran lawan produk haiwan boleh mengurangkan kepekatan kolestrol plasma dan risiko penyakit jantung...
- Anoop Misra, M.D 

Okay. banyak manfaat kesihatan protein soya ni tau takk? Meh nak share, antaranya :
  • Mengurangkan kolestrol total di dalam hiperlipidemik
  • Mengurangkan simptom putus haid/ post-putus haid
  • Melambatkan kelesapan tulang dalam wanita post-putus hayat
  • Sumber protein terbaik bagi individu yang tak toleran laktos
  • Tinggi dalam serat dan rendah dalam indeks glisemia membantu dalam pengurusan berat badan.
So, sape rase susah nak bekalkan makanan yang boleh bekerja untuk tubuh badan kite? Aku ade penyelesaian untuk semua! =) Shake HERBALIFE! 5flavours...sumeeeee dijamin sedap!! ngee


sebab...bahan2 Herbalife mempunyai sumber Protein. Protein soya Herbalife sangat berkualiti..Diuji untuk memastikan ia menepati standard kualiti tinggi Herbalife sebelum diguna untuk menghasilkan produk herbalife termasuk FORMULA 1 Herbalife :)

Quote from Dr. David Heber, Pengerusi Herbalife Institusi Nutrisi dan Lembaga Penasihat Herbalife :
" Protein ialah komponen pemakanan utama yang memberi kesan kepada kelaparan dan mengekalkan jisim otot"

OHHHhh, adakah anda mengalami masalah untuk mengekalkan berat badan dan bentuk badan? 
ASK ME NOW! 013-2751047

Thursday, August 11, 2011

emo

I hate YOU.

Dont steal my DREAMS!

Saturday, May 21, 2011

its MAY!!

Bismillah..

Dah lame giler tak update blog...busy? hmmm..lebih kurangla~ tapi, takdela busy sangat pun. Cume, kurang berminat nak spend time lame-lame depan laptop ngadap blog nih. hehe. nak blog-walking pun dah malas. XD

Jommmm UPDATE!
4-9may, pegi Bangkok! tak pernah pegiiii, that was my first time...and I was excited la jugakk....But, in conclusion, i would chose to holiday in Malaysia instead of Bangkok. ehh btw, Tuk-Tuk wassss howsemmmm :)

Buat ape kat Bangkok? EXTRAVAGANZA HERBALIFE! An international event. best best best. 23000 Herbalife Distributor berkumpul kat hall tuuuu. Can you imagine? wowww....sgt2 inspired by all of them. Semua org punye matlamat same jee. Making the world healthier, by changing the nutritional habit of people around the world. tskkkk terharu >__<"

Guess what? I can see 23000ppl in front of my eyes with their own PRODUCT RESULT! woowww...herbalife is really3 expanding...and growing..by changing people's lives. tsskkk terharu lagi...tuh baru part Asia Pacific je...belas2 countries je tuh...daripada 75countries....walawehh! Can You Imagine??! So,,,what are you waiting for? go get your Herbalife shake! ask me NOW!! 013-2751047  feeza :)
ANYTIME dearrie...just hit me msg@call bebehhh XD.

Well, fyi,my industrial training just started this week! so far...urm..soo soo good la :pp
Wednesday: at lab only for 2hours...
Thursday: HOME..
Friday: at lab only for 4hours....
flexible time! finish work? balik la...shake shake shake :) hehe...

ENJOY PICTURESSS

"look at camera!" - ms.imigresen

jumpe sis wawa(our UIA lecturer)! she loves herbalife too :))

shopping tak boleh lupe :PP

pengalaman yg paling suke suke suke! Tuk Tuk XD

We are Herbalife family! yay!


Sunday, April 10, 2011

Love Quote

"Real Men Always Have Time For Their Woman, No Matter What. 

Even If He's Busy , He'll Find A way To Make Time For Her "

=)