Name:
Email Address:
No. Telefon :
Anda Berminat Untuk? : Turun Berat Badan
Tambah Berat Badan
Improve Kesihatan
Improve Kulit Muka
Kecergasan & Tenaga
Healthy Breakfast
Extra Income
Lokasi Anda?
Pernah menjadi Herbalife Distributor / Ahli?:

This form powered by Freedback

Thursday, May 27, 2010

life as a salesgirl

waduh...lama tak update blog...hee :D entry ni tajuk je english, tp cerita dlm bhs melayu jer...maklumlah, cerita dlm bm nih lebih cepat smpai kata hatinya...wink.wink.


berbalik kpd tajuk, yup! i'm a salesgirl. aku pun tak percaya pada mulanya.hehe. kerja kat sebuah kedai kasut sukan..taukenya cina, pekerja kat cawangan aku pun cina...so..dalam kedai tuh, ade supervisor kedai (KUAN) dan sorng lagi salesgirl jugak (MEI LI)..then, tmbh lg sorang..aku...(fiza).

kerja sbg salesgirl nih, pengalaman kedua aku bekerja...tapi bukan salesgirl la yg sblum nih.huh. hari pertama kerja, boring sgt sbb customer tak ramai..sbb hari tuh hari rabu. so...bile hari sabtu& ahad, pergh...penatnyer tak tawu la nk ckp cmne....penat spt lenguh2 kaki, lenguh bahu...yerla..layan customer kan....ngee~~..perkataan yg biasa disebut.... :
"ye bang", "cari kasut ape bang/kak/pakcik?" "nak saiz berapa?"
hehe..pengalaman yg paling tak best bile customer dah mintak 2-3 saiz kasut tuh,lepas tuh..kirenyer kita nih dah keluarkan 2-3kotak la dr dlm stor kan..lepas tuh, ttbe...customer tuh tak jadi nk beli...walllaweehh...dlm hati aku...mmg bengang habis. kalo beli, xpe gk even it only cost u rm10.00. huhu. pengalaman lain2..dpt kenal dgn customer yg mcm2 ragam lagi...and bleh kongsi cerita-cerita dgn salesgirl yg lain-lain drpd kedai lain-lain...

Pengalaman ala-ala mengorat pun ade gk..ade la sorang mamat nih nak beli kasut futsal,jenuh la melayan dia sbb xbyk saiz dia yg ade stok. so, finally..dpt saiz and dia beli. bile time kat cashier..dia mintak free gift..so, supervisor aku kate xde free gift..then, dia ckp.."freegift phone number pun xdeke?" smbil jeling kat aku...aku sengih jer..supervisor aku dh sengih2...then, ckp: "u maw hp no dia ke?"...lelaki tuh sengih2...(hensem gk dia actly....) wahahaha...lepas tuh, lelaki tuh hulur bag kasut dia kt aku dan ckp.."bleh hntrkan smpai depan x?" amboi!!...dlm hati aku....tebal btol muka mamat nih nak aku hntrkan dia dgn kasut dia yg bernilai rm79.90 tuh smpai luar depan kedai?? hahahaa....aku pun dgn selamba reply..."aik...bole jln sndri la bang....hee"
hehe..lawak.lawak..cute jer muke bro tuh...tp malangnya..name dia steven...so, say good bye and thank u jerlah :D :D

pengalaman pahit lak..slalu je kne marah sbb tak jumpe kotak kasut yang customer nak kat dlm stor...adehh..aku nih kan baru jer kerja..manela nak ingat beratus2 jenis kotak kasut tuh tempat letak kt mana kt dlm stor..hari kedua/ketiga dh kene mrh..huk..biasanya gaduh dgn si MEI LI tuh la...huhu..

ok.ok...tak larat nak type...lepas nih, aku mmg expert la dlm jenis-jenis kasut sukan,or alatan sukan etc etc etc....hahaha :D
kenapa aku tetibe rajin nak tulis entry pasal diri aku nih? hee...bcuz..em, thnx to him cuz make me feel happy today!! really appreciate u :)



Wednesday, May 19, 2010

update!

~~cuti semester~~
  • CUTI sem yang paling lame sekali saya rase-rase la...
  • seronok sgt sbb pada awal cuti, papa bawak pegi buat umrah
  • tak serOnok sgt sbb demam/batuk/selsema utk waktu yg lama
  • hepy sgt sbb tak jauh-jauh tapi dekat... :)
  • bez sgt dpt main game kat facebook ^__^
  • tak suke jugak bile asyik buang masa
  • seronok sgt sbb dpt peluang bekerja...
  • tak seronok sgt sbb kat tempat kerja asik dgr perkataan yg tak elok
  • berharap dpt tukar tempat kerja
  • kerja lebih penat drpd belajar
  • tapi, belajar lagi seronok drpd bekerja :D

Sunday, May 16, 2010

oh blog...

rase mcm ade blog pun, nak citer itu ini takde keselamatan yang terjamin...
rase mcm kene intip pun ade....rase mcm kehidupan seharian sedang diperhatikan...bukanla jenis yang suke citer psl kisah hidup harian setiap masa...tp, ntahla...biler citer itu ini tuh, nnt kelamahan kebaikan kuburukan, kelebihan semua nampak plak kan? lpas tuh, bile masuk kerja....org ofis taw ade blog...malu plak bile dia taw kite mcm ni mcm itu...tak suprise la kan..haha....bak kate mr.zaki, blog ni pun boleh dijadikan resume kite satu hari nnt :) kalau ckp x suke kat ko boleh tak?
huhu...ok ok. nnt suke ko balik...oh blog, jgn merajuk ye ^__^


