Name:
Email Address:
No. Telefon :
Anda Berminat Untuk? : Turun Berat Badan
Tambah Berat Badan
Improve Kesihatan
Improve Kulit Muka
Kecergasan & Tenaga
Healthy Breakfast
Extra Income
Lokasi Anda?
Pernah menjadi Herbalife Distributor / Ahli?:

This form powered by Freedback

Wednesday, May 7, 2014

Herbalife Mom & Babywearing

Bismillah....

Seperti biasa, antara ayat terawal dalam blog ialah...haiii dah lame tak updet blog. Kekeke :p
Entri kali ni ditujukan khas buat Herbalife Mom. Macam aku.

Mase awal-awal aku buat Herbalife, aku selalu suke tengok Herbalife Moms yang bawak baby/kid pergi event. Diorang ni struggle sungguh bawak anak demi menuntut ilmu. Lagi kagum dengan mak-mak yang bawak anak ber-aktiviti Herbalife sama-sama. Bukan senang.  So, bile aku pregnant last year..aku dah start berangan. OK antara list barang baby kene beli mestilah stroller. Tanpa berfikir panjang, aku just randomly picked je stroller yang orang herbalife jadikan pilihan. brand Combi. Ringan dan mudah lipat. Best! Satu tangan pun mampu tapi kene ade skill jugak. Haha. 

Inilah stroller yang kitaorg beli. RM1300. Harga boleh tahan okay! *nangis* 
Ececeh...bajet mak mak sangat bile posing macam ni kan. Combi brand semua ringan ringan...sesuailaa dengan herbalife parents yang banyak gune stroller nak travel sana sini kononnya.

November 18, baby pun keluar. Habis pantang je, dah mula nak start ber-aktiviti herbalife semula. Excited beli stroller nak letak anak. Tapi, after few times used...aku perasan anak aku tak suke duduk stroller. Kalau dapat tido pun...5-10minit lepas tu nangis! fuh penatla macam ni. Sejak tu la, terjebak dengan Babywearing ni.
Boleh refer entry ni : Terjebak dalam aktiviti Babywearing.
Addeena betul betul start aku pakai mase umur Addeena belum pun 2bulan. 54hari lebih macam tu. Dalam pantang ade gak aku babywear Addeena, tapi tak sekerap sekarang =) 

Kenapa Babywearing sesuai untuk Herbalife Mom?

Babywearing sangat sesuai untuk mommies yang takde bibik disampingnye. So possibility nak gerak ke mana mana berseorangan tu taklah sesusah yang disangkakan. Contohnye ; nak keluar masuk kereta ke : Bank, Pejabat Office, Petrol Pam, beli groceries or etc. Sebab boleh handsfree. Kalau gune stroller, tangan dah kene tolak stroller pulak. kan ke susah tu :p

Antara kelebihan babywearing untuk herbalife mommies ni :

Bile mana kite nak beraktiviti atau nak buat DMO....
Contohnye : Dalam gambar kat bawah ni...ade contoh-contoh aku ber-babywearing Addeena sambil bagi flyers, sambil bukak booth pun hadeee, sambil walk and talk dengan husband. ecehhh :D


OK, selain tu..kelebihan babywearing ni aku gune kat event Herbalife pulak (STS/Training). Muzik kuat-kuat kan... So bile baby ni tidur, asyik terkejot jeee...tidur pun dapatla dalam 5-10minit. Huhu. Kalau Addeena tidur dalam wrap/ssc...Selagi tak kejot, tak bangun :)


OK, boleh jugak korang gune mase dekat Nutrition CLub korang. Lain baby lain ragam ye. Kalau Addeena...aku tinggalkan sorang-sorang...few minutes nanti konfem jerit-jerit. So, nak senang...aku memang babywearing. 


Lain mama lain style atau gaya pulak. Ade roang tak suke wrap/kendong anak.. Tapi yang pasti, babywearing memang buat hidup mommy macam aku lebih mudah. Yelah, aku takde pembantu atau bibik...tapi ade anak kecik dan aku jugak bukan Stay-At-Home Mom. 

Malah, aku gune wrap/ssc ni kemane-mane.Contoh lagi....
  • Jalan-jalan dengan suami.. Groceries shopping ke, cari barang etc..

  • Groceries shopping. Sebab nak hold barang, so, Addeena aku kendong gune wrap @ SSC




  • Pergi kenduri pun aku babywearing. Sebab rasanye lebih mudah hehe.


BURP...kenyang!! 

