Name:
Email Address:
No. Telefon :
Anda Berminat Untuk? : Turun Berat Badan
Tambah Berat Badan
Improve Kesihatan
Improve Kulit Muka
Kecergasan & Tenaga
Healthy Breakfast
Extra Income
Lokasi Anda?
Pernah menjadi Herbalife Distributor / Ahli?:

This form powered by Freedback

Thursday, April 29, 2010

take care my baby~


haii gorgeous!! ini ank buah i...umur dia 10months and 27days....kne admitted kat KPJ kajang specialist hospital 4-5 malam yang lalu..soo pity to him....wuwuwu
hmm, makin bertambah-tambah kesian dan sayang bile tgk dia kne sedut kahak kat physio dept. hmm...cik nja makin syg kat hafiy bile tgk hafiy kne sedut & nangis2 teruk tadi...kesian sgt cik nja tgk...cik nja love u soooo damn muchh!!
Alhamdulillah, semalam dah kuar ward pun...lega sgt..cume kahak byk lagi kan? demam panas dah takde...smg hafiy menjadi budak yg kuat dan dgr ckp mummy&daddy..
dah besar nnt, hafiy jgn lupekan jase opah jage hafiy taw...cian opah, sakit badan, sakit tulang blkg cmne pun, dia sabar+tabah jer teman hafiy kt hospital...hafiy bertuah sgt sbb opah masih larat jage hafiy...time cik nja dah ade anak nnt, ntah cmne plak nseb cik nja kan...tak sabar nak tgu hafiy 1year old...tak sbr nak tgu hafiy boleh jalan...nnt cik nja bwk jalan2 tgk bird+cat k....
emm...nnt hafiy balik terengganu da, i will miss u dear muhammad hafiy.....
take care my baby~~

Tuesday, April 27, 2010

raudhah

RAUDHAH atau dikenali sbg makam Nabi Muhammad S.A.W...rindu taman syurga nih sgt2....rindu amat. tempat nih adalah tempat yang mustajab berdoa, terletak di Masjid Nabawi, Madinah.
cerita:
...time tuh kat Madinah lagi, tempat raudhah perempuan berbeza dgn tempat lelaki. so, masa first skali nak pegi, mama yg bwk...ade waktu tertentu jer pintu bukak(utk perempuan). time ktorg nak pegi tuh, around pukul 730am. masa tuh pintu nak menuju ke raudhah tak bukak lagi..ramai sgt umat Islam(perempuan) dah berkumpul nak pergi solat dan berdoa di raudhah...pesan mama "pintu mane2 jer dia bukak nnt, kte cepat2 lari...lari smpai jumpe karpet hijau putih...kat situlah raudhah..lpas tuh trus bace doa...doa jer ape2 yg kamu nk doa...solat hajat, sloat dhuha..solat mane yg sempat..pegang tgn..jgn lepas...org arab nih kasar2..." pesan mama.
time tuh, kami berempat. me, kakyung, kakak ipar dgn mama. mama lari blkg sikit sbb x larat..kenapa aku rindu sgt kat raudhah nih? sbb time berdoa kt raudhah pertama kali nih, rase mcm hati sgt-sgt ikhlas, berdoa dgn penuh kesungguhan, kekhusyukkan dan tangisan..tak hirau dah org pijak kaki ke, telekung kne tarik ke, org tolak smpai jatuh ker..org pijak ke...aku terus berdoa..dan berdoa...rindu sgt saat-saat tuh..saat-saat menuju ke raudhah dan berdoa di situ.

kenapa rindu pada kali pertama jer?
sbb...cinta pandang pertama kot..hehe..sbb ade la..org-org tertentu jer tawu citer nih...hehe..citer lawak dan sedih :D
tapi, ape-ape pun, berdoa di raudhah buat kali keduanya..yg bestnya, dpt berdoa lame-lame sket....=)

Semoga kalian semua diberi peluang juga menjadi tetamu Allah SWT suatu hari nnt...insya'Allah.

