Name:
Email Address:
No. Telefon :
Anda Berminat Untuk? : Turun Berat Badan
Tambah Berat Badan
Improve Kesihatan
Improve Kulit Muka
Kecergasan & Tenaga
Healthy Breakfast
Extra Income
Lokasi Anda?
Pernah menjadi Herbalife Distributor / Ahli?:

This form powered by Freedback

Friday, December 17, 2010

"you must have a girlfriend!"

Semalam, aku ade kelas "Marine Pollution"~~ Subjek tu, Dean Kuliyyah Of Science yang ajar..dikenali dengan nama femess beliau ~~ Prof K :)

Ah-haa, pagi tu..senior dah bagi first impression tentang Prof K. Diorg ckp, attendance untuk kelas tuh,kene jawab kuiz..kuiz beliau kuiz merepek-merepek je..contoh; beliau mungkin tnye ape no plat kereta beliau~ haa..cepat2 hafal terus :P

OK OK, kembali kepada tajuk di atas..hehe...ade one part Prof K berceloteh yang paling aku tak tahan nak gelak...bile dia tetibe tanye brothers budak kelas aku.. Imad dengan Cboy...

|"Do u have a girlfriend? Tell me..Ade ke takde??"

Dua orang nie, cakap takde~haha.

|"rugii laa korang kalau takde time belajar niee..."

Semua dalam kelas blur, sambil sengih-sengih..hehe XD

|"Do you know why?? I will give you 3valid reasons why you must have a girlfriend! haha"
|"first, sisters nie...diorng always update lectures notes! tak mcm brothers nie..sambil lewa je..."
|"second, sisters nih banyak duit...diorg kaye! cube tgk pakaian dorg, handbag dorg, purse dorg sentiasa ade duit! haha~"
|"third, they can release your tension...bile korang tension je..carik la girlfriend korang, ajak dia keluar makan, jalan-jalan, enjoy..tapi jgn rosakkan diorg..."
|"lagi bagus, when they become your wife~"

Lepas tu, tergelak-gelak semua orang..ceh, macamlah banyak 'semua' orang tu..padahal time tu, dalam kelas...ade 8orang je~ Nasib baik...ehem-ehem tak dtg kelas lagi time tu..haha, kalau tak..dah kantoi~ upss :P

p/s: Dean sempoi la~ nampak je skema..hehe.

Tuesday, December 14, 2010

memancing bukanlah hobi saya

Seminggu yang lalu, ikut famili pegi memancing. Sebab ape tibe-tibe nak memancing nih? Ni haaa,,.adik teruna aku yang sorang; Iji..teringin sangat nak memancing, sebab dah lame sgtt2 tak memancing...So, right after he finished SPM...esoknye, papa, mama, Iji, me, 5yS, dengan famili cik Nor(adik mama)...kami pegi memancing!

Excited je pagi tuh nak ikut! ahaha..bangun awal2, takut kene tinggal, standby je...until mama tibe-tibe keluar bilik, tnye; "ja nak ikut tak? jomlaa..." mama bersuara...yeay!! nak3! hehe. Lepas siap-siap, papa pun bersuara jugak ajak ikut. So, dengan girangnya..aku mahu pergi memancing!! =D (memancing la sangatt kann~~ haha). Tak suke menunggu sangat, so, tak boleh buat hobi memancing niee..tapi nak citee jugak.. :P

Hari tu, memancing kat kolam jee(kat serdang)...dan..kolam tuu best sangat~~! ikan besar-besar, ikan air tawar kot..even aku tak tawu sgt pe name ikan2 kat situ...aku excited jee! asalkan rupe ikan, aku panggil ikan je :) settle. hihi. Mama juara kot, dia dapat 5ekor ikan. wah3! Tempat kedua jatuh kepada encik 5yS~~ lalala =D Walaupun memancing 2-3jam jer, beliau dapat 2ekor besaq2 gituu. hihi, smpai senget sebelah kaki nak tarik ikan ketiga(malangnyee terlepas-putus trus)..yaa ampunn...sorry awak T__T.

ikan patin..

