Name:
Email Address:
No. Telefon :
Anda Berminat Untuk? : Turun Berat Badan
Tambah Berat Badan
Improve Kesihatan
Improve Kulit Muka
Kecergasan & Tenaga
Healthy Breakfast
Extra Income
Lokasi Anda?
Pernah menjadi Herbalife Distributor / Ahli?:

This form powered by Freedback

Thursday, July 29, 2010

watch your step peeps!!

masa dekat matrik, bilik kecik, rak kasut kat luar pun kecik. tak sebesar kat kolej kat kuantan nih. so bersyukur la. masa kat matrik, tak boleh nak pakai mcm2 jenis kasut, warne hitam je..so bersyukur la lagi yer. sekarang, pakai selipar pun redah jer pergi kelas.

lagi,,,dulu masa kat matrik, selalu tegur rumet-rumet supaya susun kasut kat tepi/kat rak sebelum melangkah masuk dalam bilik, bukan ape, kacau laluan selipar I nak pegi tandas.haha. paling-paling nak tegur pun, I buat muka masam sambil hentak2 kasut mereka kat rak.marah u ollss mereka malas susun kasut mereka. sape2 bekas rumet I kat matrik mesti faham perangai I yang kuat marah nih, tapi still bersabar. sape-sape yang baru kenal time degree nih, bersyukur u ollsss I tak kuat marah mcm dulu-dulu.haha. XD
sekarang, I dapat rumet semua rajin-rajin, dan kerajinan I tetiba decreased jadi kuran rajin. frust u olls, jarang bersyukur kot dapat rumet yang penyabar dulu...aisehh, mintak maaf EX-rumet.hihi. rumet I sekarang suke sgt susun kasut kat tepi-tepi sampai panjang beratur kasut-kasut tuh, selipar je mereka letak depan pintu..rumet I sume rajin STUDY, sume rajin MENYAPU, sume rajin MENGEMAS, sume rajin MENGIRA sbb diorang semua CTS. haha. bersyukur I dpt rumet mcm mereka taw....hehe. btw, nak ckp lagi sekali..terima kasih sebab bagi I makan free BBQ malam tuh :)

Monday, July 26, 2010

my body is here,but my mind lost nowhere.

em-hm, rabu nih, papa dah outstation for 70days. tak tahulah dia boleh balik raya @ tak. i'm so heartbreak. kakyung maybe takde cuti sgt, dan balik kampung abg azmi, angah mesti balik raya kedua, sbb raya pertama kat tempat isteri. mulai tahun nih, dan akan datang, raya tidak lagi seperti raya dulu-dulu. oh, takpe, tapi.....papa, mama, kakyung, angah, duit raya jgn lupe yer! ^____^

next 2@3weeks, plan nak balik before puasa@ time puasa, saje-sajela, balik lawat mama. kesian dia, takde org kt rumah...mesti dia nak kawan borak-borak kt rumah, kawan mengadu cerita-cerita...so korang yang mengata belakang saya tuh cakap saya nih manje, sikit-sikit nak balik rumah, jgn la nak melemparkan hypothesis@assumptions sesuke hati yer. selagi saya mampu nak balik rumah selalu, saya balik, kesian org rumah kat bangi tuh.hukhuk.tapi, ade lab samapi petang pukul 6 plak...

haaa!! next 2 weeks ade pc fair jugak...best2, ingat nak beli tuh, beli nih, beli yang tuh tuh..nak tambah yang nih nih...semua-semua la nk beli..hihi. tapi,,,, kalau x dapat balik, + x dpt pegi pc fair pun takpe...jimat duit saya! hakhak. kat bwh nih, tentatif pc fair ( budak uia bese gune tentatif, bukan schedule ;p ) teeheee XD


p/s: sorryla lame tak update blog, mls sgt. btw, happy belated birthday angah, jgn sedih2 sbb isteri takde kat sebelah :)


Saturday, July 24, 2010

a picture tell a thousands words? =)





simple celebration for hardi haris's birthday yang ke........tettt!!~
yang ke brape ek? emm 2010 minus 1984, oh,,, yang ke 26tahun!
dan bakak menjadi daddy pada umur 27tahun nih, heee, congratulations! :)
well, no cake..sbb ktorg semua tak makan kek sgt(except aku). so mkn ramai-ramai 1 family(actly, kurang sorang...his wife was @ Philippine: outstation) pun dah cukup happy teramat!! teehe XD

Sunday, July 18, 2010

jangan bukak butang seluar *Upss!


balik kuantan hari isnin ptg, hari khamis dh balik kerteh rumah kakak. homesick sudah.parents nak pg singapore. tak dpt balik rumah, dpt blik rumah kakak jumpe my toddler muhammad hafiy pun dh sgt2 happy!! turun2 je kereta, hafiy tgk cik nja terus sengih-sengih-senyum. how sweet...rasa mcm nak nangis waktu tuh, terharu sgt dia ingat lagi kat aunt dia yg nakal nih.,...oh i loveeee baby so muchhh!

spent 2nites @ kerteh, heee....ditemani liz & kath. mekaseh korang ceriakan hujung mingguku. hari sabtu tuh, pegi dungun! jumpe my beloved G22(farah, lina & azyan). habis dh dungun aku jalan2, dari hujung pantai ke hujung pantai. hehe. hyperbola jer. tp mmg btol pun....sepanjang pantai ktorg lalu...best2! ske ngt jmpe korg tiga. riuh rendah.heee~!! mekaceh korang... =) muaahx. i miss dungun sooo real!

