Name:
Email Address:
No. Telefon :
Anda Berminat Untuk? : Turun Berat Badan
Tambah Berat Badan
Improve Kesihatan
Improve Kulit Muka
Kecergasan & Tenaga
Healthy Breakfast
Extra Income
Lokasi Anda?
Pernah menjadi Herbalife Distributor / Ahli?:

This form powered by Freedback

Tuesday, February 23, 2010

piece of me

baru lepas tgk citer G.I Joe. G.I Joe best!! suke giler....hoho. tak seram sgt, tak ganaz keterlaluan dan tak terlalu sensored. teknologi diorg bez!nak tgk berkali-kali pun takpe...kalau dpt tgk dalam cinema nih mesti puas hati giler. heee.

ah-ha!, terlupe plak..nak mintak maaf sgt kat semua reader(kalau ada) sebab private kan blog nih untuk sementara. refer to the tittle---> pocketful of sunshine. mestila nak keluarkan entry yang ceria ceria aje. so, bile mood tak baik or marah-marah, terpaxe privatekan blog untuk bagi laluan tuan punya blog bertenang. well, that's one of the way~

hati nih still lagi tak tenang tenang. tido pun taknak. insomnia melanda-landa. mimpi buruk cuba memerangi. hati yang tak keruan dibiarkan meratapi...ok, stop hyperbolainngg.. cikgu BM kat skolah tak ajar pun mcm nih. hihi

hujung mgu yang ku sangka sangka bakal menjadi hujung minggu yg membosankan bertukar menjadi kpd hjung mggu yg penat tapi bez! haha, siapa sangka =)
thanx to Aliaa Yazid krn menjemput saya ke Hutan Lipur Berkelah! and suke sgt sbb dpt naik tingkat 7 hutan lipur berkelah...smpai awal tuh.. well(again), DON'T UNDER ESTIMATE WOMAN'S ABILITY OK!! nmpk je luar aku mcm lembik ke ayu ke ape ke...x semestinya tak kuat!! haha

tapi, serius!! nak smpai atas skali tuh..mmg giler penat lelah. track tuh double/triple susah drpd trek Perhentian Island Challenge yg aku prnah pegi thun lepas.huhu. nseb bek la, hari tuh riadah riadah ajehahaha.. wlaupun kulit kaki tercabut dlm..berlubang weh!! dahla time lompat2 terkena batu tajam, aku diam je bile rase sakit..bile si Amin nih stop, baru aku ckp kaki aku berdarah. aku percaya aku kuat, so aku diam jer dan teruskan perjalanan. heh
. and Alhamdulillah, smpai jugak aku kt Hutan Lipur Berkelah.


Wednesday, February 17, 2010

story telling

cuti CNY dah pun habis. Alhamdulillah sgt berpuas hati dpt spend time dgn family. for me, spend time with family@home instead of hanging out tak tentu pasal is the moment that I treasure the most!! escpecially with mama, kakyung, angah, abg azmi, kak fizah and HAFIY, kak nana, lulu and johnyt at home!~!!! sgt bez dan selesa dgr bunyi bising kt rumah, sepah-sepah dgn bantal and stuff wlpun sepah sepah tuh kdg2 menyerabutkan.haha.

kepada anak-anak sekalian, sahabat-sahabat, jgn lupe balik rumah. kita byk menghabiskan masa di kampus, tak slh pun nak luangkan sedikit duit dan masa untuk pulang ke rumah. umur ibu bapa tak tahu jauh mana lagi. mereka sgt happy bila kita pulang ke rumah! tell u the truth, walaupun kdg2 mmg ade kecik hati or gaduh2 dgn mama/papa/adik beradik kat rumah...tapi semua tuh kejap aje. buang yg keruh ambil yg jernih. sentiasa la ingat perkara yg manis-manis dan menyejukkan hati. insya'Allah tak rugi!!

cuti baru nih, agaknye...FIRST TIME dpt celebrate bday mama dgn adik beradik semua. mlm tuh, ktorg tak beli kek special. nseb bek, kak fizah ade beli kek coklat biase. so, amek kek tu, aku pun wat decoration tulis "MAMA 53" gune susu pekat manis. haha. lawak giler. air muka mama sgt happy dan terharu time ktorg approach dia time tgh tgk cter korea coffee prince at 12.01am[13 FEB 2010]. kakyung hadiahkan mama jam Bonia, angah bg purse Bonia, ja bg alas meja mkn mahal dan berkualiti ok! haha. lastly, iji bagi air limau buatan sendiri. mama sgt sukee dan syg smpai dia ckp kalo boleh taknak kencing sbb takut air limau yg adikku iji buat keluar. sygggnyeeee mak kat anak-anak dia! love u ma! muaahhhh

sabtu/13feb tuh ingt nk bertolak kat rompin, tapi kat karak jammedgler....so, kakyung suggest patah balik KL. hmm..itu ajer lah...its highly confidential to tell the readers about what had happen after that.

