Name:
Email Address:
No. Telefon :
Anda Berminat Untuk? : Turun Berat Badan
Tambah Berat Badan
Improve Kesihatan
Improve Kulit Muka
Kecergasan & Tenaga
Healthy Breakfast
Extra Income
Lokasi Anda?
Pernah menjadi Herbalife Distributor / Ahli?:

This form powered by Freedback

Tuesday, September 29, 2009

bosan betul

boleh tak kalau taknak belajar dah biotek nih..nak belajar memasak plak, belajar menjahit, belajar hias-hias rumah, lepas tuh keje jadi full time housewife, jage rumah, hias rumah, masak masak, pastuh pelanggan masakan saya ialah anak-anak dan suami saya...pastuh jage anak..pastuh tiap tiap bulan suami bg elaun...wah! sronoknyer!! kui kui kui..
tibe -tibe trase lookin forward giler nak pegi umrah tahun depan, tak sabarnyer!
buhsan buhsan asyek bace nota.

Wednesday, September 23, 2009

yeah

berada di Ampang,..semestinya di rumah sendiri. tahun nih, hari raya cume balik satu kampung saje. kampung mak..walaupun, tiada opah-atuk, tiada embah-atuk. kami tetap pulang ke kampung. Mama nk lawat adik beradik, mak sedare, opah sdare, sedare2 la di kampung Perak. so, kami menunmpang di rumah adik mak. jumaat mlm tuh bertolak pukul 930mlm dr rumah. dlm perjalann ke Perak, byk sgt2 kereta. highway mmg x sunyi lngsungla. di tepi2 jln, mmg ade saje yg berhenti, di stesen2 minyak mmg penuh org smpaikan kereta beratur ke luar jalan highway, di R&R plak mmg x cukup meja, org berhenti rehat minum makan di atas rumput pun ade, tandas-tandas awam kehabisan air,dan ade juge bbrape kmalangan kecil. smpai2 di kampung pukul 130pagi. fuh, mmg smgt org malaysia pulang ke kampung berhari raya. yerla,nak beli kete skrg pun xperlu down payment kan=p. hakhak.
So, keesokan pagi(sabtu) kami ke pasar tani membeli belah untuk masak menu Hari Raya. dekat Pasar mmg sesak giler! haha. tapi, mak aku sronok2 plak..dia kate suke tgk brg2 kt pasar, rase mcm nk borong semua. gambar kt bwh ni menunjukkan sedikit suasana di pasar tuh.
bile nak start memasak jer...mak aku nk masak rendang daging, rendang ayam, kari ayam, lodehkering. makcik ibah nak msak lodeh basah, ayam msk merah. makcik yg sorang lg nak buat lemang biasa, lemang jagung. haha. byk2 menu...kelakar. penat giler nak sediakan bahan-bahan tuh semua. biler dah siap2 masak jer, mmg aku terlentang la tido..ka
kak aku tido sblh aku jugak. tgh2 ade baby Hafiy kt dlm buai. bile aku sedar dr tido..mak aku plak terlentang penat kt sblh. haha. nak tgk menu berbuka puasa yg terakhir kami? jeng jeng jeng.SEDAAAPPPP! yg kuning tuh buah mempelam. aku kupas 12biji. lenguh tangan...sbb tukang makannyer ramai gler...trmasuk budak2 yg kuat mkn=p
waktu pagi raya, abg dgn adik takde.huhu.mereka di Melaka. si adik menemani si abg ade program bersama anak-anak yatim di Petronas Melaka. ptg raya baru mereka sampai. raya tahun nih ceria...bersama si kecik Hafiy. hakhak. kemane-mane je rumah yg dituju mesti kami konvoi 3 kereta. best. hari raya kedua mmg mkn byk giler. smpai-smpai jer KL, sume org sakit perut..xtawla dorg nih makan pe.huhu. to be update...insya'Allah..cekidaut!


Friday, September 18, 2009

selamat hari raya 2009


SALAM LEBARAN 1430H buat semua.
tak sangka Ramadhan dah smpai ke penghujungnya.huhu.agak sedih di situ.
ape-apepun, disini...
penulis blog,Hafiza Haris ingin meminta maaf dr hujung kaki ke hujung rambut jika ade trkasar bhs, terlebih bicara, tersasul gurau senda..minta Halalkan segala mkn minum dan ilmu yg kita kongsi bersama-sama. Semoga kita berpeluang untuk bertemu Ramadhan lagi di tahun hadapan! hugs.kisses from me <3>

Sunday, September 13, 2009

rumahku syurgaku=)

kenyang.kenyang.kenyang
hehehe. Alhamdulillah...bersyukur amat sbb dah smpai rumah semalam.
sahur hari nih, untuk pertama kalinya aku mkn nasi. siap mkn kuey teow lagi.
berbuka smlm pun, aku siap tmbh nasi lagi. huaahhhhhh.byk giler aku mkn.
kene tegur sudeyyy ngan ayah aku mkn mknn berminyak x elok untuk kesihatan.
hakhak.sorry pa. i'm craving..LOL. org mude-mude mmg cmnih...haish.

