Name:
Email Address:
No. Telefon :
Anda Berminat Untuk? : Turun Berat Badan
Tambah Berat Badan
Improve Kesihatan
Improve Kulit Muka
Kecergasan & Tenaga
Healthy Breakfast
Extra Income
Lokasi Anda?
Pernah menjadi Herbalife Distributor / Ahli?:

This form powered by Freedback

Wednesday, July 29, 2009

berita sedih

lebih kurang pukul 2 t.hari, aku baru terperasan
kat handset aku ade 3 missed call,

dari cik pipi. oh, mengapa ye? kat inbox pula, ade msg
dr kwn bertanyakan "fiza, pg hsptal x?"..

handset ku silent, so tak perasan plak sbb tertinggal dlm kereta.
aku pun cepat² call cik pipi smule...emm..rupe² nyer..
ade berita sedih.
kwn kitorg, Nur Maslina course CTS,
meninggal dunia kemalangan motor dgn bas.

mule², tym cik pipi ckp tuh, aku ingtkan Mas..
Masturah biotek classmate ktorg. Astaghfirullah~ Nauzubillah~..


so, trus laju jer pegi HTAA....rmai btul org kt sane..
staff KOS, lecturers, vice president SRC pun ade,
president Sciencess pun ade..dan rakan2 semua dr kos Biomed, Biotek,CTS,Medic,ALLiedHS...etc.

tapi, tak sempat plak nak tgk jenazah sbb bedah siasat lame sgt.
.kwn² aku blum solat Zuhur lagi..(tym tuh dah pukul 3lebih)
so balik hostel..wuwu...sedeh btol tak dpt tgk
jenazah buat kali terakhir..
baru jer bergurau senda dgn arwah
semalam kat kelas Ethics ptg smlm..

Roh arwah insya'Allah dikebumikan mlm ni di Raub, Pahang.

Ajal nih dtg bila-bila masa saje, kite tak taw bile.
ape-ape pun, berhati hatilah di jalan raya kepada penunggang² motor
dan pemandu² kereta wahai rakan²..

Semoga roh arwah ditempatkan bersama org-org yg beriman...
aminn...Al-fatihah.


Hurm, satu lg perkara yg amat merisaukan..H1N1.
harituh Uitm umum cuti midterm awal, lepas tuh
ILM,IKIP,UPM...UPSI..

dan mungkin ade lg(tak ingat). ohhhh....saya tak nak UIA
umum cuti juga! rela dikuarantinkan di dalam ini....
taknak cuti midterm 2minggu nnt kene potong! :(

kat Malaysia nih pun, dah sampai peringkat keenam.
Bahaye tuh! dah semakin melular..

risau! risau! sigh! sigh!
sudah 4kes kematian dicatatkan sehingga hari ini....

kawan²...jgn pergi mane² kat tempat yg rmai org!
berhati-hati ye~


Tuesday, July 21, 2009

HAPPY BELATED FATHER'S DAY!

Aku berdoa dan berharap,
jika pada suatu hari nanti, tiba masanya aku akan berkahwin,
aku ingin berkahwin dengan seorang lelaki seperti ayah aku..
Insya'ALLAH.

Beliaulah pembakar semangat aku untuk
sentiasa tabah dalam menuntut ilmu,

Beliaulah yang sentiasa menyokong setiap
langkah-langkahku untuk mengecapi kejayaan,

Beliaulah insan yang sentiasa menghantar e-mail
dan tidak pernah lupa memesan agar aku sentiasa ingat pada Allah.

Beliaulah juga insan yang mampu membuatku
menitis air mata setiap kali beliau memberi kata-kata
inspirasi pada aku.


*speechless*

I LOVE YOU PAPA!!


Saturday, July 18, 2009

aduh

  • tak dapat nak update blog selalu mcm biase.
  • kelakarnyer rase sem nih kne ckp english byk2 plak..
  • sbb sem lepas ckp melayu byk2...almaklumlah,
  • sem lepas amek subjek BM, sem nih amek subjek English for Academic Purposes(EAP) plak..huhu
  • tak boleh nak fikir balik rumah selalu sbb ade class bioprocess + genetic + tissue culture on weekend! :(


Wednesday, July 15, 2009

tazkirah I

tazkirah untuk diri sendiri....untuk renungan orang lain juga.

JANGAN ANDA CARIK-CARIK HATI ANDA
DENGAN KEDUA TANGAN ANDA SENDIRI

"jauhilah apa saja yang dpt membunuh waktu anda, seperti membaca majalah² hiburan dan gambar² lucah, buku2 berisi propaganda kekufuran, kisah² yang merendahkan moral, atau mengikuti pemikiran² yang menyimpang. Manfaatkanlah waktu anda dengan membaca majalah2 Islam, buku² yang bermanfaat, buletin² yang membangun akhlaq, majalah² kajian yg berguna bagi anda di dunia dan di akhirat. Sesungguhnya, ade sejumlah artikel +buku yg dpt menciptakan keraguan dlm hati dan penyimpangan.
semua itu merupakan pengaruh budaya sesat..."

