Name:
Email Address:
No. Telefon :
Anda Berminat Untuk? : Turun Berat Badan
Tambah Berat Badan
Improve Kesihatan
Improve Kulit Muka
Kecergasan & Tenaga
Healthy Breakfast
Extra Income
Lokasi Anda?
Pernah menjadi Herbalife Distributor / Ahli?:

This form powered by Freedback

Saturday, April 18, 2009

::dua-dua lain::


ermm...
hati mama dgn hati papa nih lain....
lepas tuh, hati mama aku dgn mama org laen...
laen gk~
contoh:bab kawen
mak aku, kalau boleh..dia nak aku kawen cepat2...
ayah aku, kalau boleh...
biar habis dlu blaja...grad, dpt degree....bru bleh kawen~


contoh situasi 1:

"kalau kamu jumpe jer sesape yg nak kat kamu..
mama tak nak tgu lame dah..nak ikat trus....~!"-mama
(uihhh...takut aku! x ready~)

"heh..heh....ape ckp psl kawen2 nehh....~"-papa

"erk..ma....tak nakla..ish...muda lg..nak maen2 lompat2 dlu..hee~"-aku

"shhhh...nnt2 cter~(smbil memperlahankan suara dan memandang aku)-mama

contoh situasi 2:

*on-line conversation (video cam) between papa n mama kat skype~

"hmm...nja mane?...x nmpk pun...."-papa

"ader tuh kat laptop dia....bru balik dating!!(mak aku kelentong arr nih)"-mama

(erk..aku pegi jumpe kwn laki aku dgn kwn pmpuan aku jer pun kt ukm~)

"oooOOoooo.....mmmmmm...dia tgh buat pe lg tuh?"-papa

"dia kan bru balik datingggggggggggg...biar la dia nk cari2 boyfren tuh"-mama
(mak aku sengaje menekankan crite tersebut! dan tak menjawab soalan~)

"ishhh....stadi dlu...bercinta2 kemudian...."-papa

"biarlah dia..kalo dh jodoh ngan sesape yg nak kan dia....kawen jerlah..!"-mama

start 'fighting' each other...agagagaa~

Wednesday, April 15, 2009

Antara motor dengan kereta

Haaa..antara motor dgn kete,

kenderaan mane yg anda prefer nak gune kt universiti?

Tajuk nih nmpk mcm kuiz kat facebook dah plakk….hehe.

Ok, kat kampus UIA..aku pakai kete. Sbb,papa & mama aku bg kete.

Kenderaan kat university ni, bg sesetengah individu mcm satu keperluan.

Mcm aku la, bg aku…ia satu keperluan.

Lagi2, dkat kuantan ni, UIA walaupun tak sebesar mana,

tp…dengan individu seperti aku yang suke bergerak dan berjalan,,

aku sgt memerlukan.


Dalam UIA kuantan ni plak, ATM ade satu je,,Muamalat.

Kiosk ade dua, satu di kolej sister…satu lg di Kuliyyah of Medicine.

Ini antara kelemahan2 dan kesusahan2 yg sstgh pelajar hadapi lahhh~

So,kebanyakan pelajar memilih utk bwk motor bukan? Yerlah, terutamanya lelaki…

Aku pun berjinak2 dgn scooter dan pelbagai jenis motor nih since duduk UIA kuantan…

Smpai ble aku ckp aku pegi bndar nek moto…mak ayah aku beristighfar 2-3 kali..melenting suara..

Hehe…yerla, risaukan bahaya lg..risaukan perangai aku yg lak-lok & tak reti duk diam lg ble nek moto nih…HAHA.


Ok, skrg nih…nak share perkara lain plak…

Ade bace kisah aku kne saman 2 kali dalam 2minggu kat UIA nih?

Mase tuh, aku rase stress sgt…smpai aku ckp kt kakak aku…

Mama jerlah yg pkai kete tuh kat rumah,,belikan ja scooter xper..xyah risau kne saman!”

I think…I mention it twice laa….sbb rase mcm satu beban jer pkai kete kat dlm kmpus nih,

Yerlaa…parking pun slalu penuh…tendency nk kne saman tinggi,

tendency org nk pinjam kete kte pun agk tinggi.....

haihs~!!^^!