setiap hari makan., duk rumah kakak mkn je...byk plak tuh, time jalan-jalan pun minum2+makan2 +kunyah2...smpai nak tercabut butang seluar dibuatnya. lepas tuh,teringat, time ktorg lepak2 kat rumah kakyung kat kerteh,bace majalah rapi.. antara tips taknak gemuk/buncet, jgn bukak butang seluar. ekekeke. so biarlh tercbut sndiri ea? haha. tadela.biarkan je. ;p

yeah.hidup untuk makan. hari ni dah ahad, esok dh weekdays, bermulalah pengembaraan di tahun tiga. baru tahun tigaaaaaaaa..haha. suke hati aku lah nak belajar lame2. korang ade?? ;p
eee...subjek sem nih sume core course. besttt tp seram! :D :D
gtg peeps!! teeheee XD


Sunday, July 11, 2010

yeah,update!! XD

I lOvE Edward Cullen, I like Robert Pattinson.
ahakz ;p
ape beza? ntah..i love edward cullen more~ ngee so handsome, so protective,, so cute and loving.
twilight release kt gsc malaysia 8july, tapi 4th of July saya & adik dah siap2 beli tiket kat gsc alamanda...haha..teruja punya pasal tgk trailer kt website. hmm, btw, the movie is better than new moon, tapi yang twilight yg 1st tetap da bOOm!! :)

;;can't take my eyes of u ~;::

last week,abg+kakak ipar pegi 2nd honeymoon kat cameron. so, kakak ipar dgn baiknya telah membeli kan ktorg kaktus kat rumah nih. saya dpt yg ni!! yg kat bwh ni...comel tak?
haha. well, try to spot the diff compared to normal kaktus?? aagagagagaga~! XD
kaktus ku penyek yg satu tuh!! kemek! kempis! huahuahua..bkn saya yg x reti jage.huhu
sebenarnya, hari tuh kaktus nih tercabut drpd tanah tuh...so, kakak ipar kais2 tanah pastuh tanam balik kaktus yg berduri halus tuh. tup tup jenguk2 tadi dah penyek =.=

inilah rupa kaktus penyek kemek kempis tuh ;p
p/s: pengumuman! pengumuman! sepatutnya sekarang dah berada kat uia, kuantan.. tapi tuan punya belog dgn selambanya masih di rumah goyang kaki dan online..semata-mata nak tgk final WC 2010 punya pasal! yeahhh , GO ESPANA! :)


Tuesday, July 6, 2010

yang terindah~

indahnya hidup bila melihat mereka tertawa, berborak keriangan, beribadah dengan ketenangan, tapi adakah kita sedar umur mereka semakin meningkat, dan apa pula yang bermain di dalam benak fikiran di hujung akal sebenar-benarnya? di dalam hati mereka? kehidupan mereka? amalan mereka? anak-anak?

eh, jap jap..lupe nak cakap siapa mereka, dah saya buat ayat sayu-sayu tentang mereka...hadoi.
perkenalkan siapa mereka........
papa & mama

seronok sgt tengok mereka happy :) kan? kan? kacak? cantikk? macam saya kah? hehe. TQ =)
kenapa seronok sgt berada kat rumah...sampai makan pun berselera je memanjang?
inilah jawapan saya.....PAPA & MAMA.

my happiness, my everything, my king and queen...my love to both of u is eternity. teehe XD
bila bangun tidur, dengar suara mereka di rumah...bila nak makan, tentu mereka yang bersuara, nak jalan-jalan..mereka yang bersuara di rumah,tanpa mereka siapalah saya...ciptaan Allah....
yang TERINDAH sekali~ :D


Saturday, July 3, 2010

~no more lepaking~

First of all, thank u kat tuan punya blog nih: Hana's Family
hehe, sbb resepi kek nih, saya cilok drpd blog tuh, sesape nak try, leh la melawat blog akak tuh yer. memandangkan saya ni tgh cuti sem, dan hanya meninggalkan lagi beberapa hari sebelum pulang ke kampus, tiap-tiap hari la saya pk nak cuba resepi ape plak esok, esok nak try muffin?cake? cookies? hehe, saje...anak dara manis, mestila suke buat/bake/masak makanan manis2...haha..ok, saya tipu..saya tak la suke manis sangat, suke pedasss!!! zasss XD

waahhh...ckp pasal pulang ke kampus, ttbe sedih la plak sbb dah tak dapat lepak-lepak, goyang kaki kat rumah...hmmm. study life will coming soon! get ready mental & fizikal la plak lepas nih. and sorry to my colleagues, kalau anda teringin nak rasa kek nih, I tak dapat nak buat lagi nak bagi korang rase,, sbb takut korang tak suke cheese. haha.ok tipu je....teehee :D

::sighhhh.imy badly::

Friday, July 2, 2010

cair dlm mulut


slrrrpppp...kalau cheese cair dlm mulut, lazat.saya suke..teehe XD
hari tuh ada buat shepherd's pie or also known as szakif's pie, sbb en.zaki yang ajar dengan teknik dan ubah suai sendirinya. yummmmyy...sgt suka.hehe
i enjoy baking...cooking...eating..blogging....and chatting... :D
jealous takk dgn pie nih? kalau jeles, sila buat yang lain sendiri! belajar jgn tak belajar..
love me?
YES!
^__^"

p/s: i my....deymmm~!