Friday, May 14, 2010

dont give'up! :)


The struggles Im facing,
The chances Im taking
Sometimes they knock me down but
No Im not breaking
The pain Im knowing
But these are the moments that
Im going to remember most yeah
Just got to keep going
And I,
I got to be strong
Just keep pushing on,

Theres always going to be another mountain
Im always going to want to make it move
Always going to be an uphill battle,
Sometimes you going to have to lose,
Aint about how fast I get there,
Aint about whats waiting on the other side
Its the climb

Theres always going to be another mountain
Im always going to want to make it move
Always going to be an uphill battle,
Sometimes you going to have to lose,
Aint about how fast I get there,
Aint about whats waiting on the other side
Its the climb

Sunday, May 9, 2010

kasih&sayang + hati&budi


Secebis kasih membuatkan kita sayang,
seucap janji membuatkan kita percaya.
Secebis luka membuatkan kita kecewa
tetapi
secebis senyuman menjadikan kita lebih ceria
dan
keceriaan itulah yang membuatkan kita lebih bahagia.
Namun hidup tak selalunya indah,
tapi
selagi kita ikhlas kebahagiaan itu pasti menjadi milik kita,
kata orang hargailah apa yang ada didepan mata
kerana itu mungkin kebahagiaan kita.
Cantik dimata tak semestinya cantik di hati.
Cantik budi itulah dicari.

Friday, May 7, 2010

my johnny



*teringat time sibuk jaga kakak dlm pantang, tibe-tibe mak bidan offer nak bg ank kucing yg lebih kurang sebulan umurnya kt family kitorg..memandangkan, kt rumah tuh ade sekor kucing betina(LULU), leh la wat geng kan..hihi....hmm,pertama kali pandang johnny..ee...comotnyer kucing nih..dhla hingusan, ..pstuh kotor2 sket...huhu*

tapi skrg...kucing yang diberi nama johnny tuh...perghh..anggun menawan kacak bergaya menjadi rebutan lensa disini sana walaupun dlm rumah sahaja.... ^__^ hakhak..comel.comel!!


Wednesday, May 5, 2010

*tak sihat*

hmm...tak brape sehat..tibe2 jer sakit blkg..actly bukan tibe2, seminggu dua minggu lepas lg kerap2 jugak sakit blkg...bile citer kt papa, papa ckp appendik..fuh.cuak i..huhu..trus mama nk bwk pegi klinik, doc ckp kemungkinan besar mungkin disebabkan angin lari2 kt bdn, kemungkinan kecil pula sakit buah pinggang la kan..sbb pembuangan kecil/besar sume ok..sakit perut pun takde, gastrik pun takde juge..doakan i cepat2 sembuh ye, thnx u ol...awww...gedik~!!


Monday, May 3, 2010

my weekend

back to Kuantan + Terengganu...bez3!!
to attend my schoolmate(uia student too) wedding reception and also pay a visit for my G-22! lame dop jumpe seyh...winduu bangat..byk cerita2 terbaru dan gosip2 menarik dan kisah-kisah benar yg dibangkitkan..hehe...peace! tak dapat nak cerita byk...cekidauttt the pics!!


time nih kat rumah nadrah..suami dia hensem! hihi..dak UIA gombak amek physocology. duk dekat2 sket..nak amek berkat...hehe :D

terjumpa dgn ruby time nak balik...ruby slh sorg schoolmate ktorg gk..sedang mengandung 6bulan...comel3!!
melawat lina yg accident kt gambang(huhu)..lina nmpk mcm sehat tuh..sbnrnyer kesakitan dalaman tersimpan bertimbun-timbun..tabah ye lina! mkn gamat byk2 utk hilangkan sume parut..hehe..bak kate lina.."aku nak ltak gamat sekor kt 'sini'..xmboh bagi parut..." hahaha
baru lpas tour rumah baru lina...datuk ABK yg bwk kami ronda-ronda rumah tuh..hee~
perjalanan yang amat memenatkan..ape-apepun, thnxx so much kat imad, teng and yan!! smg Allah murahkan rezeki kamu bertiga =) dan srOnok dpt jumpe member2 lame...muahhh G-22!!


Saturday, May 1, 2010

love them~!!

~truly great friends are hard to find,difficult to leave,and impossible to forget~

kenapa sy sayang kawan sy? sbb, diorang hamba Allah, best and sempoi! mereka adalah kawan yang tak pernah mahu memburukkan orang lain. termasuk sahabat-sahabat baik sy. diaorang sentiasa cuba pandang ke depan dan menasihatkan agar kita semua saling mendoakan antara satu sama lain bukannya bermusuh-musuhan. contohnya; mungkin kamu tidak ditakdirkan bersama sesesorang itu. jgnlah kamu menyukai apabila sahabat-sabahat baik kamu, teman-teman rapat kamu, atau kwn-kwn kamu memfitnah dan menghampurkan kata-kata keji kpd org lain...sahabat baik sy tidak mcm tuh..mcm mane pula sahabat baik kamu? malah, mereka membantu utk sy terus maju. Alhamdulillah, Allah swt kurniakan kami persahabatan yang begini...smg hubungan kami terpelihara drpd perkara-perkara yg tidak baik...amin.... sy sayaannnggg mereka semua..sy sayang dia juga!! peace~! ♡^_^♡