Name:
Email Address:
No. Telefon :
Anda Berminat Untuk? : Turun Berat Badan
Tambah Berat Badan
Improve Kesihatan
Improve Kulit Muka
Kecergasan & Tenaga
Healthy Breakfast
Extra Income
Lokasi Anda?
Pernah menjadi Herbalife Distributor / Ahli?:

This form powered by Freedback

Thursday, June 24, 2010

jejak kaki kiri dan kanan

wahhh...tajuk tak boleh blahh! mcm hilang arah. mmg pon. meh nak bagi taw...tuan punya blog ni mmg kaki shopping, pantang nampak handbag cun, kasut awesome, baju cantik, mata mmg tak kan lepas pandang. adoi.

alkisahnya, member; dilla ajak sape-sape teman dia pergi lowyat cari antivirus. so, lantas kepala saya terus terbayang-bayang wajah times square(TS)...hihi. times square is my feverettt place for shopping. i love it! waka waka eh eh :) ditemani sekali dgn seorang lagi member, jijah aka ampang-mate(?) oh, time dolu2 duduk dekat ampang sekali..teehe XD

kat lowyat, settle barang yang dicari dilla, sambil2 membeli satu-dua barang untuk saya dan jijah..kami pun ke TS..seperti biasa, menonton wayang+makan.Walaupun menyesal sbb baru-baru ni tak sengaja beli handbag mahal, tapi still nafsu membeli tetap ada. terpandang pula kemeja putih, ouchhh chantekknnyaaa~~!! boleh digayakan dgn mane-mane shawl plak tuh..ish. rugi kalau tak beli ni. nafsu hati bagi tahu kat tepi cuping telinga bertubi2. rugi nih, dtg jauh2 kene beli.murah je kat kedai tuh rm10 ade, rm 19.90 pun ade...best2..rase mcm nak beli semua baju kt situ. hehe.maka, habislah rm29.90 kat kedai tuh. brrpp.

hurm,ape agak-agak kaitan kisah kat atas nih dengan tajuk entri? haha. jum nyanyi lagu waka waka eh eh dulu...hihi. hint: kehendak.

adus..rase mcm nak jejak lagi kaki kat kedai tuh laaa :>


Tuesday, June 22, 2010

Puding Roti & Pancake

teehe XD
comel tak pancake saya? haha. I dedicate this to whom that always make me smile.ahakz. :)
simple sgt2 nak buat pancake nih..ala-ala buat lempeng jer, tapi maybe sebab kite masak cake atas pan..haha, saya teka je. tak susah pun, u just need flour, brown sugar, baking powder, salt, eggs, milk and oil.thats all.mix mix mix.stir then cook =) lepas tuh enjoy makan dengan pancake syrup, honey, or your feveret jam..yummy!

well, hari tuh, ade blaja buat puding roti gak, sedap tapi tak best sedap pakai butter. laen kali nak cuba taknak pakai butter plak...huhu..rindu nak buat cheese cake...sedappnyerr...nanti, before balik kampus, nak buat cheese cake untuk roommate&bff lah..teehe XD

p/s: weekend baru nih terbeli handbag guess kat parkson.dushh..menyesal yg amat ! :-(


Sunday, June 20, 2010

A LOT..........

A LOT OF THINGS/STORY TO BE SHARE WITH MY READERS!!!


keep on visit me dear =)


Friday, June 18, 2010

THINGS to get done before i'm leaving :)

ouchh...saya punya blog ni notebook ke? atau kertas nak buat ceklist? waka waka!! ;p jom senaraikan sikit-sikit perkara2 yang perlu diselesaikan sebelum pulang ke meja belajar...sambil-sambil layan lagu wavin flag by K'naan & David Bisbal. teehee~
  • enjoy baking ^__^
  • ambil baju tempah+repair jubah
  • servis kereta..penting.penting!
  • shOpping kat TS+MI. perlu.perlu..kehendak nih XD
  • jalan-jalan kat taman-taman Putrajaya :)
  • beli barang keperluan
  • kuruskan badan (gemuk ke u tuh?? heeei)
  • and else
  • and the list go on...
  • and will never stop until the day of the day!
  • and err--smile to the sunshine!! :D



