Name:
Email Address:
No. Telefon :
Anda Berminat Untuk? : Turun Berat Badan
Tambah Berat Badan
Improve Kesihatan
Improve Kulit Muka
Kecergasan & Tenaga
Healthy Breakfast
Extra Income
Lokasi Anda?
Pernah menjadi Herbalife Distributor / Ahli?:

This form powered by Freedback

Tuesday, June 30, 2009

yeay!



yeay...dpt perfume baru ngan lipstick(only 1 of them) baru...
beli kat temptations malaysia airlines(m.a.s)-subang jaya
time kasih papa for the voucher!!


Monday, June 29, 2009

sorry


just back from Matric UIA,PJ...
jadi faci untuk Global Player Development Programme(GPDP)
sgt best! adik² tuh pun ok, dan bagi kerjasama yg baik...
sbb aku nih faci yg baek...hakhak...
first time jadi faci untuk student matrik nih,
paling² jauh pun jadi faci untuk budak sekolah....

a few comments that I received :
  • akak nih lawak la, gaya akak mcm cikgu sekolah pun ada. semoga berjaya!
  • thank u so much kak jadi faci ktorg, wlpun ktorg agak² nakal gak, tapi akak still sporting
  • kak fiza,teka-teki tak payah buat pun xpe, kat skolah dah slalu maen la..
Btw, sorry sbb tak jadi faci yg berkaliber dan matang...need to improve a lot more...
thanx for the cooperation and the memories <3

Tuesday, June 23, 2009

sgt menyeramkan

Pelajar ditemui mati di kolej UKM
23/06/2009 3:01pm

KUALA LUMPUR 23 Jun — Seorang pelajar wanita ditemui mati berhampiran tempat meletak kereta di Kolej Kediaman Za’aba, Universiti Kebangsaan Malaysia, Bangi pagi ini.

Ketua Polis Daerah Kajang, ACP Shakarudin Che Mood berkata mangsa, Siti Farihan Mohd Hassan, 23, ditemui tertiarap oleh seorang tukang sapu kira-kira 7 pagi.

“Seorang tukang sapu yang kebetulan sedang membersihkan kawasan itu ternampak mayat Siti Farihan sebelum menghubungi polis.

“Siasatan awal polis mendapati terdapat kesan lebam pada muka Siti Farihan dipercayai akibat hentakan yang kuat. Dia dipercayai terjatuh dari beranda biliknya yang terletak di tingkat empat bangunan lima tingkat itu,” katanya ketika dihubungi Bernama.

Beliau berkata polis tidak menemui sebarang kesan geledah di bilik mangsa dan polis juga telah mengambil keterangan dari rakan sebilik Siti Farihan.

Mangsa yang berasal dari Kelantan ialah pelajar peringkat sarjana jurusan Sains Kimia. - Bernama

psst...kawan-kawan..berhati-hatilah yer..

layan jer lah..

Your view on yourself:

You are down-to-earth and people like you because you are so straightforward. You are an efficient problem solver because you will listen to both sides of an argument before making a decision that usually appeals to both parties.

The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:

You like serious, smart and determined people. You don't judge a book by its cover, so good-looking people aren't necessarily your style. This makes you an attractive person in many people's eyes.

Your readiness to commit to a relationship:

You are ready to commit as soon as you meet the right person. And you believe you will pretty much know as soon as you might that person.

The seriousness of your love:

Your have very sensible tactics when approaching the opposite sex. In many ways people find your straightforwardness attractive, so you will find yourself with plenty of dates.

Your views on education

Education is very important in life. You want to study hard and learn as much as you can.

The right job for you:

You're a practical person and will choose a secure job with a steady income. Knowing what you like to do is important. Find a regular job doing just that and you'll be set for life.

How do you view success:

You are afraid of failure and scared to have a go at the career you would like to have in case you don't succeed. Don't give up when you haven't yet even started! Be courageous.

What are you most afraid of:

You are concerned about your image and the way others see you. This means that you try very hard to be accepted by other people. It's time for you to believe in who you are, not what you wear.

Who is your true self:

You like privacy very much because you enjoy spending time with your own thoughts. You like to disappear when you cannot find solutions to your own problems, but you would feel better if you learned to share your thoughts with a person you trust.

Friday, June 19, 2009

basuh kereta

akhirnya, termakbul gak hajat aku nak basuh kete
dengan menggunakan kudrat ku sendiri. hihi ;p
(nɥnɥ ¡uɐʞɹǝɾ sɐɯɐןǝd ɯɔɯ ıʎunq)
so, pagi td..selepas mkn+mandikan baby hafiy,
aku pun mulakan operasi.
uhhh, kotor gle kete, sudah berbulan-bulan ku biarkan kotor..
maybe dlm 4 bulan sudah..kt dlm pun byk pasir...
so...siap vakum lagi td ye~ haha

Monday, June 15, 2009

perutku bunchet!!