14feb adalah birthday abg azmi(abg ipar), kakyung ajak pegi Sunway Lagoon. thnx to kakyung and abg azmi coz tak kesah to tag me along. suke sgt semuanya ditanggung free dan halal. hehe.

in brief, skrg baru dpt siapkan semua semua assignment., harap jgn tertipu semua!! belum siap semua!! haha..tp kiranya dah siap 90% la..ade ayat nak edit edit sket and ubah jawapan maybe kat dlm conclusion(report) tuh. smlm aku tdo pkul 4pagi siapkan report. rupa-rupanya ade lg part yg aku kne buat..terpaksa la smbung mlm nih...haihs...byk rupenyer keje aku. sejak mid term hari tuh, aku dilanda insomnia(betul x eja?)...ssh btol nk tdo mlm awal2. asyik tdo lmbt ajer...kalo dpt tdo pkul 12-1 tuh kira bertuah bdn la............
ok, dah ngantuk..masa untuk rehatkan badan selepas duduk di dlm kereta dan menekan pedal minyak dan mengawal brek selama 3-4jam kemudian mengadap laptop yg smart nih plak demi menyiapkan tugasan tugasan yg menimbun....

al-jumpa-la-lagi-untuk-next entry!!! assalamualaikum semua!!



Thursday, February 11, 2010

Berbeza Bijaksana

Satu hari seorang professor menyeberang sungai dengan sebuah sampan yang dikayuh oleh seorang pengayuh sampan. Di tengah-tengah sungai, professor bertanya: "Kau pandai menulis dan membaca?"

"Tidak. Saya buta huruf," jawab pengayuh sampan. "Kalau begitu, kamu sudah hilang separuh daripada kehidupan kamu. Orang yang tidak pandai membaca dan manulis seolah-olah hilang separuh keupayaan untuk hidup."

Tidak lama selepas itu, professor bertanya lagi: "kamu ada membuat simpanan wang di bank?".
"Tidak. Pendapatan saya hanya cukup-cukup makan."

"Kalau begitu, kamu telah hilang lagi separuh kehidupan kamu. Mana mungkin orang yang tiada wang boleh hidup dengan selesa nanti. "

Sampan terus bergerak. Tiba-tiba sampan itu bocor. Air masuk dengan banyaknya dan sampan hampir tenggelam. Si pengayuh sampan bertanya kepada professor: "Tuan, apakah tuan pandai berenang?"

"Err, err...saya tidak tahu," jawab professor panik.
"Kalau begitu, tuan akan kehilangan seluruh hidup tuan!."

Pengajaran: Tuhan tidak mencipta manusia bodoh. Sebaliknya, Tuhan mencipta manusia dengan kebijaksanaan yang berbeza. Setiap kita mesti mengenal di mana kebijaksanaan itu dan meningkatkannya ke tahap maksimum. Jangan rasa hina diri sebaliknya binalah keyakinan diri. Allah ciptakan setiap manusia untuk berjaya.



*dipetik dari majalah Solusi Isu #16

Monday, February 8, 2010

kasih sayang


Siapa kata kasih sayang boleh dibeli dengan duit?
Sila angkat tangan!

Bagi saya, kasih sayang yang dibeli dengan duit hanya dapat bertahan untuk sementara.

Kasih sayang yang dibina dan dipupuk dengan hati yang ikhlas boleh bertahan untuk selamanya.

Renungan bersama. sekian.


Sunday, February 7, 2010

sedih

=(

beinggg soooo sensitive!!

Saturday, February 6, 2010

Bukit Pelindung


Veneu: Teluk Chempedak, Kuantan
Time: 535pm-730pm
Team: Fiza, Dilla, Aliaa, Nani, Ili & Adha


Tuesday, February 2, 2010

hobby also connecting people

SWIMMING.....is my passionate.leh caye ke? hm...boleh ok. tapi, untuk 1-2minggu nih, mak aku tak bagi aku swimming. dia ckp muka aku dh burnt, tgn aku dh hitam..muka naik jerawat n etc etc. lagi2, tym cuti..hari2 aku pegi UKM untuk swimming n need to pay rm5/entry. mama pun bisingla sebab membazir, n why not me register for a member trus ataupun gune id no. kwn2 kt UKM. huhu. aku swimming hari2 kat UKM tuh pun sbb nk lepas gian xdpt swimming slalu tym kt kuantan...d pool had been conquered by guyz. deyymm=p Btw, UKM pool was awesome...they got special pool for girls only..plus it is clean compared to others pool laaa..
heeheheh. i loikeee~

pada satu hari, aku baru je masuk dlm pool n swim swim swim..then tarik nafas..pause near to a bunch of ukm's girls. tibe2, si A tegur..."ajarla sy berenang jugak....tak reti..dtg sini maen air ajer.." aku pun, dengan bermurah hati bg la tips2 kat dia n kwn2 dia..smbil melemparkan senyuman perkenalan. yerla, swimming kt kelab rekreasi diorg, kne la shows some respect n friendly attitude kan..aku pun suke jer berkawan2. then, suddenly, si B(kwn si A) tgur aku....
"awk hafiza haris ke?" aku pun mengganguk...borak2 sikit..baru aku ingat.,.name dia munirah, dan pernah satu sekolah dgn mase form1-form3 kat Dungun. pergh....WHAT A SMALL WORLD!
lame gile x jumpe, tibe2 jumpe kat kolam renang. hehe. segan lak. borak2 sikit, smbung swimmimg. mlm tuh add facebook cik munirah. well, eventhough facebook connecting people, hobby also can do the same thing! ahakz~