Name:
Email Address:
No. Telefon :
Anda Berminat Untuk? : Turun Berat Badan
Tambah Berat Badan
Improve Kesihatan
Improve Kulit Muka
Kecergasan & Tenaga
Healthy Breakfast
Extra Income
Lokasi Anda?
Pernah menjadi Herbalife Distributor / Ahli?:

This form powered by Freedback

Tuesday, October 13, 2009

P.I.C '09


Entry nih aku nak cerita kisah aku kat pulau perhentian, hehe.
tapi, aku bukan pegi bercuti-cuti. aku pegi lumba lari. percaya tak? haha.
aku pun tak sure mcm ne aku bleh sesat join dak2 ARC pegi Perhentian Island Challenge(PIC) nih.
maybe sbb main objective aku nak pegi Snorkeling kot.wee=) time kasih Bubble bg kte ikot^_^
-hari bertolak-
so, dlm bus on the way nk ke jeti tuh...rase mcm x best pun ade, lagi2 kwn2 msg sedey sbb aku xde time biotech raya gath mlm tuh..
perjlnn 5jam ke besut.penat, nak muntah rs dlm bus.
dahla tak suke naik bus.huhu. nseb bek rmai gk kwn2 yg aku knal nk pegi PIC tuh..
jeng3...bile tibe je mase naek bot nk ke pulau perhentian besar tuh...perghhh!
angin kuat menentang kteorg tuh bez gler..rse mcm semua mslh hilang la kt dlm laut..dibawa angin sumer..
syokkkkk sgttttttttt!!!!! haha.ptg tuh, ape lg...terjun mandi laut..yes! itu yg aku nnt2kan~~
mlm tuh nak reg, name aku xde. cis..pending kt list name org yg brbyr tp, x kepilkan resit.huhu. tp aku dah email 2kali?!.rupe2nyer ooficials tuh terlupe nak update name aku. tp, xperla, lpas dinner tuh, smeua settle.
mlm lpas briefing, tdo awal...cuak plak nak race keesokan ari tuh.huhu.
-hari race-
pagi2 bgn siap2...ready naek bot nak pegi opening ceremony ngan lumba lari la nih..
kat pulau perhentian kecil.
novice kne lari 6km. tp bukan straight track yer, nek bukit turun bukit. giler penat.tym tuh nk give up pun ade.
tapi aku teringat mdm yati tunjuk video kt ktorg psl 'law of attraction'
so, aku percaya kt diri aku yg aku leh habeskan course nih...so, akhirnya aku berjaya jugak!
alhamdulillah...heppyyyy giler wlpun penat satu bdn tak terkata, sakit urat, sakit kaki, sakit bdn...etc etc..
ptg tuh, lepas race+lunch...semua dak2 uia dah pun smpai, ktorg pegi snorkeling plak. 4bot kot sewa.
wahhh!!! bez gler..mule2 stop kt tempat penyu. aku terjun2 jer, penyu tuh lari...sedey=(.
tempat kedua, kt tempat ikan2....terjun2 jer...tgk dpan mate..semua ikan. member, aliaa duk cmpak2 roti dpan mata aku. ikan nih tak nampak kot aku yg besar gedabak nih..leh plak langgar google aku..auch..kesian.hehe.
tempat stop ketiga, tak tawla...tgk coral kot..tp abg bot tuh bwk aku, g-ah, ngan ili pegi tgk shark..
swim..swim..swim..and swim...smpai aku rase air masin tuh semakin pekat dan pekat.semakin dalam dan semakin menyeramkan..huhu. kne gigit plak tuh ngan ikan2 kecik, ikan pe ntah..ikan bilis? kot?. siap nmpk ade org tgh dive lg kat dsar laut..malangnya, shark tak dijumpai. abg tuh ckp shark tido kot...ha..yela bang..penat jer swim jauh2.
hmm, satu hari nnt..aku plak berada kt tempat dorg..tnggulah..hee=>
pstuh, last visit...tmpat air terjun, air mengalir, air yg paling sejuk kt pulau tuh..so,
ktorg semua pun mandi2 manda kt situ dgn ghairahnyer...snap! snap! snap! ^__^
balik2 tuh, hujan makin lebat....mandi-solat. mlm tuh, closing cermony. mknn sedapp...ikan bkr, daging bakar, sup, nasi, meehon, mee...etc etc. fireworks giler arr...cantik tak terkata....mcm mlm merdeka plak.. 30min fireworks nonstop beb! 0_0.
balik2 tuh...booomm..tido!
-hari last di pulau perhentian besar-
pagi2 lagi ktorg dh jln2 tgk sunrise kat tepi2 pulau..pastuh kul 8lebih, abg man ngan bubble ajak cr nemo.
wahhhhhhhh..nk ikot!! swim swim..swim..ee..takut plak, air bergelombang kuat giler...pening aku. makin dlm plak tuh.
so, aku ngan ili berdiri jer kt tgh2 laut tuh dua org men tgk tgk ikan ngan google smbil mengapung2kan diri..lalala~
kul 11am, naek bot..balik ke jeti besut. bus ktorg dtg kul 4ptg. so, 1-2jam gk la buang masa kt jeti tuh. last2 Amin Idris ajak nek bus shuttle tuh jer pegi rumah dia kt jerteh. so, lunch+tour+mandi+tido kt rumah dia...bestnyer dpt mandi air bersih..! kul 6 bertolak balik UIA, gune bus persiaran taw!! cantek mewah gtu..hakhak. smpai UIA pkul 1155 mlm.
dan..itula saat-saat yg paling tak bahagia bg aku....dan sekarang, spttnye aku siapkan EAP-part referrence aku, tp aku pegi tulis entry panjang nih! so...see ya! =p

Wednesday, October 7, 2009

i'm here


hehe...i'm here! hafiza haris was here!! TO all readers, bukan taknak update blog... tapi bz dgn kerja-kerja hujung sem. kui3. mgu lepas mmg bz giler sbb ade Career Week 2009, aku plak asst. utk biro Exhibition. Mggu ni plak, kne submit term paper EAP...smbil sibukkan diri untuk gathering raya Biotech batch 072-081-082! yeah...tak sabar...semua budak biotech..batch yg terlibat, sila hadirkan diri dan jgn lupe byr RM7 kat treasurers kite ok!! support our batch please=)

sepatutnyer, hjung mggu nih aku pergi PIC, tapi lupe lak..Mdm Yati suruh submit term paper isnin nih.. hoho. aku nih, dahla wat essay nih lembab sket.

dikesempatan ini juge, nak ucapkan trime kasih byk2 kat dua org kawan rapat...Zura & Liz...sbb blanje aku Pizza Hut + Johny's Steambot + Big Apple!! hehe...dorg dua dpt gaji jd cikgu time cuti sem 3bulan hari tuh...~ lalalalaa :D

oh ye, Ahad lepas kami pulang beraya ke Pekan..ke rumah Ibu Bapa angkat..dorg tinggal kat Kg.Semangat...lpas tuh, mkn byk..hee~

So, itu aje yg nk share dari diri ini pada saat-saat ini....err..jgn lupe undi saya - Exco(BSBT) ScienceSS..hee.