Oh ye, berbalik kpd perjalanan ke Kuantan-KL smlm...cadangnya nak bertolak ke KL pkul 8am dr UIA,tapi......aku overslept!!! adoi....
maybe pnat sgt kot asyik tdo lmbt time exam smnggu tuh...lpas tuh, ptg smlm pegi bertarawih kt masjid..dgn sesak-sesak jln kt bandar tuh, tp tak kire nak merasa gak tarawih kt masjid besar Kuantan...huu.
So, bertolak la aku dr UIA pkul 840am. smpai-smpai Ampang pkul 1115am...err, agak laju juga aku bwk kereta kt karak tuh...hish! jgn buat lagi fza!! bahaye! bahaye!! wuwu +__+

naseb baek, semua OK.Alhamdulillah. Oh rumahku..syurgaku....TOODLESS~~~!!!

Thursday, September 10, 2009

my mother

tadi amek earphone ingt nak ulang dgr recording lecture Dr.Raj..tapi saje-saje pegi select lagu "Yusuf Islam-My Mother"...huuu..terus meleleh air mata....menghayati btol~


Your Mother Lyrics

click untuk dengar kat youtube

Tuesday, September 8, 2009

normal la tuh

byk masalah yg aku hadapi sepanjang minggu nih, bukan aku nak bebankan pembaca semua dgn cerita aku, bukan jugak nak suruh korang mengumpat belakang aku. tapi ini blog aku, so..aku nak luahkan kat sini. tak salahkan? kalau tak nak baca, tunggu aku post entry laen~

So, tentu ade pembaca yg ade bace status kt FB aku yg berbunyi :
" its not easy being a group leader for a problematic group" kan?
yer..aku ade lah class rep. untuk group EAP-Mdm Yati. Cls ktorg pada asalnya ptg khamis ditukarkan kpd jumaat ptg sbb clash,tapi sbb kbnykan ahli grp taknak jumaat ptg.alasan; sbb nak cuti 1hari at least dlm 1minggu.(note: ktorg biotech 081 ade cls everyday included sat&sun) kemudian lagi ditukarkan kpd rabu mlm. byk kali tukar smpai pening kpale n smpai mdm kate ktorg nih problematic grp. lepas tuh, bile bulan pose...mdm x prefer cls mlm. so, tiap2 mggu kne cnsult dgn mdm utk cr free time buat cls. dan setiap minggu itu aku terpaksa msg setiap 17 org beberapa kali untuk tentukan bile dorg free, ade yg de cls BM, ade yg de cls OC.huu.. lpas tuh, tiap2 minggu kene ngadap muke bro taufik nk booking veneu. asyik tukar2 ikut kehendak mdm la jugak kan nak LCD ke ape ke. huhu. paling pening minggu nih la sbb mdm nk buat consultation hr utk setiap org. so, nk cr slot tuh punyala pyh sbb semua bz nak study--->midterm xm...n byk lagi mslh kecik2 yg lain cthnyer kne mrh2 dgn sister tut tut ats alasan2 peribadi dia sendiri. cth:" i have basketball training la..etc etc..buat la waktu lain" "eh, apsl ptg tuh jugak..rushla!"...n etc etc lagi.

Next, Career Week 2009. yg tetibe tarikhnya bertukar kepada :
30 september-3 oktober nih.
byk keje nak kene buat...tapi semua keje stuck in the middle sbb nak kene tunggu progress bhgian PR dgn exhibitor. semua kelam kabut.hukhuk. ape korg ingt kami(biro exhibition) tak buat keje?! hari-hari aku duk fikir n doa taw..jgn la ingat nak main push je org buat keje. cube korg berada kt tmpat org yg ko duk kate kate tuh..ha, ape korg rase?! lepas tuh, ader gakla big sister nih yg aku tak berapa senang bila berada dgn dia. Dlm meeting, mcm biasa la serius bekerja smbil berdiskusi. lepas tuh, pernah jadi anak angkat sama2 dlm program baktisiswa kt Kg.Ubai, Pekan..time tuh bukan main mesra, baik lagi..konon2 kenal rapat bile bercakap dpan org2 kampung kat sana. Taapiii, bile jumpe smule kat kampus, jln tembung sblh pun x pandang weh!huu...mcm selfish pun ade!. aku ingat aku sorg je yg trase mcm tuh,..rupe2nyer kwn aku 2-3org pun melalui perkara sama gk! huh!

Lastly, mid-term exam. alaaa...normal la tuh stress exam.lagi-lagi dgn perasaan yg tak sabarnyer nak balik rumah puasa+raya...ish ish ish.. ape lg nk describe kan... setiap kali exam mmg pening kpale nyer...huhuhuhu. ok lah..tet! got things to do~

Thursday, September 3, 2009

adoila..


byk kejer! yeay yeay!
sabtu nih kene hantar tutorial genetic kt Dr.Zul, pastuh de cls 9pagi...
yeay! yeay!
ptg tuh plak ade exam bioprocess! mid-ter exam~

hakkk
hakkkk....
hakkkkkdoiiiii! :D

p/s: manela pegi earphone aku nih? huu..hurm!