Ok..Nanti mesti ade yang tertanya mane nak dapatkan babywearing gears ni? Dulu, aku macam orang kat luar sane..gelojoh jugak nak membeli. So, kat sini...aku sangat galakkan korang try join dulu group kat Facebook : Malaysian Babywearers. Boleh click kat bahagian Files. Mostly semua Frequently Asked Question ade kat situ. InsyaAllah....
Ataupun join dulu mane-mane gathering kat area tempat korang tinggal. Macam aku, tinggal kat Bangi. So, memang suke tengok-tengok babywearing gears ni... Event terdekat di area Bangi :

As for me, ceitt tetibe speaking kann.haha.. Kalau pergi gathering, susah sikit nak blaja blaja ni...So..kalau korang rase tak reti jugak...Haa, bolehlaa join kelas-kelas yang dianjurkan oleh Babywearing by BabyUltra ni. Besttt sebab consultant dia ala-ala cikgu. Hehe. Penjelasan yang jelas dan puas hati. OK, semua ni promo untuk mommies yang duduk area Bangi/Kajang/Putrajaya or Serdang ke Seri Kembangan ke. Hehe.


Kalau tanye aku, aku recommend korang attend gathering/class atau bertanya kat orang yang lebih berpengalaman. If tanye aku, bolehla aku tolong sikit-sikit. InsyaAllah...Tapi, aku bukan lah babywearing consultant, aku hanyalah Herbalife Consultant. Hehehe. 

Sekian saja dari Mommy Addeena. TQ

Thursday, February 27, 2014

Terjebak sudah!!! BABYWEARING ^__^

Bismillah..

"have you had your shake today?"


Biasanya lepas bersalin orang akan cerita pengalaman ade anak pulak, pengalaman mengandung dengan herbalife ke atau breastfeeding journey ke... TAPI, aku tak..terus lompat ke Babywearing. 



Hurmm.. disebabkan aku sekarang dah jadi mommy kan, aku kene amek mase sikit nak keluarkan satu entry hahaha. Ni Anis Amalina laa ni suruh aku tulis blog pasal babywearing ni supaya mommy to be out there & mommy lain boleh share same same knowledge ni dan bolehla share dengan yang lain :)

Sejak ade baby, aku belajar banyak tentang nature baby ni.. And membuatkan aku suke dengan babywearing..Addeena lahir with historical background yang lain drpd lain...stress during labour, and sensitive sikit dengan environment membuatkan Addeena cepat menangis sikit daripada yang lain. Alhamdulillah sejak masuk 3months ni, makin better, makin comel, makin baik, makin menyejukkan hati! Muahhhxxx. we Love you!

Aku found out pasal baby carrier ni bile one of Herbalife famous blogger (Herbalife distributor) start to wear baby wrap. Aku terus interested! Aku pun beli babywrap tapi its actually a wrap with a double loop..Bila aku pakai praktis kat rumah mase Addeena dalam pantang, dia suka! terus tido.. Tapi bile nak masuk 2bulan, ade perangai fussy dia yang dia rimas dengan babywrap tu. So, aku start scrolling kat group famous ni "Malaysian Babywearers". Kalau ade FB, boleh google and join this useful group! seriously best sangat!

Aku pun mencari cari jawapan macam mane nak bagi anak aku suke masuk wrap. At last, terjumpe satu page ni "Baby Wearing by BabyUltra" Boleh like page ni kat FB! Kedai BabyUltra ni kat Bangi je. Aku buat appointment dengan Consultant Babywearing kat BabyUltra. Sangat memudahkan aku. Wee...Recommended. Start daripada tu aku jatuh cinta dengan woven wrap plak. Haha. End up aku beli satu untuk aku. Yang preloved je tapi Excellent Use Condition la. Alhamdulillah =) Kat mane nak beli.. Boleh beli kat "Malaysian Babywearers FSOT and Rental" Boleh cari kat FB. Semua orang ade FB kann. Kat sane dah lengkap semua TICKS rules about babywearing safety.


InsyaAllah anak kita selamat daripada Hyp Dysplasia. Boleh refer kat sini : http://www.mamapeduli.info/2013/09/risiko-baby-carrier-baby-seats-kepada.html

My Babywearing pics :
at Tesco Kajang nursing room

flyering kat Taman Tasik Cempaka

 test test kat rumah.

Mid Valley. ok yang ni fail..sebab rail macam longgar. Hoho

flyering kat Tasek Cempaka

Well, baru je nak belajar how to wrap your baby ni. Salah silap tolong betulkan. im NEWBIE !!
So far aku dah pass la cara nak wrap anak ni selepas beberapa kali praktis haha..dah boleh makan sambil babywearing, dah boleh menunaikan "hasrat" sambil babywearing, baru je try new skill breastfeeding sambil babywearing haha..