1.Bekas kekasih saya adalah:
A******N

2.Saya sedang mendengar:
muzik macam-macam Aznil

3.Mungkin saya patut:
kempiskan lagi perut saya dan kurangkan mAkAn~

4.Saya suka:
MaKaN! sambil cakap-cakap

5.Sahabat-sahabat baik saya:
semuanya baek..tp yg slalu baek..Zura, 'Aliah,

6.Saya tak paham:
kenapa saya still bunchet wlpun saya kurng makan:(

7.Saya kehilangan:
kucing kesayangan saya----> COMEL

8.Ada yang berkata:
saya tembam sbb tulang pipi wlpun badan tak tembam

9.Makna nama saya:
yang mememelihara

10.Cinta itu adalah:
tak dapat di zahirkan dengan kata-kata.

11.Di suatu tempat,seseorang sedang:
melayari internet

12.Saya akan cuba:
mengempiskan perut dan menghapuskan jerawat!

13.Ayat selamanya membawa maksud:
tiada penghujungnya

14.Telefon bimbit saya:
tak boleh nak hantar + terima MMS :(

15.Bila saya terjaga dari tidur:
saya tgk henfon

16.Saya paling tak suka apabila:
perut saya nampak buncet bile saya pkai baju

17.Pesta/Parti adalah:
tak digalakkan..pergilah ke majlis ilmu ye..ngee~

18.Haiwan paling comel yang kamu pernah jumpa:
LULU..kucen mak aku yg terbaru neh

19.Peringkat umur yng paling menyeronokkan bagi saya adalah:
20-an kot...tak suke sekolah! menci!

20.Hari ini:
saya dpt minum kopi...cdapppnyer~ :D

21.Malam ini saya akan:
tidok dengan tidak lena..

22.Esok pula saya akan:
berDIET

23.Saya betul-betul inginkan:
badan yg kurus dan lampai tanpa sebarang perut buncet yg obvious

24.Ketika anda lihat wajah anda di cermin pagi ini:
"hurm..jerawat ku masih tak kurang-kurang"

25.Pusat membeli belah atau arked permainan:
pusat menghabiskan duit.

26.Makanan barat atau jepun:
makanan barat, x suke sushi

27.Bilik yang terang atau gelap :
gelap..so, bakteria tak membiak..

28.Makanan segera adalah:
sgt sedap! jom blanje saya :D

29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang:
"makanla roti nih..biar kite gemok same-same..haha"

30.Siapa yang anda nak tag :

zura, sarah, mar

Saturday, June 6, 2009

mengandung, best tak?

bukan senang ye nak mengandungkan anak selama 9bulan.
pada awal bulan, sstgh individu akan mengalami 'morning sickness',
kalau individu tuh tak mengalami 'morning sickness', kire nseb baek la tuh.

bile dah mengidam sesuatu yg pelik susah pulak dah..
si suami, atau keluarga individu tuh nk kene ke sana sini mencari makanan yg diidamkan..
ha..kalau ttbe mengidam laksa penang yg dibuat di penang..tp menetap di kuala lumpur..
cmne plak tuh..ish ish ish *sigh*

bile dah masuk 9bulan, ibu mengandung akan mudah merasa penat, tido pun tak selesa, hati pun tak tenang, perut pun dah turun ke bawah,sakit belakang, kaki pun bengkak dan bermacam-macam simptom yg dilalui..
si ibu lebih cenderung untuk stress dan akan mula berasa mual dan ingin muntah-muntah..
kontraksi di perut juga mula terasa dan sakit-sakit.

mungkin remaja-remaja perempuan yg melihat ibu-ibu mengandung akan berfikir
"seronoknyer tgk dia...kakak tuh pregnant la.."
ya, mmg seronok menjadi bakal ibu dan ibu, tp bile kita berada di tempatnya..alangkah penatnyer membimbing perut yg buncit dan berat....penat rupenyer ibu kita mengandungkan kita... :]

apabila tiba pada saat-saat melahirkannya, Masya'Allah...sakitnya.
ade ibu yg mahu bersalin normal, tetapi ade ibu yg memilih untuk melakukan Caesarian.
sewaktu saya melihat kakak saya menahan sakit, saya sendiri menitiskan air mata, kerana tak snggup melihat dan mendengar suaranya menahan sakit.
smpaikan mama saya risau saya tkut untuk berkahwin dan mengandung..ahaha:)

Alhamdulillah, ade individu, untuk melahirkan anak agak susah, tapi nk menjaganya senang.
manakala, ade individu yg senang melahirkannya, tp susah untuk menjaganya.

nak cakap pasal budget plak, lain cite la plak, bukan mudah ye...budget pun byk..
so, be prepared as good as u can.

well, to sum up, tahniah untuk semua ibu. escpecially ibu yang melahirkan anak secara normal, kerana saya tahu ia lebih menyakitkan.
mengandung itu best..anggap jer best ok..jgn takut! haha :D
terima kasih mama. ngee~

Wednesday, June 3, 2009

Muhammad Hafiy Bin Azmi

welcome to the world~

congratulations kakyung sbb dpt mengharungi saat-saat genting..
even though, at the end..after 18hours contractions,
u have to go for caeserian ...u still strong! thats my sister!!
I heart u!

ehem2..ank buah 1st..alhamdulillah :)







Hafiy 3rd day