papa(kiri) & anak-anak cik Nor yg sibuk ape ntah~ :P

oh! mr.kaki pancing..~dah injured :P

Iji yg nak sgt2 memancing, tp satu ikan pun x dpt..uppss! ;p

Wednesday, December 8, 2010

Tagged II

"Once you have been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, facts or goals about you. In the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tags you. If I tag you, it’s because I want to know you more."
(ape-ape ajelah rules yang ko bagi, aku peduli ape...bluekk! hihi )
  1. Tadi aku makan karipap sardin 4 ketul, sebab aku tak makan nasi lagi t.hari~
  2. Sejak semenjak nih,ade frequent visitor kat blog dari Mansoura,Egypt.
  3. Sebelum pulang ke Kuantan, bercadang nak buat choc cheese cake :)
  4. Berangan-angan bile boleh shopping Year End Sale(YES) - aktiviti wajib sebelum hujung tahun 2010~
  5. Bila online kat rumah akan wajib bukak 3 tabs. Facebook, Twitter, and Blogspot. Formspring kadang-kadang. (copy paste Dila je, sbb same :P )
  6. Lahir kat Hospital Pantai Bangsar,KL. Tapi,bersekolah kat Terengganu almost 10yrs.
  7. Tak suke layout profile baru Facebook
  8. Suke Twitter compared to Facebook, rajin tweet sejak cuti raya puasa kot :P
  9. Pernah menangis kerana seorang lelaki, pastu bawa diri kat Swiss Garden,Kuantan seorang diri.. (I feel stupid~~ haha)
  10. Buat tag nih saje-saje nak buat sebab takde mende nak buat skrg.
  11. Pernah gemuk, dan taknak gemuk lagi~
  12. I'm not single :)
  13. Bile ade kat Kuantan, rase nak balik rumah. Bile ade kat rumah, rase nak balik Kuantan.
  14. Harga minyak Ron95 naik 5sen lagi..so, dah naik 10sen lah untuk tahun nih.tak suke.
  15. Tak suke jawab tag nie, sebab mcm bongkar rahsia diri sendiri plak.haha.
  16. Ade handbag Guess warne pink, tak pernah gune lagi..sebab rase mcm orang kaye/branded/eksyen/cantik bile gune handbag tuu. Now, tersimpan dlm kotak dengan plastik Parkson tak buang lagi...~~
  17. Pernah bela seekor kucing bernama Comel, sayang giler kat Comel. Tak smpai setahun bela..mati tanpa sebab secara tibe-tibe. Lepas tuh, dah tak semangat nak bela kucing.
  18. Pernah menetap di Sarawak selama 2 tahun! "kamek tawu klakar bahasa sarawakkk~~ hihi"
  19. Teringin nak masuk wad, lepas tuh ade ramai orang lawat bawak bungaaa2...haha.
  20. Sangat kuat bercakap yang merepek, merapu..sampai parents pun pening kepala layann. (maybe sbb tgh cuti kat rumah sekarang, haha)
  21. Suke bercakap lagi daripada tidur..
  22. Ade sorang je anak sedare sekarang, dan 2 lagi coming soon next year, yipppieeee! ^^
  23. Suke beli pau kat Stesen Petronas..pau kat situ cedappp!
  24. Prefer berterus terang instead of pendam-pendam diam...
  25. Ade bf, dan feveret word dia..suke tnye saye..."knapee?" dan "why3?", haha.

~kene tagged oleh dilla~

Monday, December 6, 2010

Tagged

1. Pernah x anda rasa hot?

Bile rase nak demam, hakhak ;p
2. Upload wallpaper yang anda guna sekarang.

3. Cerita pasal wallpaper tersebut.
Gune theme window 7 yang sedia aje..malas nak fancy2, haha.
Lagipun sound effect dye cm best je theme nih..

4. Bila kali terakhir anda makan pizza?
pizza? sabtu~,,, if Pizza Hut..dah berbulan-bulan tak makan ;)

5. Lagu paling terbaru anda dengar
Daus-Kenapa :P

6. Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?
chatting &blogwalking..

7. Selain nama sendiri, anda dipanggil nama apa?
Fiza, Ja, Nja, Kakyang, oi, uit, awak, ko, mek, makcik, cik, dan yang sewaktu dengannya..

8. Tag lagi 5 orang.
zura
5yS
cik ungu
wawa
liz

9. Siapakah orang no. 1 kepada anda?
kawan baik, kawan rapat, classmate, coursemate, ex-roommate,sahabat

10.Katakan sesuatu kepada orang no.5
if terbace entry nih, sile2 lah jawab tag yee~

11.No. 3 ada hubungan dengan siapa?
susahnye soalan, ade hubungan dengan saye sbg kawan lame..
(skrg nih, aku dgr dia ade hubungan dgn A**N) :P

12.Bagaimana pula dengan no.2 ?
hubungan istimewa..hee~

13.Kata-kata cinta untuk orang no.4
tak reti lah..rindu wawa kot..hehe

14.Berikan 5 perkara yang anda tahu tentang orang yang anda tag.
belajar kat uia,member-member , diorg baik, sengal, tak lupe kawan :)


DONE! :)

Saturday, December 4, 2010

wake me up...

when november ends......dup dap dup dap :)

Tibe-tibe jeee, sedar2 dah December kan. arghh, takut.takut.nanti result yang buruk tuh keluar.haha. Redha fza redha. Cehh, tak keluar lagi laa, sabar sabar..think positive!hukhuk. Lepas tuh, bermula laa sem baru, suasana baru, lecturer baru, tapi..orang lama, malah siap berkurangan lagi jumlahnya..masing-masing membawa haluan sendiri demi kepentingan sendiri demi perjuangan yang masih belum selesai...haha.

He's here todayy!! waaa, i'm extremely HAPPY :)

..
..
..



err?...banana boat? haha XD