Kenapa kene gune kain yang panjang ni nak wrap anak?
Sebab anak aku baru 3bulan. Newborn atau baby yang less than 4months ni sesuai ring sling atau wovenwrap je! Tak sesuai SSC. SSC ni maksudnye Soft Sructured Carrier alaaa yang carrier yang biasa korang tengok tu :) Lagipun nak cari carrier yang sesuai dengan bentuk badan kita dan bentuk badan anak, bukan senang! So wrap memang fit sangat dan sesuai untuk orang yang kurus kecik. haha.
Lagipun cara wrap anak ni ala ala kampung kan, so kite back to traditional style la..hehe.

Kenape Babywearing sesuai untuk aku? 

  • Certain tempat tak stroller-friendly. Contohnya MANJAKU, Lowyat, 
  • Anak nangis kat stroller. Baby memang nature tak suke terasing daripada parents
  • Suke window shopping, & nak handsfree. So bile baby tidur kat dada kita, kita pun senang nak pegang tangan dengan suami haha
  • Bile mana aku nak walk and talk sambil flyering, anak aku sentiasa dalam dakapan aku. Dia pun tidur lena je dalam pelukan kita wee :)
  • banyak lagi la kelebihan babywearing. 
  • http://www.naturalchild.org/guest/laura_simeon.html
  • http://www.lalecheleague.org/nb/nbnovdec04p204.html



Yang terdekat untuk korang yang nak belajar more bolehla join event ni...



And kalau ade yang nak HERBALIFE pulak boleh contact no ni :
013-2751047 Fiza
013-9468784 Syamil

Haha =D

Tuesday, February 4, 2014

Formula 1 Herbalife


Bismillah... 
Untuk pengetahuan korang semua, Herbalife Malaysia ade lebih 40 produk di pasaran!! 
Antaranya Formula 3, Teamix lemon, Teamix peach, Omega3, Aloe concentrated, Calcium, Shampoo, Conditioner, Lip Refiner, Booster, dan banyak banyak lagiiiii. Dan produk yang paling utama dalam herbalife ialah FORMULA 1.... or selalunya kite panggil F1!!!

Sesuai dengan tema herbalife yang glamerrr tuu "Have You Had Your SHAKE Today?"  Kat mane-mane event herbalife mesti kite akan selalu dengar orang laung ayat ni.. heheh. Maksudnyee dorang tanye nak minum Formula 1 shake herbalife yang sedap tu ke belom?? :D

Apa itu Formula1 (F1) Herbalife?
OKey, kat sini aku akan explain berdasarkan pemahaman aku sepanjang dalam herbalife yee.. Aku bukanlah saintis atau doktor atau pakar nutrisi. heheh. F1 ni "meal replacement". Atau bahasa melayunye "makanan gantian" . Herbalife bukan supplement ye!  Maksudnye, kalau taknak makan nasi/mee goreng/sup tulang bolehla gantikan dengan minum F1 ni. Sebab F1 ni makanan nutrisi. Tapi, F1 Herbalife sangat special sebab penuh nutrisi, RENDAH KALORI (paling best). F1 ni jugaklah produk utama untuk Turun Berat atau Naik Berat atau Improve masalah kulit atau nak Improve masalah kesihatan. Sebab tu, kalau tengok pengguna herbalife ni...transformation mereka mesti jadi cantik lepas tuh.Turun Berat mesti sekali dengan pakej kulit makin glowing berseri cantik. perghhh BEST!! Kalau compare dengan orang yang diet sendiri mesti turun berat tak reshape sangat badan ade menggeleber sikit atau kulit makin gelap sikit.... Huhu.

Agak excited-kan wondering macam mane laa agaknye aku 10tahun lagi sepanjang mengamalkan herbalife sebagai healthy breakfast! wee...
Jom kite tengok testimoni-testimoni orang yang dah dapat hasil produk dengan herbalife. 








Siapa yang boleh minum F1?
Semua orang boleh!! Baby yang dalam perut ke ibu mengandung, sehinggalah nenek moyang cucu cicit boleh minum Formula1 herbalife. Wanita yang hamil boleh, Wanita yang menyusu pun boleh..orang sakit boleh, orang tak sakit pun boleh..ibu yang berpantang boleh, yang under medication pun boleh(with supervised), dan orang yang sihat mesti mesti boleh punye hehe.