Iktibar pada hari ini:
semoga Allah swt melancarkan segala urusanku..aku harap aku pilih jalan yg betul tadi,
insya'Allah...inilah yang terbaik dan mampu membuka minda + hatiku lebih luas. moga-moga hati lebih terbuka dlm menerima perkara-perkara yg lebih baik, matang, dan memperoleh lebih banyak pengalaman....but still i'm a
cheerful lady and happy-go-lucky!!


:)

Tuesday, July 14, 2009

teringat

Baktisiswa atau lebih dikenali dgn Program Anak Angkat, kat Kg.Ubai, Penor, Pahang. 9-12 July 2009
  • kalau nak ingtkan perkara pertama sepanjang program nih, mesti aku teringtkan adik² angkat aku kt sane...si aisya tuh gedik+suke godek brg2 aku and msg dlm fon aku, si apik plak baik jer lah..suke dekat ngan aku sbb aku nih suke buat lawak n bg dia teka-teki
  • kedua, anak saudara belah mak ade 3org perempuan..suke 'menyendeng/menggesel' kat aku ngan zura...suke pegang²...x biase plak, sbb xde adik perempuan.
  • ketiga, anak kak ijan(saudara mak) sgt² dan teramat nakal..bleh hncur bdn aku diorg kerjakan...Usman dgn Umar.
  • keempat, nasi dagang kedai HARINA....sgggttttlaah SEDAP! aku plak mmg suke nasi dagang...and hantu rambutan kt sane..hakhak
  • kelima, mak sgt baek hati...suke sgt penuhkan perut aku ngan zura...mmg rase mcm gemuk semacam jer time kt sane
  • keenam, dpt berjalan-jalan kt kebun cili buat pertama kali
  • ketujuh, enjoy sgt maen sukaneka dgn budak-budak sbb dh lame x bersukan sebegitu;p
  • kelapan, dapat mandi manda kt Pantai Sepat(sister, 3 org jer yg terjun laut). ..sgt berpuas hati! hak hak :)
  • kesembilan, sronok dpt kenal ramai makcik² and nenek/tok kat sane...semua org baek hati and sporting!
  • yg terakhir, semoga dapat menjejakkan kaki kat sane lagi, Insya'Allah.

Wednesday, July 8, 2009

buang masa

sampai jer uia, lepas dpt kunci bilik...aduh, x sempat nak duduk ke,
baring ker, aku terus pegi kemas2 bilik, sapu2 sampah,
bersihkan kipas, tingkap, mop lantai, lap2 meja, buku....
fuhhh lega....tapi pagi ni, aku mop lagi lantai untuk 2nd round plak..
nasib baik bilik kecik jer...haha. berpeluh2 la jugak..
tebbakar berpuluh-puluh kalori semalam + pagi ni.

dah bosan, pegi jenguk2 facebook, click2 la satu quiz nih..
called : Dr Phil Psychology Test.

"Others see you as an exciting, highly volatile, rather impulsive personality; a natural leader, who`s quick to make decisions, though not always the right ones. They see you as bold and adventuresome, someone who will try anything once; someone who takes chances and enjoys an adventure. They enjoy being in your company because of the excitement you radiate."


hakhak, cm btOl jer..escp part
"...quick to make decisions, though not always the right ones.."
kat rumah, slalu dah kne sound ngan mama...
cepat sgt nak wat assumptions and fikir jalan mudah.



Tuesday, July 7, 2009

cuti dah habis

Alhamdulillah, smpai jugak aku kat uia kuantan kembali. mlm td tidur lambat, hafiy menangis, risaunyer aku, beberapa kali aku pergi jenguk dia. mama suruh aku pegi tidur jer, biar dia yg uruskan. kakak aku pun dah tertidur, kesian dia penat.
Tapi, manela aku sampai hati dgr hafiy nangis, pastuh aku senang lenang nak pejam mata-tido.
ish.tapi, ikutkan jugakla arahan mama dan pergi tidur. hmm.
So, pagi tadi..kemas-kemaskan semua brg, masukkan dlm kereta, tunggu papa call via skype.
lepas papa call, borak-borak dgn papa..cium-cium hafiy..aku pun bertolak.
dah lame plak tak drive jauh²..rase mcm 3jam perjalanan tuh ibarat 10jam.
penatnyer tgk jalan raya, lenguhnyer kaki dan tangan. tibe² terfi
kir yang....besar jugak Malaysia nih sebenarnyer..hukhuk.
Dalam perjalanan tuh, mcm-mcm aku fikir lagi, walaupun cuti almost 3bulan, tapi rupe-rupenyer sekejap jer rase...pejam celik, pejam celik, dah berlalu pun...
rindu pulak kat mama. kesiannyer mama..lepas nih tinggal berdua jer dgn iji(adik). hmm
kesiannyer ayah aku cari rezeki tanpa henti semata-mata untuk s
ara kami sekeluarga..jauh pulak tuh merantau...Ja sentiasa doakan Papa dan Mama sehat selalu dan murah rezeki.
Yang paling aku rindu hafiy la, anak kakyung..hmm. sedihnyer aku tak dpt nak slalu tgk dia lg...semoga dia membesar dgn baik.