Tapi, ble pikir2 balik…

Kete aku yg comel nih byk membantu hidup aku…

Cthnya; hari nih hujan lebat…

So sbg seorang kwn(terutamanya di klgn sister-biotech-081) yg mempunyai kete…

Aku ulang-alik amek hantar kawan aku dr kuliyyah ke kolej…

sbb takkan la nk biarkan dorng tgu hujan stopkan..klau x stop, x balik plak kang! Err~

Kadang2, kalau xde org nak delivery pegi Bandar….

or xde org nk amek kawan2 aku kat terminal bus…

dorg akan cari aku jugak!!

Takpun, musim final neh….masing2 sibuk nak pg jumpe lecturer la…

Tgk carry mark la..

Nak pegi rmai2…so, kete aku jugak dorng serang….hehe!

well, aku tak kesah pun….sbb ktorg budak biotech hidup mcm keluarga…

Kalau ade cter ke mslh ker..gosip hangat ke…skjap jer tersebar…

Bukan mami jarum dah sisters-biotech-081 neh…dh mcm broadband!!!

Ahakz~


ok ok…kesimpulannya, aku sayang kete aku!!

Thanks ma! Thanks pa~

jom balik rumah~


ALHAMDULILLAH!!
Final exam of semester 2 08/09 is over~
lalalalaala~...
sgt2 la lega.....
lepas nih cuti?
cuti 3bulan?
hurm...cuti...
nak buat ape ek?

maa...cuti nih,,nak suruh ja buat ape?
hehehe...I follow ur schedule k~
^__^

Friday, April 10, 2009

chaiyok2!!

papa said :

".....smue orang kat dunia ni nja mesti penat gila klau nak brjaya! Usaha nja skrg is 4 ur own success nnti, i know nja ada smngt yg tnggi n can get over it..Ok, pa sgt2 syng nja n nak nja brjaya n dpt ijazah dri uia ni. "

Thursday, April 9, 2009

rase lega tak terkata~

what a relief.....
paper final for Biochem-SBT 1231 dah tamat!!!
rase lega giler....
harap lulus dengan cemerlang nyer~
amennnnn.....


now, next most worried paper=CALCULUS...
erm, though my CAM are not bad,
but! still risau thap max....
tp tak serisau mcm risau kat subjek biochem..
smpai terketar2 tgn aku bgun pagi tadi..
sbb takut hari exam biochem dah tibe..
can u'ol imagine?!
agak..sgt menakutkan ker?
HAHA!

nak update blog nih pun still gementar tak habis lagi..
risau results plak...
bleh terguling-guling mati aku klau x pass paper tuh...
yerlah... 4 credit hours beb! bleh mengancam result tuh,
bawa MAUT!! hurm~

marilah kita belajar bahasa melayu untuk pelajar sains pula untuk persediaan peperiksaan esok hari. Lepas ini, tiada lagi di dalam otak dan fikiran aku perkataan-perkataan Succinyl Coa synthetase, Isocitrate Dehydrogenase, Phosphofructokinase, Dihydroxyacetone, phosphatase ,Linewaver Burk equation atau ape-ape yang berkaitan....huhuuu

*speechless*

buhbye

Wednesday, April 8, 2009

nasib tak baik!

semalam kereta aku kne saman lg oleh security UIA!!!
aku bru jer habis exam, hujan lebat gler...
duk berlari2 ke arah kereta..ttbe..
"eh..ape kt wiper tuh..kne saman lg? atau kertas iklan?!"
hurmmmmmmmmmmm..
minggu lepas kne saman gk!
minggu nih kne saman gk!!!
sakit hati!
sakit hati!
sakit hati!
its not about the money that I need to pay,,,,
but...when it comes to the paper with this and that word..
sakit hati rasenyer....
mcm spoil giler mood nak study!
tuh yg aku jd marah and tensen habisss!!!
bleh tak jgn nak menyusahkan hidup student!?? hishhhh!
bg warning dlu bleh tak...bleh tak len kali pakcik buat cmtuh!!!!!
ikutkan hati aku yg panas n marah gler skrg nih,
nk cari smpai dpt sape pak guard tuh!
nasib baek ade mak n kakak aku duk nasihat2 n lecture2 aku itu ini,..
klau x, mmg kne arr security UIA neh..aku saman dorng plak!!