Siapa yang digalakkan ambil F1? Dan kenapa perlukan F1?
  • Yang nak turun berat badan ATAU reshape : Formula 1 ni meal replacement/makanan gantian yang sangat rendah kalori, cukup nutrisi, 55jenis nutrien dan mengandungi herba terpilih. Kalau 2 scoop F1  mix dengan 400ml plain water(cold/ice) baru 90kalori. nyumm nyumm.  Orang yang nak turun berat badan ni kena kawal calorie intake. Kalau boleh kurangkan kalori setiap hari, lemak pun akan berkurangan mengikut masa. F1 shake memang the BEST. Kalau compare dengan minuman 3in1, nasi lemak ke roti canai ke. Semua TINGGI kalori. So, untuk orang yang TURUN BERAT, jangan lupe order Formula1 okay!
  • Yang nak naik berat badan atau RESHAPE : Formula 1 ni kan makanan gantian yang tinggi nutrisi sebab tu penting sangat untuk orang yang `repair` berat badan. Orang yang nak tambah berat jangan tambah berat lemak okay. nanti badan jadi menggeleber hehe. Kita nak naikkan otot badan.  So tambah berat badan secara sihat baru lah best! 
  • Ibu mengandung : Kalau korang membaca pasal 'how to maintain health during pregnancy' ataupun 'how to eat clean during pregnancy' kee atau yang berkaitan pemakanan sihat semasa mengandung, supplement bla3, Herbalife FORMULA 1 memang pilihan tepat bagi saya :) Sebab F1 merangkumi semua nutrisi yang diperlukan oleh badan. Masa aku mengandung, F1 ni memang makanan ruji setiap hari bukannye Nasi. Alhamdulillah, baby membesar dengan sihat dalam perut. 
  • Ibu berpantang dan menyusu badan : Semasa kita berpantang, kita kene tumpukan perhatian untuk pulihkan badan kita yang dah 10bulan mengandung, sembuhkan luka kita baru lepas bersalin dan buang angin dan perbetulkan urat-urat. Formula 1 sangat penting kan kalau nak turun berat sebab rendah kalori cukup nutrisi dan kita mudah untuk turun berat badan sebab tak berminyaak, tak berlemak. Pilihan yang sangat mudah! ade 5jenis perisa pulak tu. wahahaha memang best la nak turun berat masa pantang. Dan saye sudah turun 14kg selama 46hari!! Lepas tu, kita kan nak menyusu anak, tentulah kita nak provide anak kita dengan nutrisi yang cukup, kalau makan sembarangan nanti anak naik rashes la, anak angin laa, kembung la...memang Formula1 makanan gantian paling selamat mase tuh :)) Malah, susu ibu akan menjadi lebih pekat dan baby pun kenyang insyaAllah. 
  • Nak improve kesihatan dan tahap tenaga : Lagi sekali Herbalife Formula 1 ni makanan seimbang yang insyaAllah cukup nutrisi yang diperlukan badan,, makanan yang baik. Secara logiknya, kalau kita bekalkan makanan yang baik dan seimbang kat badan kita, badan kita pun akan bertindak secara baik dan tak terbeban dengan lemak. Secara amnya, 70% masalah kesihatan memang berpunca daripada lemak! urghhh T__T. Minum Shake Formula 1 ni macam kita dah makan 7jenis warna sayur dan 7jenis warna buah. Amazing kan! Herbalife dah dikaji oleh saintis - saintis pakar, siapa kita nak persoalkan? uhuk. I love herbalife Formula 1 so much :D
  • Sarapan Sihat & Nak improve skin : Wahhhh lagi sekali  mention k, shake F1 ni kan makanan yang seimbang dan cukup nutrisi. Mase aku betul betul nak improve skin memang aku kurangkan makanan berminyak dan berlemak. Aku amalkan Herbalife shake sebagai healthy breakfast aku setiap hari. BONUS : kulit makin glowing dan improve Alhamdulillah. Makanan yang tinggi gula, karbo, kalori yang kita makan setiap pagi boleh menyumbang kepada kencing manis dan diabetis akan datang. Hati hati dengan makanan yang tinggi Glycemix Index. Nanti aku akan ceritakan lagi pasal Healthy Breakfast ni :)
Well, Herbalife Formula1 memang the best! Sedap, 5perisa. Mudah disediakan. 
Mungkin ade yang bertanya, ''Herbalife Formula1 ni susu ke?'' :

Herbalife Shake ni SHAKE yang berperisa...cappucino, chocolate, tropical fruit, strawberry atau Vanilla. yummmliciouss hehe. Boleh mix mix dengan yang anda suka . Contohnye susu ke, soya ke, buah ke, jus ke cordial ke..Best giler Formula1 ni. Pastu nak blend dengan ais pun boleh. Tapi untuk orang yang nak sediakan secara mudah boleh masukkan 2scoop Formula 1 + 400ml air sejuk . Lepas tu goncang je dalam shaker cup. Siapp!! 

Secara rumusannye ; Formula 1 ialah 
  • makanan gantian
  • rendah kalori
  • senang disediakan dan selamat diminum
  • boleh Turun berat, Tambah berat, Maintain berat, Sarapan sihat, Improve health/skin
  • dan untuk SEMUA ORANG =) Setiap HARI :D