lectures start 13hb nih, hope for the best, and beat the rest!! amin...



p/s: 9hb nih pegi prog Baktisiswa (sbb tuh balik kuantan awal)

Sunday, July 5, 2009

Pet World Malaysia 2009 Expo

at MID VALLEY~


*yg nih hensem skali kt situ, aku dah jatuh hati..ahakz! siap pakai jersey No. 10 Brazil plak tuh..wahh2...(bkn jatuh hati dgn tuan dia ok! )

*diperkenalkan arnab yg sgt kiut...mulut muncung²..hee~

*tadaa.....ade event pasal anjing..x mao join..hee~


*jeng-jeng-jeng...DARE TO TRY!! its free of charge jer...wahh! untung btOl aku~sepanjang kat expo tuh, dpt free IAMS food for kitten for FREE, dpt goodie bag dari Jabatan Perkhidmatan Veterinar Malaysia , dpt tgk2 berjenis-jenis kucing..and etc.
ErRR...sgt-sgt-sgt sory kalo aku buat pembaca-pembaca yg membaca blog aku neh jelez....nak pegi expo nih pun, last minute..huhu, tuh pun dpt news nih dari Szakif kat FB, trus zoom out pg Mid Valley dgn Zura....wachaaaa! :D


p/s: to see more pics, as usual...facebook!

MIDE

Malaysia International Dive Expo 2009

mule2 tak terase pon nak pegi,
lpas tuh, ade member aku nih galakkan aku pegi..
so, aku pun pegi la..dgn Zura.
best gak, and dapat byk info... :D

*dgn Divers dtg dr mane pun aku tak sure, ttbe nak join aku bergambar :)

*before balik, dah penat pusing MIDE dgn Domestic Tourism Expo

Friday, July 3, 2009

jom cegah

lokasi: stesen LRT(putra) Masjid Jamek
waktu: 430-600 ptg




p/s: hehe~ sementara menunggu zura di stesen LRT tadi, dapat mask + pamplet, thank you CIMB GROUP!!

*sempat lg bergambar+ borak² dgn kakak nih! <3

chentaku

"cinta adlh kekuatan yg mmpu mengubah duri jd mawar,
cuka menjadi anggur,
mengubah sedih jd riang,
mengubah amarah jd ramah,
mengubah musibah menjd muhibah,
itulah cinta....." ♥

selamat tinggal chenta-chenta kesayangan hatiku di kl~~

Thursday, July 2, 2009

koh koh

or maybe, hok hok ?
demam ke? ok, bukan demam h1n1...
punca² demam telah dikenal pastikan, iaitu:
#berjemur tgh panas lama sgt
#kurang minum air
#kurang tidur dan menyanyi-nyanyi tanpa henti
#dpt berita sedih dr seseorang itu

so, skrg dah pkul 2.33am jam Malaysia.
tidak dpt tidur krn sudah tertidur since 8pm to 1140pm.
sakit kepala berdenyut-denyut, tekak pedih amat, batuk koh koh hok hok.

kne sound dgn mama td,
klau x pegi klinik, jgn balik kuantan.
oh gosh, kne kuarantin plak..
dah le almost x dibenarkan balik ke sana,
kne tidur jer plak tuh,
xleh pegang baby hafiy,
tak dibenarkan batuk sesuke hati di dlm rumah,
nk wat ape lg ni.. huk huk~ :(

Wednesday, July 1, 2009

sigh

going back to kuantan soon!huhu, sigh..rase mcm cuti nih lame jer...tapi..tut-tut...dah nk kne balik kuantan dah,so many things to do, yet so little time..err? byk jer mase, tp komitmen kt rumah yg menyekat segala-galanya..and now, komitmen kt kampus plak memanggil²..aduhh, sedih btOl.
so, khamis, jumaat, then..sabtu dh nak balik uia semule...jumaat ni plak papa balik sudan. hopefully esok leh la cuci mate + beli brg sket² nk bwk balik kuantan. kan? kan?. pape pun, ini luahan hati saje...chiowz! :D