Thursday, June 17, 2010

vrrOomm-vrooOOmm

ape pasal tetibe tajuk entry bunyi motor lagenda neh?haha XD
opsiee...salah bunyi plak, actually saya nak introduce my new gadget!! teehee....ingin tahu apakah itu?
electrical mixer...membantu saya dalam memudahkan kerja-kerja memukul bahan-bahan membuat kek/biskut. mula-mula beli ingatkan bolehlah biarkan je mixer tuh beat the mixture kan sambil2 minum air oren kt atas kerusi tepi meja...tapi, tak rupanya, kene angkat mixer tuh, then..putarkan kat mixture yg ade dalam bekas tuh.huhu. tapi, saya still suka! beli dekat Carrefour, Alamanda for rm95.00 only.

bile moOd baking tgh ON, semua resepi aku search dekat mr.google..ahakz XD
i already fall in love with baking, sorry mr.sugar....daku menduakanmu...
eh ape ko hei jang?..mr.sugar mane plak nih?? bukankah sugar sugar kene catu....ahahaha :D
sebut pasal gula nih, bile pergi kedai bakeri, semua bahan ade depan mata, tapi gula takdee!!
oh tidakk! di manakah gula? ape semua nih? kenapa berlaku kes sebegini? (ala-ala makcik kepoci)

SO, what's next? rase-rasenyer mulut nih nak makan puding plak lah...
ok...let's bake!! teehe

*hugs*kisses*


Tuesday, June 15, 2010

::chocolate chip cookies::

my first chocolate cookies...thnks to sarah for sharing her recipe..
ini lah cookies yg slalu aku mkn time kt matrik...
kdg2 hujung minggu, mesti dia bwk..sbb mak dia buat...
sedap3!! =)
suddenly i fall in love with baking...hihi


Friday, June 11, 2010

pertama kali

yerp..buat pertama kali saya bake....bake choc cheese cake..sepatutnya cake tuh jadi marble chocolate cheesecake..tp, slh teknik time letak dlm tray tuh, maka...jadilah rupa seperti choc cake with cheese on top....huhu..but the taste still marvelous ok!! thnx to sarah adilah for sharing d recipe...sharing is caring =)

mula-mula buat tuh, almost give up gk sbb xde mixer utk beat butter+sugar and etc...tp bile dpt support drpd mama, terus smngt buat...smpaila sumenyer prepared...then, masuk dlm oven..time nih..cuak ngt..kot kot la my first cake x jadi kan..x sedap tuh lain cerita, texture and how will it looks like tuh...hukhuk...
so, finally..the cake was 80% OK...hehe..cume kurang lembut kot..tp sedappp ngat mama ckp.
bangge.bangge.mama puji

so, terus share kat facebook..dan, mendapat sokongan dan pujian drpd kawan-kawan...hepy sgt..walaupun x dpt komen/sokongan drpd orang tuh kan! tapi, takpelah..sy diam jer...jum tgk kek saya! =) sory, xdpt makan plak...nk rase, jemputla dtg ke rumah ye ^__^



Thursday, June 10, 2010

my handbagssss~

kebanyakan perempuan mmg ade handbag...
kalau pegi mane-mane, mesti nak bawak handbag...
kalau sebut handbag, mmg sinonim dgn perempuan...
tak kire la besar ke kecik, mesti nak bawak handbag...
kan kan kan? betul tak?
isi dalam handbag plak..cmne? haaa...
kalau dlm handbag saya...antara barang-barang yg perlu ade..
emm..jap ye...cekidaut!!! hihi
dalam handbag mesti ade:
  • purse comel berisi duit(kalau takde duit, cmne nak jalan kan? huhu..mesti adela at least rm2-3..lg byk lg selamat..hihi..em, nk gune untuk..kot-kot lapar ke,nak beli air ke..
  • handphone(mesti sentiasa ade...smbil2 nyanyi lagu digi bersamamu...hehe..tp saya bukan pengguna digi..ttp, pengguna celcom..CELCOM, kuasa di tangan anda!! hee~),
  • camera(untuk capture saa-saat indah@pahit jika ada..huhu),
  • kunci kereta(kalau ade kereta),
  • kunci bilik/rumah(mesti bwk dlm handbag..nnt tak boleh masuk plak),
  • sanitizer(untuk cuci tgn..yerla...H1N1 prevention!! :D ),
  • tisu(kdg-kdg ade, pengganti sanitizer untuk lap-lap @ bersihkan tgn),
  • lipstick/lipbalm(untuk bibir kekal lembap&menawan dan shine-shine gitu),
  • compact powder(saya jrg gune actly, tp kot2 emergency case terserempak pakwe hensem tgh shooting ke....haha),
  • perfume(supaya anda tetap wangi bersama The Body Shop...hehe..itu pilihan saya =) )
  • kain telekung( kalau guna handbag besar sket..sbb sesetengah surau, kain telekung mereka...sedih bangattt =( )
  • dan barang-barang org laen yg suke menumpang =p huehuehuehue ^__^
itu saje kot yg terlintas buat masa ni...
so, nak cerita sket ttg alkisah kewujudan handbag dlm hidupku...
sewaktu masih berada di tingkatan 4,
mama&kakyung ku yg membeli handbag pertamaku...atas dorongan mama..