(thousands thanks again to my PAPA sbb membawa kami sekeluarga menjejaki tanah haram, Makkah Al-Mukaramah dan MAdinah Al-Munawarrah...i love u pa!! )

p/s: sorry...takde gambar, tapi boleh google kat internet..hee

Saturday, April 24, 2010

The Blind Side

pernah dgr tak cerita nih? cerita nih...rase-rasenyer tak ditayangkan di Malaysia...dah keluar lame dah..tahun lepas...trailer dia mmg bez!! huhu...nak sgt2 tgk citer ni taw..tp malangnya..,,huhuh....emmm, tak dpt nk upload trailer cter tuh kt sini..sbb time nk download tuh, xde flash video ape nth downloader tuh ckp...so, korang click kt tittle nih:
sape-sape yg ade cter nih..pls la...hubungi sy..pls pls pls...huhu
^__^

Friday, April 23, 2010

ape ea?

rase-rase mcm nak update blog...
tapi tak taw nak update ape...
so...nak cerita je ape yg nk diceritakan..
sbb duk rumah jer skrg nih..
berhasrat nak pegi cr kerje di luar sana..
konon-konon dptla isi masa lapang..sbb tak suke la duk rumah aje...
pastuh leh la tmbahkan duit kan...haha..
tapi..yang membataskannya pula..kesihatan plak..
tak sehat-sehat lagi nih...panahan sakit yg menimpa pulang dr tanah haram..
takpe takpe..semua ni ujian dr Allah...redha jer...
demam mcm on off on off...batuk pula makin trok...
mlm2 xdpt tido den dibuatnya...
selsema pula warna dah bertukar dr hijau kpd kuning.putih...(eww)..
hehe..
so...dah siap cerita dah..tp nak bg tajuk entry ape ea?

Monday, April 19, 2010

Umrah Ziarah

Alhamdulillah..lebih kurang pukul 9pagi waktu Malaysia(17April2010)...kami sekeluarga dah selamat mendarat di KLIA..kalau nak cerita ttg perjalanan umrah ni, mmg 2-3jam pun tak kan habis nih. yang penting, korang semua yg bace entry ini, dokan saya dan famili semua cepat-cepat sembuh daripada demam, batuk dan selsema. kenapa tibe-tibe sakit nih? huhu. sbb time kat makkah, cuaca kt situ panas sgt ditambah pulak dgn debu-debu habuk drpd pembanggunan di sekitar Masjid Al-Haram. mmg x tertahan la. byk sgt banggunan yg dirobohkan dan sedang dibinakan juga...especially hotel2..hotel yg 5star gitu...hahah...demi kemudahan pada musim haji nnt kot..tapi, alhamdulillah lah, dapat jugak buat 7kali umrah...mama ckp 7umrah pahalanya sama dgn 1kali haji. huhu...semoga kami mendapat umrah yg maqbullah..
To encik Haris bin Manhakim aka PAPA, terima kasih byk2 tak terhingga sebab bwk kami sekeluarga menunaikan umrah. semoga papa dimurahkan rezeki lagi...dan insya'Allah..kita same-same doa agar Allah menjemput kita semua menjadi tetamunya lagi...aminnn..

Info ttg umrah:
  • Niat di Miqat
  • Tawaf (7kali keliling Ka'abah)
  • sa'ie (antara Bukit Safa dan Bukit Marwah 7kali berturut)
  • Bertahalul/bergunting
  • Tertib
Sepanjang 10hari di madinah dan makkah, mcm2 cerita yg berlaku...gembira, sedih, lawak..sakit..happy..hehe...nk taw cerita? nnt2 la sy ceritaaa...bykkkkkk sgt...byk sgt2 kenangan. semoga Allah murahkan rezeki dan menjemput kami dtg ke sana lagi...ameeennn=)