tadaaaaa!!!

inilah handbag pertamaku

dan koleksi handbag yg terdapat di rumah....
dan lagi....
dan ada lagi....di hostel yg terletak di UIA kuantan =)

dan saya nak beli lagi!! koleksi-koleksi terbaru yg terdapat di pasaran ^__^


Wednesday, June 2, 2010

HAPPY BIRTHDAY!!


YOU ARE NOW 1YEAR OLD baby....
i love u soooo muchhh!


Tuesday, June 1, 2010

sweet memory

1jun2009? kenangan yg selalu terngiang-ngiang di dlm ingatan...pada tarikh ini lah, kakak aku, hardiana haris...beria-ia mengajak aku menonton wayang kerana sudah lama sgt....tak tgk wayang...kempunan sgt dah la tuh...masa nih, dia tgh sarat mengandung 9bulan ^__^. Mak dan makcik aku tak berapa nak menggalakkan..risau kot2 tbe2 beranak dlm kereta@dlm panggung wayang...kui3.....tapi kami berkeras nak tgk wayang jugak..aku pun same teruk betul perangai..

then, al-kisahnya...ktorang pun pergilaa tgk wayang kat KLCC...huh..tak boleh blah..MBO ade dpan rumah, lari pegi KLCC jugak..haha..movie yg bertajuk "Angel and Demons"..citer nih dahla cm mengarut2 n mcm main treasure hunt pun ade bg aku..mule2 dhla tak bleh nak bape paham ngat..lepas tuh time makan kat burger king kOt(?) ..org sekeliling sume pndang kakyung..yerla..perut dah 9bulan..dah 'jatuh' pun(menunjukkan tanda-tanda nak blupp3 ke dunia..) huhu...dgn perasaan tak senang hatinya, kita berdua pun blah balik ke rumah...

sampai-sampai rumah dah 630..solat2 mandi2...after isya', kakyung tdo awal sbb penat jalan siang td..then, abt 10-1030pm, u woke up...time ja masuk bilik nak teman kakyung, kakyung tgh menangis...ja tanyerla kenape..kakyung pun citer yg kwn kakyung, due date dia same dgn kakyung tp skrg tgh sakit bersalin...kakyung sedih sbb anak kakyung tak kuar-kuar lg..dah tak larat rasenyer..penatnyer mengandung rupenyer..cmtuhla..hihi..afta borak2 n gelak2 jap..ja pun nk tutup lampu..tgh nak tdo..baru jer nak tekan msg 'gud nite..' kt ehem2...kakyung tepuk2 ja.."ja..ja!!! ade air keluar..air ketuban kakyung dah pecah....aaaaaa..panggil mama...kakyung takutt =.=" (sounds like that la petikan suara tuh..ekekeke) , time nih lawak btOl sbb mama n me kalut cr pakaian, brg2 penting, etc etc..hee..

around 1230-1am kot we arrived at prince court medical centre...bahagian kecemasan....then....a very very very long stOry.........after 18hours of contraction, u end up with operation..huhu...stuck kat 8cm, kepala hafiy besaq kot..hihi..ape-ape pun, Alhamdulillah...hafiy dah pun nak masuk 1tahun..semoga hafiy jadi ank yang baik dan beriman...ameeennn =)
tadaaa!! muhammad hafiy bin azmi